SzaKal Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 To ja zapytam jeszcze, czym najlepiej aplikować tą powłokę? i czy na bogato, skoro nie można warstwować? Najlepiej aplikatorem dedykowanym do powłok, w tedy jest najbardziej wydajne, można również płatkiem kosmetycznym. Nakładanie na bogato nic nie zmieni, nadmiar i tak trzeba przecież usunąć, najważniejsze to dobrze oczyszczona i odtłuszczona powierzchnia.
lukas10313 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Byłem przekonany, że dużo środka wchłania się w taki aplikator jak i w samą ściereczkę.
art'ek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 w temacie mamy opisane przygotowanie powierzchni jak aplikować, czym, jakie fragmenty, czym ścierać a jak wygląda sprawa z czasem ścierania?? po jakim czasie?? zaraz jak skończymy aplikacje na dany element?? nakładamy ruchami góra dół i później prawo lewo ?? po aplikacji konieczne jest zostawienie samochodu na 24h?? czy można czas skrócić ?? i czy lepiej jak temp będzie dalej utrzymywała się powiedzmy 15 stopni przez czas stania samochodu w garażu ?? pytam bo udało mi się to cudo dorwać a będzie to moja 1 aplikacja powłoki i nie chciał bym nic schrzanić... Kolejne moje pytanie to czy na felgi również mogę nałożyć?? testował to ktoś na nich??
Novus Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Generalnie aplikuj szczelnie. Bez znaczenia, w którym kierunku. Podziel sobie element na mniejsze części, np drzwi na dwa. Ścieraj zaraz po aplikacji. Na felgach dopiero będą testy. Arek tłumaczył, że jak jest idealna, ciepła pogoda to po 2 h można startować. Ja jednak zawsze zostawiam na 24h tak jak każdą powłokę dla pewności. Wysyłane za pomocą Tapatalk 2
SzaKal Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 Za miesiąc mija rok, a powłoka wygląda jak w dniu aplikacji Żadnych wspomagaczy typu QD, hydrowosk itp.
lukas10313 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Fakt, efekt bardzo pozytywny, w dodatku po roku od aplikacji. Miałbym natomiast pytanko, czy na dolnych partiach drzwi i klapie bagażnika radzi sobie równie dobrze?
Novus Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Po 8 miesiącach jak najbardziej
ludwik93 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 To i ja spytam Aplikujemy jedną warstwę czy np 2 lub 3 ??
Ari Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 To i ja spytam Aplikujemy jedną warstwę czy np 2 lub 3 ?? Gdzieś na forum było, że UNC-R się nie warstwuje.
ludwik93 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Ari właśnie nie mogłem znaleźć tej informacji Dzięki za info
SzaKal Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 lukas10313 za jakiś czas wrzucę filmik, z dolnych partii i tyłu samochodu jest tak samo jak na masce czy błotniku.
jarekrk Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Brzmi to wszystko jak ideał Też muszę sprawdzić
viechooo Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Zwłaszcza biorąc pod uwagę tą cenę Brzmi zachęcająco
comando Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2015 Wygląda to wręcz nieprawdopodobnie. Jakich fibr najlepiej używać do docierania ? Oczywiście chodzi mi o rodzaj a nie markę.
Denis Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Wczoraj nakładałem powłokę na Jeepa kolego. Aplikacja prosta, ale docieranie bez dobrej fibry potrafi być upierdliwe. Na początku spróbowaliśmy docierania fibrą niemalże bez włosia i był dramat. Mieliśmy gdzieś kawałek jaśmina i też szału nie było, natomiast rewelacyjnie spisała się fibra właśnie z krótkim włosiem - gramatura ok 300. Jak odstoi swoje to wstawię film z płukania
lukas10313 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś, kto już miał do czynienia z tą powłoką? A mianowicie chciałbym wiedzieć, czy te 30ml wystarczy na 3 autka wielkości opla corsy?
lukas10313 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 O, a więc jestem pozytywnie zaskoczony. Bo muszę zrobić corsę 1996 rocznik oraz toledo 2004.
Kamill33 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 przeczytałem 7 stron i nie wiem jakie fibry zakupić? chcę zamówić powłokę tylko nie wiem jakie w końcu fibry mam dobrać do niej gdyby ktoś pomógł było miło
SzaKal Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Panowie, takie małe info, aktualnie powłoka UNC-R jest dużo prostsza w aplikacji, łatwiej się dociera i wolniej odparowuje. A starcza spokojnie na dwa duże sedany.
SzaKal Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Od czasu nowych etykiet (te ze szczegółowym opisem)
Rekomendowane odpowiedzi