Michał126 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 W MrCleanerze mówią, żeby na fibrę Ja jeszcze nie wiem, jutro będę próbował.
Dante05 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Dwa strzały na fibrę i np. cały błotnik przedni zrobisz, maska na 3 razy, drzwi na 2 razy. Wydajny produkt. Trzeba szybko docierać suchą stroną bo lubią mazy zostawać. Będziesz czuł zmianę w poślizgu lakieru po aplikacji. EDIT: 100ml to ten mały atomizer? Jeśli tak to więcej psiknięć. Dwa z tego dużego.
Michał126 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Jestem już po aplikacji - sądzę, że się pierniczyłem i to bardzo, bo na maleńki samochód kładłem prawie 2,5 godziny. Najpierw robiłem bardzo małe obszary (tak 50x30), potem pozwalałem sobie na większe. Dotarłem jedną dużą fibrą CarPro, podzieloną najpierw na cztery, a ćwiartka na pół, a tam, gdzie zostawały mi lekkie smugi, poprawiałem nowym ADBL Puffy i wyszło perfekt. Ale co do Silk Coata. Powłokę kładłem od 18:20 do 20:40 w temperaturze 9-10*C i średniej (jak sądzę) wilgotności, za Silka wziąłem się o 23:20 i skończyłem o 0:10. Kładzenie i docieranie było podobnie tępe jak UNCra, ale siadł bez żadnych mazów - w zasadzie ślady po aplikacji znikały same, docierałem je drugą stroną fibry tak pro forma. Dawałem pięć strzałów na fibrę i robiłem tym obszary circa 50x50 lub trochę większe. Więc myślę, że zasad nie pogwałciłem. Efekt wizualny po Silku się nie zmienił, tylko trochę mi fibra pyliła (wyprana Funky Witch Two-Faced Yaga). Ogólnie obawy były raczej nieuprawnione. Zobaczymy jak będzie odpychać wodę i ile to będzie trzymać Ale ten Silk Coat to niepozorny produkt jak na swoje 180 zł za 100 ml: bezzapachowy, bez koloru, konsystencja wody - trzeba kłaść pod światło, bo go nawet nie widać.
zdrowy_zab Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Co do mazów po UNC-R, to jeśli powłoka jest w miarę świeża (tj ok 12h), IPĄ ładnie mazy schodzą, ale jeśli jest już w pełni utwardzona, IPA nic nie daje. Ja musialem maskę spolerować (kombinacja finishowa, mazy zeszły, powłoka pewnie nie, ale hydrofobowość mocno zaburzona) i na to od nowa powłoka. Nie wiem czemu, ale mazy miałem tylko ma masce, pozostałe elementy dach, boki, perfect
Gardor Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Ja z czystej ciekawości jakiś czas temu zaaplikowałem powłokę UNC-R na maskę. Maskę podzieliłem na bodajże 6 i aplikowałem wacikiem kosmetycznym i pierwsze wyrównanie jedną mikrofibra a potem dotarcie drugą bez żadnych problemów. A co do silk coata to ciekawa sprawa bo to żeby go aplikować po nałożeniu powłoki to chyba nowość. Bo wcześniej nikt o tym nie mówił i na prawdę bardzo bardzo dużo samochodów posiada samą powłokę bez tego "ulepszacza" i świetnie sobie daje radę. A silk coata używało się po x miesiącach w celu odświeżenia. Więc jak samochód może postać w garażu a potem ewentualnie podłapać UV ze słońca to według mnie szkoda od razu wydawać kasę na ten "ulepszacz" A to że nie powinno się używać chemii na świeżą powłokę to każdy wie
kasi11 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Chce nałożyć Max P. czy nie będzie nic kolidowało, jeśli przed Max P nałożę jedną wartwe ceramic pro light ? Daje on mega fajny look dlatego chciałem go dodać. Max P nie łączy się z innymi powłokami dlatego chce najpierw ceramic pro. Co myślicie ?
Ari Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 A wszystko to pokrywa się z wiedzą, doświadczeniem i wypowiedziami SzaKal'a. Nie dziwię się, w końcu odpisywała Ci ta sama osoba
Mickul Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Chce nałożyć Max P. czy nie będzie nic kolidowało, jeśli przed Max P nałożę jedną wartwe ceramic pro light ? Daje on mega fajny look dlatego chciałem go dodać. Max P nie łączy się z innymi powłokami dlatego chce najpierw ceramic pro. Co myślicie ? Po co kombinować skoro możesz dać V1 przez UNC-Ra? Niepotrzebnie ciągle pod górkę robicie.
SzaKal Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Nałóź pod UNC-R v1 również robi świetny look.
sl3py Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 A jak wyglada sprawa jeśli chodzi o look pomiędzy UNC v-1 a UNC v-2 ? Bo rozważam zakup i położenie pod klasycznego UNC-Ra
SzaKal Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Ale na v2 nie nakładamy unc-r, więc jedynie v1 + unc-r lub po prostu możesz warstwować samego unc-ra
sl3py Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 [ref=#00aa00]SzaKal[/ref], dzięki wielkie , właśnie miałem dziś zamawiać v2 . W takim razie robię poszukiwania v1 Dodane po 46 minutach 19 sekundach: Ostatnio na fb max protect pojawiło sie jak dzięki UNC-r odświeżyli zderzak plastikowy. Tutaj link do postu: https://www.facebook.com/Maxprotectuk/p ... 1640040441 Chciałem sie zapytać jak cos takiego uczynić ;-)
Arkeolowy Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Bierzesz UNC-R'a na aplikator i smarujesz plastik - cała filozofia
Michał126 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Najlepiej kilka razy, bo mocno zdegradowane tworzywo strasznie pije
sl3py Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Czyli wyczyścić IPA albo Wipe Out i wysmarować UNC-r Kilka warstw . Myślałem ze trzeba w jaka sposób polerować czymś albo cos . A jak z wytrzymałością ?
maseratis Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Witam wszystkich! Dawno juz tu nie zagladalem. Moze niektorzy pamietaja moje poprzednie wpisy z listopada 2015, kiedy to UNC-R polozylem na czarne uni od Audi. Po 1,5 roku powloka dalej elegancko "kropelkuje" - efekt wow dalej widoczny. Myje auto oczywiscie tylko na dwa wiadra zgodnie ze sztuka. Co prawda pojawily sie w niektorych miejscach drobne ryski ale to po wizycie u "fachowcow" od mycia. Niedlugo chce kupic nowy samochod i sie zastanawiam nad ponowna aplikacja UNC-Ra. Czytalem, ze pojawila sie nowa wersja 1,5. Latwiejsza w aplikacji ale slabiej trzymajaca. Nie wiem czy nie pojsc w Ceramic Pro strong 9H. Mozecie poradzic?
Paavo Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 Witam, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad położeniem UNC-R'a na swoje srebrne audi. Przewertowałem cały wątek i mam kilka pytań. Od niedawna piszecie, że standardowego UNC-R'a można warstwować, więc nie powinno być problemu z docieraniem na łączeniach, czy to prawda? Jak jest w rzeczywistości z trwałością UNC-R'a 1.5 w porównaniu do wersji klasycznej? Będzie to moja pierwsza aplikacja tego typu powłoki, więc łatwość w aplikacji może tu zrobić różnicę, aczkolwiek nie chciałbym, żeby powłoka była dużo mniej trwała. Aplikator Max Protect, wielu z Was używa dedykowanego aplikatora i tu chyba nie ma wątpliwości, że sprawdzi się najlepiej. Fibry: SzaKal wspominał kiedyś, że ma idealne fibry do docierania UNC-R, masz je jeszcze?
Michał126 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 [ref=#ff3366]Paavo[/ref], są takie krótkowłose, ale miękkie fibry CarPro - niby nowość - polecili mi je w MrCleaner i było dobrze Grunt żeby były miękkie ale nie długowłose, bo się mogą zapychać.
sl3py Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 Grunt żeby były miękkie ale nie długowłose, bo się mogą zapychać. Dokladnie takie są te fibry od szakala , No i wielkość :-) Polecam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Paavo Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 Super, dzięki Panowie za szybką odpowiedź. edit/ rozumiem, że chodzi o te? https://mrcleaner.pl/mikrofibry/carpro- ... om=listing
Michał126 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 [ref=#ff3366]Paavo[/ref], dokładnie tak. W Maluchu poradziłem sobie jedną. viewtopic.php?f=9&t=28964
roofidj94 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 Wiadomo coś o Max Protect UNC-R PRO ELITE ?
Gardor Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 [ref=#ff3366]roofidj94[/ref], PRO ELITE to linia przeznaczona wyłącznie dla autoryzowanych punktów max protect. No i z tego co pisał przedstawiciel firmy to wszystko na +, trwałość, hydrofobowość, look itp Ale jak jest na prawdę to nie wiem.
Emig Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Co myślicie o unc-r na felgi,czy lepiej geyon lub v1?
Rekomendowane odpowiedzi