Justyna Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 dla mnie UNC-R na lakier auta jest ok, ale na felgi średnio. Już któraś osoba pisze, że na felgach słabo wypada. W końcu to gumowa powłoka, która pod wpływem temperatury się nagrzewa i wszystko łapie. Takie jest moje osobiste zdanie.
Borek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Ciemny lakier na słońcu też osiąga spore temperatury. Rozumiem, żeby jeszcze w okolicach tarczy w jakimś mocno dzidowanym aucie temperatura miała jakiś wpływ, ale nie na całej feldze w spokojnie użytkowanym dupowozie. Dodane po 5 minutach 26 sekundach: Pogodny, oczywiście brałem pod uwagę zapchanie, ale po zwykłym myciu nic, a wręcz powiedziałbym, że trudniej było domyć niż gdyby nic na nich nie leżało. Wspomogłem się Vapirem ADBL, który poradził sobie ale z pewnym trudem, a tak naprawdę dopiero Aluxem ostatecznie wytrawiłem wszystko do aplikacji RIMa. Tak jakby powłoka zadziałała jak lep na brud
sivy Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 jak powłoka się zapcha to nie działa. Kropelkowanie wraca jak umyjesz koło chociazby zwykłym apc. Dodane po 1 minucie 49 sekundach: https://drive.google.com/open?id=0B6qsf ... ndtNGtwMGc 2 miesiace 5000 Kilometrów
SzaKal Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 A ja się cały czas dziwie dlaczego nakładacie UNC-R na felgi ? UNC-R nie został stworzony do zabezpieczania felg, na felgi to v1+v2, lub v2, lub v3 .
kicaj Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Jeżeli chcecie bardziej zabezpieczać przed zarysowaniami, chcecie grubszą powłokę to przed UNC-R aplikuje się UNC-v1 , można jedna warstwę lub parę warstw i na górę UNC-R. Wygląd samochodu po takiej kombinacji również jest jeszcze lepszy. SzaKal jaka powinna być przerwa między warstwami V1 i jaka między ostatnią warstwą V1 a UNC-R?
Vespa Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Pany coś dziwnego. Nałożyłem już UNCra na kilka aut, najstarsza aplikacja ma ok pół roku i ma się dobrze, natomiast na felgach porażka . Po 2 miesiącach od nałożenia przyjechało auto na "lepsze mycie" a na felgach praktycznie zero kropelkowania, brud bardzo przywarty tak ze mycie bezdotykowe praktycznie nic nie zmywa. Lipa taka, że nic nie mówiąc klientowi położyłem RIMa bo aż wstyd. Jakieś pomysły? Przygotowane były bardzo należycie: irony, pricki itd. na koniec zmywacz sylikonu. Może klient systematycznie jeździ na jakąś myjnię bezdotykową, na której dają mocny kwas do mycia felg i to zżarło UNC-Ra...
SzaKal Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 kicaj, Minimum 3 godz. najlepiej 12 godzin.
iljash Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 W jak hardcorowym stezeniu APC traktujecie uncra ? Taki red devil 1;5 jest ok ?
Novus Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Od 3 sezonów zabezpieczam felgi UNC-Rem. Zarówno letnie jak i zimowe i nigdy nie było problemu. Aktualnie leży 5 miesięcy i jakieś 15-16 tys km i jak nowy, a tylne łatwo nie mają bo klocki ostro pylą + dostają cały syf z przednich z powodu wystawania przez dystanse. UNC-R na felgi jak najbardziej daje radę.
Hub Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 A co koledzy powiedzą o wersji 1.5, która można kłaść w temperaturze do 40stC??
lubek Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Z tymi aplikatorami i szmatkami od Szakala naprawdę fajnie sie nakłada ta powłoka. Nie moge sobie tylko poradzić z waterspotami zawsze z pod lusterek cos wycieknie i zostaje... Nawet na świeżo po osuszaniu samochodu mi sie pojawiły krople i próbowałem je potraktować silkcoatem ale nie ruszyl. Ale mycie samochodu z Uncr'em to bajka:)
Pajko Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Mnie w UNCr jedno irytuje i doprowadza do szewskiej pasji - palcowanie no masakra po prostu .
Moderator Domel Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 661942 co to palcowanie?? zostaja odciski palcow jak szalone. To tak jak na meblach kuchennych o wysokim polysku. Widac kazdy odcisk palca. Tez mnie to doprowadza do szewskiej pasji...
kamilgt Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 u mnie na niezabezpieczonym samochodzie też zostają odciski
Pajko Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 [ref]kamilgt[/ref], tak tak ale na moim lakierze na uncr jest to mega upierdliwe śmiem twierdzić że bardziej niz na zymolowych sloiczkach
merida888 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2016 testował już ktoś wersję 1,5?
DDominikk Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 I jak wrażenia? Same plusy?
Mickul Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Ja to sprawdzę w piątek. P.S SzaKal to nie my wczoraj rozmawialiśmy razem na facebooku?
ostryziom Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 [ref=#00aa00]SzaKal[/ref], napisz jakąś mala relacje, bo nawet na necie ciezko znaleść konkretny opis co poprawiono w wersji 1,5
hihol Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Poprawiono temperature aplikacji
MSdetail Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Kładłem już 1.5 i moim zdaniem: -faktycznie można położyć powłokę na cały element i dopiero wtedy docierać fibrą, ale mimo wszystko łatwe to nie jest -jest bardziej tłusta i bardziej się rozmazuje -robiłem test i przy około 30*C zachowuje się podobnie jak poprzednia wersja w temperaturze 20*C -mam wrażenie, że szybciej i bardziej zapycha fibry
Pogodny Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Z tym zapychaniem spowodowane miałeś aplikowaniem za dużej ilości na aplikator. Biorąc pod uwagę bardziej tłustą konsystencję i się rozmazuje przez to powłoka na pewno jest dużo wydajniejsza
MSdetail Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Z tym zapychaniem spowodowane miałeś aplikowaniem za dużej ilości na aplikator. Biorąc pod uwagę bardziej tłustą konsystencję i się rozmazuje przez to powłoka na pewno jest dużo wydajniejsza Na aplikatorze była odpowiednia ilość. To, że jest bardziej tłusta powoduje to, że łatwiej ją nałożyć, ale do wydajności to wiele nie ma niestety. Jak będziesz mniej na aplikator nakładał skutek będzie taki, że mniej powłoki będzie na elemencie ---> czyli szybciej odparuje i będzie duży problem z dotarciem.
Rekomendowane odpowiedzi