Freddy Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Możesz i pędzelkiem kawałek po kawałku i obserwuj czy się wymywa Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
polo33 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Weź mocną pianę np tenzi truck na 10 min potem myjką wszystko wypłuczesz, mozesz dodatkowo przed spryskać ipą, zawsze tak robię dobre ciśnienie i wymywa dobrze
matix19 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Chcę rzucić wosk na motocykl, owiewki plastikowe tylko nie wiem czy tak samo robić jak z samochodem metaliczne>odsmalanie>glinka>cleaner>wosk czy może np deironizacja może zaszkodzić owiewkom i ją pominąć albo w motocyklu jest niepotrzebna, jestem raczkujący w detailingu także wybaczcie jak coś pokręciłem?
CreArt Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 szukam dystrybutora past polerskich roberlo, proszę o kontakt lub podanie namiarów
dejwid92 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 szukam dystrybutora past polerskich roberlo, proszę o kontakt lub podanie namiarów Nie wiem czy o to chodziło, ale mam nadzieję, że pomogłem: http://bit.ly/2aAytSy
akrak Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Czy po korekcie przez woskiem nakladac cleaner?
akrak Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 A jakim padem najlepiej nakładać cleaner? Polerka DA, cleaner Meguiar's Ultimate Polish Prewax cleaner - Waxing Glaze.
dominiczek9518 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 akrak nie mam DA ale obstawiam że finishowym. Koledzy z forum często polecają fajny wafel zielony od Royal Pads.
drumer_x Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Czy do ręcznego polerowania zamiast UC + German Tricolor można użyć pasty Menzerna 400 + German TriColor? Menzerna 400 do polerki ręcznej jest polecana w tym wątku: http://kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=657110#p657110
powalla Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Nie wiem czy doczytałeś że kolega robi tylko grubsze "zadrapania" menz 400 , a nie całe panele UC czy inna pasta polerka i ręczne nakładanie, to mordęga , a efekty mizerne plus duże ryzyko pozostawienia bałaganu na lakierze! Kup cleaner lekko ścierny i tym zaatakuj swoje autko
dominiczek9518 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 drumer_x, Mam PB Pro Polish 2 i lekkie zarysowania ogarnie, masz na yt jakiś filmik nawet.
wrobel28 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 mam jedno pytanie które zastanawia mnie od dłuższego czasu i już sam sie w tym gupię jak działać? chce odświeżyć lakier - planuje podziałać systemem Menzerny FG500 - 2500 - 3000 czy po tym przed nałożeniem wosku należy jeszcze przejechać maszynowo cleanerem? Mam CarChem Polish
dejwid92 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 mam jedno pytanie które zastanawia mnie od dłuższego czasu i już sam sie w tym gupię jak działać? chce odświeżyć lakier - planuje podziałać systemem Menzerny FG500 - 2500 - 3000 czy po tym przed nałożeniem wosku należy jeszcze przejechać maszynowo cleanerem? Mam CarChem Polish Siedem postów wyżej jest odpowiedź na to samo pytanie... TAK, jechać cleanerem.
powalla Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Tyle ze recznie, bo akurat ten cleaner naklada sie recznie.
impex Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Z tego co wiem to nie,ale może akurat...Istnieją jakieś pakiety ubezpieczeniowe na kilka samochodów?Mam na myśli tylko OC.W Niemczech można czasowo ubezpieczać auto np cabrio,w Polsce też istnieje taka możliwość?Posiadając np 3-4 starsze auta,których nie chce się użytkować codziennie i nie są zabytkami.Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
michulek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Panowie jaki dobry i warty uwagi klucz do kół polecicie ? Najlepiej żeby był rozsuwany , bo wiadomo jak w warsztatach dokręcają koła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wobbjack Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Panowie jaki dobry i warty uwagi klucz do kół polecicie ? Najlepiej żeby był rozsuwany , bo wiadomo jak w warsztatach dokręcają koła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jak dokręcają?
michulek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Są mocno dokręcone i krótkim kluczem cieżko je odkręcić w razie co. Widziałem ze są takie klucze ze z krótkiego można zrobić długi , rozsuwa sie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wrobel28 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 657482 Siedem postów wyżej jest odpowiedź na to samo pytanie...TAK, jechać cleanerem. no i po co? to sobie przeczy.. skoro wykonuje dobrą korektę lakieru systemem Menzerny co mam oczyścić CarChemem? finishowa pasta menzerny nieodpowiednio przygotowuje podłoże pod wosk?
ppeettrryykk Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Czy poorboys black hole moze stanowic cleaner przed woskiem dodo?:-) czy lepiej zmienic wosk na poorboys jakis? Albo zostawic dodo a zmienic glaze? Chcialbym jakis glaze ktory dobrze sprawdzi sie rowniez jako cleaner zeby nie leciec samochodu osobno cleanerem a pozniej glaze
Gozdziu23 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Tak sie nei robi albo cleaner albo glaze, wybieraj czy błysk czy wytrzymałośc, problem w tym że woski dodo raczej nie maja dużej wytrzymałości bo sa to woski sezonowe na lato aby wyciagnac wiekszy błysk wiec na BH może wytrzyma z 2-3 tygodnie jest duzo zmiennych
turzol Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Jaki jest odpowiednik FG400 z gamy past Koch jeżeli chodzi o sile cięcia? Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
yaneeks Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Panowie mam szybkie pytanie co bedzie lepsze krauss p7 czy lare epl 12 albo ten najnowszy model? Roznica w cenie to ok 200zl na korzysc kraussa. Szukam splidnej rotacji dla trzech aut w domu.
Rekomendowane odpowiedzi