W1Michal Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 może w wysokich temp po długim okresie sie wytrąca woda i środek krótko mówiąc sie nie nadaje, niektóre środki np AF Tough prep po jakimś czasie sie rozwarstwiają alo po zmieszaniu są w pełni używalne i nie tracą właściwości
booohal Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Poszedłem sprawdzić swoje czteroletnie SRP(końcówka). Po wymieszaniu jest takie jakie powinno.
airbites Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Jaki najlepszy cleaner do lakieru przed woskiem? np. Tani i dobry, drogi i najlepszy?
MarkPol Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 U mnie też od 4 lat stoi 1/4 butelki i jest takie jak powinno być. W1Michal, a może wlał do tej butelki EGP a ten jest jak woda.
W1Michal Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 nie wiem, butleka jest zastępcza raczej nie po EGP, sprawe dogadaliśmy na pw. Aczkolwiek takich cudów nie widziałem żeby środek tak zastygł na lakierze, musiałem to zmywać wodą a i tak zostały lekkie zamazy airbites sprecyzuj konkretnie co chcesz kupić, najlepszy dla mnie jest Perfect polish firmy angelwax
airbites Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 No cleaner do czyszczenia lakieru przed nałożeniem wosku, chyba że wystarczy IPA? A wosk to będzie soft99.
W1Michal Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 IPA to nie cleaner, to do czego innego służy. CZYTAJ forum wszystkiego sie dowiesz, cleaner w zasadzie ci podałem dobry
wrobel28 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 na jakim padzie używać Dodo Juice Lime Prime Plus? mam biały, żółty i pomarańczowy flexipad
RAQnio Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Forumowicze szybkie pytanie. Czy na Coli 476s mogę stosować QD1 od ADBL? Chodzi o to czy nie będzie naruszał Coli. Kończy mi się Gold Class i muszę zamówić jakiś QD a o ADBL czyta się dużo dobrego. Pytanie czy reklama czy faktycznie godny polecenia. Dzięki za info Dodane po 3 minutach 12 sekundach: na jakim padzie używać Dodo Juice Lime Prime Plus? mam biały, żółty i pomarańczowy flexipad Ja Dodo nakładam na czarny karbowany. Tak mi polecono i daje radę. Ty masz go tylko wypracować więc gąbka ma Ci tylko w tym pomóc
serath Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 QD1 nie powinien nic podjadać.
RAQnio Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 QD1 nie powinien nic podjadać. Dzięki. A może ktoś miał takie połączenie i się wypowie?
Roost Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Jaka jest różnica pomiędzy padem z piany otwarto komórkowej a zamknięto komórkowej?
KHOT Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 A może ktoś miał takie połączenie i się wypowie? Biorąc pod uwagę jak świetnie QD1 kropelkuje, to nawet nie będziesz wiedział czy ten wosk tam jest, czy nie.
booohal Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 657024 Jaka jest różnica pomiędzy padem z piany otwarto komórkowej a zamknięto komórkowej? Z takich ważniejszych to otwarto komórkowy teoretycznie nie zmienia twardości po wpływem ciepła. Napisz do np. NAT to Ci powiedzą dokładnie.
karimjaro Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Jaki środek do prania tapicerki samochodowej: Karcher RM760 czy STOCKMEIER KT22 czy proszek EX1. Czy ewentualnie stosować KT22 jako presprawy a EX1 jako proszek do odkurzacza, cenowo te dwa produkty = RM 760.
wrobel28 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 czy CarChem polish - cleaner i pad tricolor to dobre połączenie żeby lekko odświeżyć auto przed położeniem collinite? polerkę DA będe miał dopiero za miesiąc
ppeettrryykk Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Jaki cleaner bedzie najlepszy do wosku dodo haze? Czy jego uzycie przed polozeniem wosku jest konieczne czy tez jest jedynie opcja dla trwalszej powloki wosku?
serath Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Jaki cleaner bedzie najlepszy do wosku dodo haze? Czy jego uzycie przed polozeniem wosku jest konieczne czy tez jest jedynie opcja dla trwalszej powloki wosku? Zwykle cleaner i wosk tego samego producenta współgrają. Możesz kłaść bez cleanera - ale nie zdziw się, że wosk zniknie po np. kilku dniach. Cleaner ma konkretne zadanie oczyszczenia lakieru i przygotowania powierzchni pod wosk, więc pomijanie go trochę mija się z celem.
ppeettrryykk Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 A po korekcie, a przed cleanerem wrzucenie ipa ma jakis sens? Odtluszczenie w tym wypadku chyba jest zbyteczne?
serath Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Ma sens - tak samo jak umycie po korekcie, żeby wymyc resztki past. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Snpp DeVille Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Cześć. Koledzy jestem po kompleksowym myciu auta łącznie z glinkowaniem, 2x polerka Meg'sem 105 i 205 + wosk. Na przednim zderzaku mam multum białych odprysków po kamieniach, multum... Jest jakiś wosk, pasta, cokolwiek co choć trochę pomoże? Pacjent to czarna Insignia.
Freddy Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Wszystko co maskuje zaraz się wymyje albo dorób lakieru i zaprawki trochę zamaskujesz albo lakiernik jak zderzak zsiekany opór innego wyjścia nie ma po korekcie jeszcze bardziej widać defekty... Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
ppeettrryykk Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Mialem tak samo i co sie okazalo wiekszosc tych miejsc to pozostalosci pasty polerskiej odpryski ktore przed korekta nie byly widoczne, poniewaz nie sa odpryskami do podkladu, po korekcie sa, gdyz powchodzila w nie pasta polerska. Sprobuj porzadnie umyc zderzak u mnie pomoglo
Freddy Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Kolega ma rację faktycznie zapomniałem o tym może to być syf z pasty Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Snpp DeVille Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Spróbuję jeszcze raz umyć. Może potraktować to IPĄ albo APC dodatkowo ?
Rekomendowane odpowiedzi