Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

kamilkok, do tego wszystkiego co napisali wyżej koledzy sprawdź jeszcze czy bieżnik opony jest równomiernie zużyty, mam tu na myśli czy przez złe kąty nie podjadło z jednej strony bieżnika. To też finalnie może mieć wpływ na ściąganie.

Ogólnie może być taka sytuacja że suma wszystkich drobnych problemów takich jak np.bieżnik i sposób jego zużycia, zbieżność oraz inne kąty geometrii, częściowo zużyte elementy zawieszenia, połączone w całość dają efekt ściągania auta w jedną stronę.

• Moderator
jaki preparat na szyby wewnątrz samochodu, często parują mi szyby i marznie w środku, co polecacie?

Polecałbym sprawdzenie filtra kabinowego i drożności nawiewów. Przy ich normalnej sprawności problem parowania bardzo rzadko występuje.

A po wymianie sprężyn mogła się popsuć geometria? Zmieniałem na pro kit i założyłem wtedy 18-nastki i zaczęło delikatnie ściągać ale myślałem przez koła

U mnie po wymianie sprężyn geometria nie zmieniła się. Nie było co poprawiać.

jaki preparat na szyby wewnątrz samochodu, często parują mi szyby i marznie w środku, co polecacie?

Polecałbym sprawdzenie filtra kabinowego i drożności nawiewów. Przy ich normalnej sprawności problem parowania bardzo rzadko występuje.

A po wymianie sprężyn mogła się popsuć geometria? Zmieniałem na pro kit i założyłem wtedy 18-nastki i zaczęło delikatnie ściągać ale myślałem przez koła

U mnie po wymianie sprężyn geometria nie zmieniła się. Nie było co poprawiać.

A jak nawiewy sprawdzić? Dodam że jak włączę nawiew na szyby to para znika dość szybko,

Czego używacie do zabezpieczenia aluminiowych elementów typu stopnie boczne, osłony aluminiowe zderzaków? Większość środków to kilka w jednym tzn. czyści, poleruje i zabezpiecza.

Np. MOTHERS MAG & ALUMINUM POLISH, chociaż napisane jest, że można ją stosować regularnie. A może coś takiego: 4NANO METAL, CHROME PROTECT

Jakieś alternatywy polecacie?

Pytanie:

Mercedes i kolor Indium Grey. Jeśli się nie mylę to kod 963.

Przygotowuję się do wosku.

Cleaner obojętny?

Jakiś glaze dopasowany pod wosk? Czy starczy np Meguiars Deep Crystal Polish i Dodo Juice Purple Haze?

Cyba, że inny wosk ale ponieważ to są moje początku chce kupić tester.

Chcesz to robić teraz czy dopiero na wiosnę?

Wnioskuje, że na wiosnę po wyborze Purple Haze. Dodo ma swój bardzo dobry cleaner ( Lime Prime ), dostępny również w małym, 100 ml opakowaniu. Takie połączenie będzie dobrym wyborem. Jeżeli ma to być zimowe zabezpieczenie, to raczej nie ten kierunek.

Chcesz to robić teraz czy dopiero na wiosnę?

Wnioskuje, że na wiosnę po wyborze Purple Haze. Dodo ma swój bardzo dobry cleaner ( Lime Prime ), dostępny również w małym, 100 ml opakowaniu. Takie połączenie będzie dobrym wyborem. Jeżeli ma to być zimowe zabezpieczenie, to raczej nie ten kierunek.

To co polecacie na teraz? nieśmiertelny megs #16 czy zupełnie w coś innego. Cleaner to jedna sprawa dalej pozostaje kwestia politury po cleanerze ( żeby uzyskać weta ) Lime Prime dość drogi. Kompletuję zestaw i całościowo już trochę wyjdzie.

Kolor nie jest tu istotny?

Kolor nie jest istotny. Jest bardzo obszerny temat o wyborze LSP na zimę - viewtopic.php?f=12&t=494&start=675

Jeżeli ma to być maksymalnie budżetowe rozwiązanie to według mnie najlepszym wyborem na zimę będzie FK 1000 HP w testerze za około 20 złotych ;)

Sprawdzi się taka kombinacja Colli 476, a na to jako druga warstwa Nattys Red dla podkręcenia wyglądu?

Smiało, tylko najlepiej by było jakbyś nattys'a kładł na drugi dzien (oczywiście auto przez noc w garażu) ;)

Sam na zimę robiłem podobną kanapkę: Amigo->Colli->Vitreo

Smiało, tylko najlepiej by było jakbyś nattys'a kładł na drugi dzien (oczywiście auto przez noc w garażu) ;)

Sam na zimę robiłem podobną kanapkę: Amigo->Colli->Vitreo

Zapytałem z ciekawości ponieważ jak na razie mam dwie warstwy 476 położone na zimę, a na wiosnę chyba będę robił tak, że mocny podkład w postaci Colli a na to wosk naturalny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.