aneroid Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2016 Dzięki za wyjaśnienie "Tommy Lee"..
druhh Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2016 Moze to będzie smieszne ale osobiście poczerniam dywaniki gumowe zwykłym plakiem i tak jak pisał Simoooon97 zmywam jeszcze raz dywanik pod cisnieniem. Efekt jak dla mnie okej.
piotr@sta Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 Witajcie Szukam czegoś do zabezpieczenia dywaników gumowych. Niestety mam dywaniki w kratkę i tu jest największy problem-t takimi ni było by problemu Ale mam takie i dzisiaj je czyściłem. Tak było przed (sorry za jakość zdjęcia robione kalkulatorem) małe 50:50 w trakcie Excede Tire and Rubber 1:4 Vs APC green star 1:10-15- trochę na oko)- w akcji była szczotka i tak jest po może nie wyszło idealnie ale te kratki mnie już nie będę dywaników leciał patyczkami higienicznymi wolał bym zaryzykować czystym cleanerem lecieć. No chyba że to co widać jest twardą wodą. i teraz największy problem co na to położyć kładłem ValetPRO Black To Future aplikatorem ale w trakcie zmieniłem zdanie i użyłem klasycznie szczoteczki do zębów lecz przypomniałem sobie że mam przecież Shiny Garage Apple dressing i popsikałem. Efekty na 50:50 SG vs czyste Czyste vs Valetpro i Valetpro vs SG Na żywo różnica jest wyraźniejsza-SG jest bardziej matowy niż Valetpro który miejscami jest jak by tłusty . Niczym nie docierałem tylko zaaplikowałem. Guma odżyła i wygląda dużo lepiej. Jednak szukam czegoś dedykowanego do dywaników w "psikaczu" bez potrzeby docierania bo mnie docierając kratka po kratce 4 dywaniki. przewinął się w temacie sonax i 303 AEROSPACE PROTECTANT rozumiem że najlepiej jak by to był do tworzyw zewnętrznych. A może lepiej by było kupić coś konkretnego do opon np: black mambe lub MEGUIARS Endurance?
Moderator Domel Opublikowano 12 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 710372 A może lepiej by było kupić coś konkretnego do opon np: black mambe lub MEGUIARS Endurance? każdy lepszy dressing do opon sie nada. Aplikować pędzlem i wytrzeć MF. Najlepsze są te najrzadsze.
Tommy Lee Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 [ref]piotr@sta[/ref], Od siebie polecam Car Pro Perl w rozcienczeniu około 1-3 do 1-5, fajnie siada na gumowych dywanikach i nie trzeba ich praktycznie przecierać bo produkt po chwili sam odparowuje. Po samym zastosowaniu dywaniki tez nie są jakieś przesadnie śliskie.
shinekamcar Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Mozesz spróbować good stuff black mamba u mnie na dywanikach wyszlo ok fajnie orzyly dywaniki,ja po aplikacji wcieram produkt w dywanik mieka gąbka i zosrawiam do wyschniecia odparowania , jak za dużo mi sie psiknie to docieram fibrą
polak200 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Od siebie polecam Car Pro Perl Też polecam. 1:2 psiknięte i rozprowadzone pędzlem na lekko wilgotnym dywaniku. Może być na suche wykładziny - wtedy najpierw 2 strzały z atomizera z wodą.
Qlimaxss Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 piotr@sta Ja polecam black Mambe mam identyczne uformowane dywaniki w służbowce . Ja mambe nakładam pędzelkiem i zostawiam na noc je w budynku aby wchłonął się preparat. Z rana przecieram mickrofibra i wrzucam na auto;)
piotr@sta Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2017 ok 15 maja wyczyściłem oba (tan już raz czyszczony też) dywaniki czystym Excede Tire and Rubber i zabezpieczyłem SG apple. Wczoraj miałem okazję jechać z tyłu (tylko z tyłu mam gumowe z przodu materiałowe) i niepolecam dywaniki wyglądają ok lecz mam wrażenie że są śliskie z przodu wolał bym zostawić wyczyszczone Excede Tire and Rubber i bez żadnego zabezpieczenia zostawić. Przy okazji następnego zamówienia kupię coś z wymienionych tutaj środków
Pylson Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2017 Ja używam interior wow od adbl, efekt jest zadowalający. Tyle, że moje dywaniki są bardzo sztywne i nie posiadają kratek. Od BMW
Strus Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 Dnia 13.05.2017 o 18:00, Tommy Lee napisał: Car Pro Perl A jako dressing do opon to też się sprawdzi ?
Fitte Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 35 minut temu, Strus napisał: A jako dressing do opon to też się sprawdzi ? Używałem kilka razy i odziwo trzymał się dobrze. Oczywiście w koncentracie :-) Produkt bardzo wielofunkcyjny, jedynie na plastikach zew. dosyć słabo.
Strus Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 NA plastiki to król jest jeden Ale nie o tym tutaj Właśnie takie coś wielofunkcyjnego szukam. Czyli Perl się nada zarówno do opon jak i do dywaników. A do czego jeszcze się może przydać ? Jak z wydajnością ?
Fitte Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 Ja go używam nawet do skóry, roletek i plastików wewnętrznych.
daniel87 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2017 Do dywaników świetnie sprawdzał się 303 aerospace protectant
clavikord Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 A co myślicie o Nielsen Choice?
D@ViD Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Odświeżę temat. Co będzie lepsze. ADBL Interior WOW, czy ADBL Tire Dressing ? Tak, żeby dywaniki odżyły, ale żeby nie było lodowiska pod nogami.
Administrator AreK Opublikowano 27 Października 2017 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Interior WOW. Tire może być za tłusty.
Qlimaxss Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 57 minut temu, AreK napisał: Interior WOW. Tire może być za tłusty. +1 Sam używam wielokrotnie kładłem już na dywaniki . Meega przyciemnia;D I nie wyglodają jak chamsko wyplakowane . Noga tez się nie śliska tak jak ma to w przypadku Mamby . Szybciej też dywanik go wchłania . Oczywiście można zawsze przetrzeć mikrofibrą , ja jak były lepsze pogody, to dałem dywaniki na słoneczko i pięknie się wchłoneło. Także zdecydowanie polecam;D
D@ViD Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 @Qlimaxss Masz jakieś zdjęcie jak wyglądał dywanik? Jak aplikowałeś? Strzał na dywanik i pędzelek, czy aplikator gąbkowy?
Qlimaxss Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 @david2888 Poszukam weczorkiem bo aktualnie jestem poza domem i nie mam dostępu do zdjęć .Pare strzałów na dywanik a potem one short padem rozcierałem po reszcie .
Administrator AreK Opublikowano 27 Października 2017 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Strzał na dywanik, czekam aż się wchłonie i nadmiar docieram mf.
kolo100 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2017 Panowie chciałbym zabezpieczyć nowe dywaniki do mojej Juleczki...Czy któryś z poniższych kosmetyków, które posiadam, będzie właściwy do poniższych dywaników.Jeden ma zastosowanie do gum i plastików a dwa do opon. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
DZIADZIA Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2017 odpuść sobie, będzie ślisko
Fredi88 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2017 @kolo100 a nie masz jakiegoś dressingu do wnętrza? Będzie chyba lepszym wyborem.
Rekomendowane odpowiedzi