W1Michal Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 który wosk Softa daje najlepszy look/połysk ? pobawiłem sie 12 months dark i w sumie już mysle czy na wiosne nie dac czegoś co może krócej trzyma ale daje + 2 % do wyglądu ma ktoś porównanie wszystkich softów ? lakier czarny perłowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix19 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Tydzień temu położyłem Fusso, oczywiście lakier przeszedł odsmolenie, deironizacje, gliknę, cleaner po położeniu efekt kropelkowania super, teraz tydzień auto stało w deszczu, nie myte jeszcze i efekt jest taki: Czy coś złego się z tym woskiem dzieje czy to normalne i po myciu wszystko wróci do normy? Jak czytam forum nie raz spotykam opinię że przed Fusso a po cleanerze dobrze jest przelecieć lakier zmywaczem sylikonowym, teraz będę woskował drugie auto i zastanawiam się czy warto to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 jak cleaner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix19 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 SC paint cleaner+ Dodam że dzieje się tak na płaskich powierzchniach na drzwiach jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 dziwnie to wygląda ja ze swej strony polece pod fusso cleaner AF Tough Prep, rewelacyjnie se zgrywa z softem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix19 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 może od brudu się przytkał, jutro umyję, jak ktoś jeszcze coś może podpowiedzieć to poproszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Według mnie kropelki po tygodniu są ok bo lakier jest już zanieczyszczony. Umyj i powinno wrócić do normy Przy następnej aplikacji przeleć po cleanerze jeszcze IPĄ - będzie dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 na dachy aż tak bardzo sie nie upaprał jak auto stało na dodatek ale najlepiej jednak umyć i sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Nie...masz mikro dziurki na lakierze albo nie lubią z lakierem. Albo za mało wosku..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ipkol Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Planuję na zimę położyć Soft99 Fusso Coat 12 Months Dark na cleaner Prima Amigo. Fusso tak jak jest mega wytrzymały, tak niekoniecznie jest mistrzem połysku. Czym najlepiej go podkręcić (pod połysk/lusto) w codziennej pielęgnacji czarny lakier? Mam Reload'a i Fukupikę. Może DG #951 ? Polecicie jakiś QD ? A może co jakiś czas podkręcić połysk QW ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 ja po 24 godzinach w garazu prysnałem meguiarsem UQD. Super sie polubił z softem żadnego docierania itp tylko dwa przetarcia fibra i wyszła bajka. Dodotkowo on sam w sobie jest dość trwały więc przy regularnym stosowaniu przedłuży żywotność wosku. 951 też sie powinien sprawdzić ale jak lubisz lustro to UQD bedzie w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedwayFan Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Podbić Look powiadasz? hmm... ale czy jest sens? idzie zima...auta będą usyfione od śniegu/piasku/soli.Nie wiem czy jest sens,na lato owszem ale sezon/jesień zima jest masakryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Jak wam się pracuje z Fusso przy niższych temperaturach? Chętnie bym go zarzucił, ale temperatura robocza u mnie w garażu to 10st, może więcej i obawiam się, że pogłębi to pewnie trudności z aplikacją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 W sobote nakladalem i zero problemow, a lakier granatowy. Podstawa przy tym wosku to nie przesadzic z iloscia...choc to zasada z kazdym woskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Jak wam się pracuje z Fusso przy niższych temperaturach? Chętnie bym go zarzucił, ale temperatura robocza u mnie w garażu to 10st, może więcej i obawiam się, że pogłębi to pewnie trudności z aplikacją... Też mam tyle w garażu, ale dodatkowo wziąłem wczoraj grzejnik i nagrzewałem podczas pracy. Kładłem FK 1000hp na DG#101 i zero problemów. Myślę, że z Fusso też nie będzie problemów. Lepiej cienko i dwa razy niż raz zbyt grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 OK, dzięki, w takim razie spróbuję, choć kusi jeszcze Water Block Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 OK, dzięki, w takim razie spróbuję, choć kusi jeszcze Water Block Nakladalem wczoraj bylo 8st i bylo ok. Dotarcie na luzie nawet jak gdzies za grubo wyszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 współpracuje przy tych temperaturach przyjemnie, bez jakichkolwiek niespodzianek. Wczoraj kładłem pierwszą porcję i dzisiaj drugą, doświetlałem halogenem 500W i dawał przyjemne ciepełko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Ja posluchalem rady chłopaków z detailingservice. Wywalilem oryginalny aplikator, gruba miesista mikrofibra i aplikacja wilgotnym aplikatorem Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azylybyly Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Jaki używasz aplikator ? mi zawsze zostają mazy na masce albo hologramy... Robie koliste ruchy, oryginalny zwilżony aplikator, czas do polerowania rózny, od "od razu" do 20 minut i nie ma różnicy... jzu nie mam siły do tego wosku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 [ref]azylybyly[/ref], może klucz tkwi w aplikatorze, który nie zostawia wszedzie wosku. Spróbuj innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 aplikator softa jest tragiczny, kup porządny gąbkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 674625 aplikator softa jest tragiczny a ja nim lubię pracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Ja tydzień temu pierwszy raz kładłem fusso ale aplikator przypadł mi do gustu , dużo lepiej mi się kładło niż słoneczkiem z megsa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Kladlem apkiem od zymola przy 6 stopniach dotarte po 5 min szara mf od kocha i wszystko piknie, a sv lotos juz mi sie z zimna mazal i smuzyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi