krzygaj Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Niemniej zostawię na aucie żony tak jak jest - za jakiś czas ponownie umyję ręcznie - zobaczymy co wtedy będzie - może BSD już umrze i pojawią się kropelki od Fusso. Jeżeli będzie tafla no cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 W jakim celu stosujesz BSD zaraz po nałożeniu Fusso ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Maciej WTN, żeby zwiększyć trwałość - przynajmniej takie było moje zamierzenie - skoro Fusso ma leżeć do 12mcy plus na to położę BSD, który wytrzyma pewnie ze 3mce, to w zasadzie byłem pewny, że rok jakoś to powinno przetrzymać - jedna robota Chyba, że moje rozumowanie jest błędne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Teoretycznie ma to sens, jednak QD stosuje się po myciu do oświeżenia wcześniej położonego wosku. Fusso jest mega trwałe dlatego ja osobiście nie widzę potrzeby stosowania tzw. kanapki na ten wosk. Druga strona jest taka, że skąd wiemy jak zachowa sie BSD względem Fusso i na odwrót po nałożeniu ich a siebie w tak krótkim czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Maciej WTN, No dobra to w takim razie moje auta można traktować jako króliki doświadczalne . Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dam znać jak coś stanie się z taką kanapką istotnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marnypopis Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam, przejrzałem cały wątek i od początku jego istnienia minęło już trochę czasu, mam pytanie jak z trwałością tego wosku? Czy wytrzymuje ok. 12 miesięcy jak zapewnia producent (oczywiście przy dobrze przygotowanym lakierze przed nałożeniem wosku)? Czy można zastosować go na plastikach? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Luthor Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 W moim przypadku, na dwóch różnych autach i przy dwóch różnych metodach przygotowania powierzchni (IPA/cleaner Carchemu), Fusso wytrzymał około 6 miesięcy. Auto żony praktycznie nie garażowane, ale myte raz na miesiąc; za to moje garażowane i myte co weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 634643 Czy wytrzymuje ok. 12 miesięcy jak zapewnia producent Nie które powłoki tyle nie wytrzymują, żaden wosk nie wytrzyma tyle na aucie jeżdżącym. Nie zmienia to faktu, że fusso jest jednym z wytrzymalszych na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasik69 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Dziś pierwszy raz użyłem Fusso Coat, w cieniu raczej na chłodnej karoserii, lakier przemyty ipą. Problem w tym, że wosk tak jak by się ścinał , zasycha podczas aplikacji. Smaruje 1/4 maski na początek góra dół, później chcę lewa prawa i wosk już jest tak delikatnie przyschnięty, aplikator hamuje na lakierze i robią się takie delikatne grudki... Nie używam dedykowanego aplikatora tylko słoneczko z megsa. Co może być powodem takiej sytuacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Za bogata aplikacja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasik69 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Za możliwe bo nabieram sporo na aplikator Wcześniej używałem Coli i Fk i tak się nie działo ich konsystencja była trochę bardziej "płynna" przez co aplikacja była łatwiejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Ostatnio też tak miałem tyle, że z Soft Kiwami. Nałożyłem za dużo i miałem problem ze spolerowaniem. FK i Colli mają twardszą konsystencję przez co łatwiej nałożyć cieńszą warstwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huberts. Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Fusso kładziesz bardzo cienkimi warstwami, inaczej grula się pod aplikatorem, ciężko go dotrzeć a trwałości i tak to nie przedłuży (sprawdziłem ). Tak na prawdę aplikatorem z zestawu chyba najłatwiej go nakładać, wydaje się kiepski i szorstki ale po nabraniu wosku jest miększy i na prawdę dobrze smyra się po lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Ale ten aplikator z zestawu faktycznie jest kiepski, szorstki i rysuje lakier. Raz spróbowałem nim nałożyć, bo pomyślałem, że producent nie może się mylić i niestety finish musiałem lecieć ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huberts. Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 635699 Ale ten aplikator z zestawu faktycznie jest kiepski, szorstki i rysuje lakier. Raz spróbowałem nim nałożyć, bo pomyślałem, że producent nie może się mylić i niestety finish musiałem lecieć ponownie. No dobra, wypowiedziałem się za siebie jednak u mnie istotnie leży dość twardy lakier. Aż mi się nie chce wierzyć, że po tym aplikatorze trzeba było oblecieć finisz po raz kolejny ale skoro tak mówisz to coś jest na rzeczy. Sam sprawdzę, jeśli tylko będę miał okazję nakładać na inne auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maacul Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Ja mam takie samo zdanie jak huberts., aplikator sprawia wrażenie początkowo twardego, ale jest wygodny w aplikacji i u siebie nie zauważyłem dodatkowych rys spowodowanych jego użyciem, ale mogłem mimo wszystko coś przeoczyć - jeszcze jestem zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Luthor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Też potwierdzę słowa hubertsa, w 308 niby lakier średniej twardości, a nie zaobserwowałęm rysowania lakieru przez aplikator z zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skull1311 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Lecicie suchym aplikatorem czy lekko go zwilżacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maacul Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Suchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Używałem tego aplikatora na czerwonym lakierze Hondy i nie narobił biedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jednemu narobi, drugiemu nienarobi. Zależy lakier w jakim stanie i kto patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huberts. Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 636575 i kto patrzy Możliwe, że to właśnie jest klucz do odpowiedzi W temacie Softa chyba nawet poruszano ten problem, mieli sami stestować aplikatory na różnych lakierach, zobaczymy co wyniknie! 636002 Lecicie suchym aplikatorem czy lekko go zwilżacie? Możesz delikatnie zwilżyć jeśli robi Ci jakieś mazy czy chmurki przy docieraniu, szczególnie jak jest zimno albo bardzo gorąco. Sam producent chyba nawet to zalecał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Na maździe też nie zrobił biedy. Można samemu sprawdzić żeby być pewnym. Na pierwszy rzut oka wydaje się twardy ale z woskiem jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marnypopis Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Witam mam teraz położony od 2 miesięcy Colli 476. Czy przed położeniem softa radzicie usunąć Colli czy kłaść na niego. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Zasada jest jedna ..WAX OFF, WAX ON Zawsze najpierw jeden usuń potem drugi połóż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi