viechooo Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 2 miesiące na felgach to mało jak na taki wosk? Przecież tam są bardzo ciężkie warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Zabezpieczal ktos z was felgi tym woskiem? Tak ale jeszcze koła nie na aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 To ja tez na probe poloze go na felgi zobaczymy jak dlugo wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Ja się boje ten wosk w okresie letnim nakładać,bo potem nie bede mial nic do roboty Nalozony pod koniec listopada trzyma sie do dzisiaj,osłabiony ale jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góruś Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 U mnie leżał od maja do listopada. Drugie podejście od listopada do teraz i nigdzie się nie wybiera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Góruś, na czym kładłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swemi01 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Co powiecie o trwałości SOft99 względem Duragloss Clear Coat Polish #111 ? ma ktoś jakieś porównanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góruś Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Tomek WRO, Duragloss Squeaky Clean. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 swemi01 - w październiku na lakier - poza dachem - kładłem #111 z #601 (wymieszane) na #501, a dach zrobiłem właśnie Soft99 Fusso CMS Dark (na czysty lakier, bez cleanera, po przetarciu IPA). Dach odpadł pierwszy - na początku stycznia już była tafla, gdy na reszcie auta jeszcze nieźle "kropelkowało" (co prawda bez szału). Przez ten czas niczym nie wspomagałem żadnego z elementów nadwozia (mycia tylko na bezdotyku, średnio 2 razy w m-cu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swemi01 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 @ Eidos71 bardzo dziękuje w takim razie kupuje #111 z #601 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver200 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Nie wiem czy tu, czy w szyblie pyt, szybka odpowiedź, ale spytam tu - przez zimę Fusso Coat jakby mi wysechł, kruszy się i kiepsko się nakłada, co mogę zrobić, żeby przywrócić mu "dawną świetność"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 silver200 - jedyne, co przychodzi mi do głowy, to (tak, jak z każdym "twardym" woskiem) - wsadzić z puchą do garczka z gorącą wodą i trochę potrzymać, aż zawartość puchy zmięknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver200 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 @Eidos - dziękuję, będę próbował;)w otwartej czy zamkniętej puszce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Otwartej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polisa Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Eidos71, dziwne, że Fusso tak szybko Ci padł, ja kładłem na czysty lakier przetarty IPĄ i od 15.11.2014 siedzi do teraz, nawet na dołach drzwi masce itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmamba Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (mycia tylko na bezdotyku, średnio 2 razy w m-cu). Lakier jest zapchany!!! Umyj normalnie samochód rękawicą z szamponem i pojawią się znów kropelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Marca 2015 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (mycia tylko na bezdotyku, średnio 2 razy w m-cu). Lakier jest zapchany!!! Umyj normalnie samochód rękawicą z szamponem i pojawią się znów kropelki J.W. Kolejna sprawa którą ostatnio zauważyłem u znajomego to coś w rodzaju "mycie TYLKO na bezdotyku wydłuża trwałość wosku" Jak wiadomo po bezdotyku zostaje film brudu na lakierze, w efekcie na wosku który jest na aucie leży kolejna warstwa "czegoś", przez to wosk jest "chroniony", kolejne mycie i znowu zmywamy wierzchni grubszy brud a "film zostaje" takim sposobem jak auto jest płukane tylko na bezdotyku to nawet słabszy wosk potrafi przetrwać zimę i jak na wiosnę wreszcie umyjemu auto ręcznie to nadal będzie w zadowalający sposób kropelkował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Ok - zgoda, że lakier się zapchał... Ale identycznie traktowany lakier na całym aucie, a efekt tafli występuje tylko tam, gdzie leżał/leży Soft99 ? Jeśli Soft99 zapycha się bardziej, niż DG - to również (wg mnie) spycha "japończyka" na niższy stopień, za DG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Eidos71, dziwne, że Fusso tak szybko Ci padł, ja kładłem na czysty lakier przetarty IPĄ i od 15.11.2014 siedzi do teraz, nawet na dołach drzwi masce itd. U mnie podobny termin aplikacji Fusso i do dzis sie ładnie trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Przekonaliście mnie do tego wosku Kupuję, będę aplikował na felgi i lakier, jak przygotować powierzchnię pod niego by trochę poleżał i miał się dobrze? Mycie i następnie IPA wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hihol Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Przekonaliście mnie do tego wosku Kupuję, będę aplikował na felgi i lakier, jak przygotować powierzchnię pod niego by trochę poleżał i miał się dobrze? Mycie i następnie IPA wystarczy? Cleaner? wiesz cos o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godles52 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Oraz wyglinkowac lakier by sie przydalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Przekonaliście mnie do tego wosku Kupuję, będę aplikował na felgi i lakier, jak przygotować powierzchnię pod niego by trochę poleżał i miał się dobrze? Mycie i następnie IPA wystarczy? Cleaner? wiesz cos o tym? IPA to nie Cleaner, kilka osób pisało że użyło IPA przed woskiem, jeśli cleaner to który polecasz do tego wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendrek1975 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Do tego wosku polecają: http://mrcleaner.pl/poorboys-world-prof ... p1397.html lub : http://www.pielegnowacauto.pl/cleaner-l ... 236ml.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmamba Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Do tego wosku polecają:http://mrcleaner.pl/poorboys-world-prof ... p1397.html lub : http://www.pielegnowacauto.pl/cleaner-l ... 236ml.html Nie wypisujcie głupot! Wystarczy poczytać wcześniejsze posty oraz kilka tematów na forum 1. Duragloss Squeaky Clean to samo 2. DETAILER'S PRO Coating Prep Polish 3. IPA 1:1 z wodą Fusso Coat lubi jałową powierzchnię a nie tłuściochów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi