Sensya Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jest spacjalny szampon do fusso i innych woskow softa - http://soft99.pl/index.php?id_product=5 ... r=producty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Koledzy czy ktoś może coś napisać jak Fusso radzi sobie z ptasimi odchodami? Poddaje się jak BSD czy ma większą wolę życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polisa Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Fusso 81 dni od aplikacji, około 5 tys. km. Filmik nie za dobry ale pokazuje jak trzyma się na dołach drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manios Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Pięknie Po obejrzeniu Twojego filmiku podpowiedział się kolejny, który zwrócił moją uwagę swoją oryginalnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InspektorKot Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Pięknie Po obejrzeniu Twojego filmiku podpowiedział się kolejny, który zwrócił moją uwagę swoją oryginalnością Lepszego testu jeszcze nie widziałem . A co do Fusso to faktycznie powoduje, że auto mniej się brudzi. Przekonałem się na własnej skórze bo w jednym miejscu na drzwiach zapomniałem posmarować, i po kilku dniach w tym miejscu była wyraźna plama brudu podczas, gdy ogólnie auto wyglądało nie tak tragicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Jakiś czas temu wrzuciłem temat o teście fusso. Po 4 miesiącach po nałożeniu fusso umarło. Najdłużej trzymało na powierzchni po korekcie i zmywaczu. Na powierzchni po korekcie cleaner i cleaner + ipa siedziało krócej. Nie wiem dokładnie po jakim czasie umarł wosk bo od polowy stycznia nie myłem auta ręcznie tylko bezdotykowo. W połowie stycznia jeszcze był ale kiepski praktycznie nadawało się do położenia na nowo. Wniosek zimy całej nie przetrwa myślę ze takie pewne 2 miesiące i trzeba ponowić aplikacje. (porównanie na spostrzeżeniach kropelkowania po aplikacji wosku i w trakcie dalszego użytkowania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilkok Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 A czy umyleś auto na dwa wiadra? Może po prostu wosk się całkiem zapchał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Najpierw piana Shiny Garage Fruit Snow duze stezenie potem dwa wiadra z szamponem presty i rekawica carpro. Może krótko trzymał bo był nakładany w około 12 stopniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Wniosek zimy całej nie przetrwa myślę ze takie pewne 2 miesiące i trzeba ponowić aplikacje. (porównanie na spostrzeżeniach kropelkowania po aplikacji wosku i w trakcie dalszego użytkowania). Mam inne wnioski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 U mnie Fusso pada na dołach drzwi po dwóch tygodniach i mimo stosowania już chyba dziesiątej kombinacji z użyciem cleanerów, IPY, zmywcza, erasera, glinki, pasty finishowej - dalej nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrcinKsi Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 A ja napisze na przekór, u mnie fusso leży jak zły Od czasu aplikacji (połowa listopada) zapomniałem co to jest QD. Jedyne miejsca osłabienia działania to listwy progowe w miejscach gdzie podczas wysiadania ociera się spodniami. Lakier przed aplikacją wosku, porządnie umyty, deironizacja, glinka itp. Przed samym nałożeniem lakier jeszcze przetarty Eraser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Może napisze tak jak auto się zrosi woda albo deszcz popada to kropelki są ale takie same są po dobrej korekcie lakieru bez nakładania wosku. Niestety takiego super odprowadzania wody jak po świeżej aplikacji już po 2 miesiącach nie widziałem. (patrzcie moje wcześniejsze posty i film z odprowadzania wody przez fusso) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinball_69 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Może krótko trzymał bo był nakładany w około 12 stopniach U mnie King of Gloss był nakładany 12.11.2014 (druga warstwa 16.11.2014 r.) w temperaturze +6-7 stopni. Od tego czasu auto przejechało jakieś 1700 km, czyli raczej niewiele. Po jakichś 3 tygodniach doły drzwi wyglądały fatalnie. Pomogło mycie proszkiem na myjni bezdotykowej. O dziwo teraz jest bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Potwierdzam to co kolega napisał , po dokładnym umyciu auta na bezdotyku , doły drzwi kropelkują dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barman Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 chłopaki a czerwony lakier to jakim najlepiej woskować ?? do jasnych czy ciemnych lakierów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Do ciemnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barman Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 ok dzięki akurat ten posiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kortyn Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Są gdzieś testery do kupienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Koledzy czy naprawdę ciemny trzeba stosować do ciemnych lakierów, a jasny do jasnych? Jest jakaś różnica? Pytam, bo chciałby zakupić Fusso w ilości 1szt, a mam 2 auta, na których chciałbym go używać - srebrny i ciemny grant - do jakich lakierów polecacie kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nie trzeba. Różnica jest marginalna. Bierz do ciemnych i mozesz na jasnych tez stosowac. To nie jest wosk koloryzowany jak niektore dodo juice, zymole itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 krzygaj miałem ten sam dylemat, chyba nawet pytałem w tym temacie i ponoć różnicy nie ma...wybrałem wtedy wersję do jasnych lakierów bo o drugą wersję nie było łatwo Sam smaruję nim jasny i ciemny lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 bienek, daniel87, dzięki za info Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Zabezpieczal ktos z was felgi tym woskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrcinKsi Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Ja, położyłem na felgach i dość długo się nie trzymał jakieś 2 miesiące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi