dasior10 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Panowie położyłem już jedną warstwe fusso efekt ok. Mam w planach w ten weekend połozyc nastepną warstwe prosze napiszcie czy jak umyje szamponem Shiny Garage Strawberry całe auto(jest już kurz itp) i dokładnie osusze to już na tak czysty lakier moge kłasć nastepną warstwe ? czy musze jeszcze jakoś inaczej przygotować podłoże pod druga warstwe? Czy warto nakładać jeszcze jedną warstwe bedzie bardziej trwalsza Aha czy temp.10-12 stopni bez słońca to dobry klimat na kładzenie wosku(nie jest za wilgotno itp)? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 26 dniowy Fusso zaplikowany na jałowy lakier. Bez glinki - tylko mycie na dwa wiadra. Maska pełna jest swirli i hologramów (vivat lakiernik). Dzisiaj auto umyte na dwa wiadra - SG Strawberry. Po lewej Fusso, na środku nic, po prawej Natty's Red. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 ... Fusso zaplikowany na jałowy lakier. Bez glinki - tylko mycie ... To raczej się wyklucza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIANe34 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Panowie będą jakieś negatywne skutki stosowania chemical guys v7 na fusso? Chodzi mi o użytkowanie go jako QD. Zaobserwował ktoś może coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 PB dobrze tu wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianldz Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 U mnie na Focusie ten sam problem z mazami. Lakier po 3 etapowej korekcie, po korekcie piana aktywna później mycie na 2 wiadra z SG truskawka i ludwikiem, po osuszeniu auta całe auto przejechane jeszcze raz IPA na mięciutkiej MF i po tym fusso, po dotarciu są mazy których nie idzie żadna mf ruszyć, nawet zmyłem go przejeżdżając maskę 3xIPA i dałem Prime Amiga i na nią Fusso ale nic to nie dało Możliwe ze jest to sprawa za dużej wilgotności w pomieszczeniu po myciu auta. Zaobserwowałem 3 dni później ze mazy juz schodziły nawet jak się opuszkiem palca przejechał, auto lekko zakurzone wiec nie ryzykowałem hologramów na masce zrobie to przy następnym myciu. Mazy niby na masce są ale kropelkuje rewelacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekc001 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Ja Fusso kładłem tydzień temu na Mondeo MK4 w kolorze CandyRed oraz Kawasaki Z750 BlackSpark. Nie zaobserwowałem żadnych maz. Na tym kolorze Forda zawsze miałem problem z QD+ od PB i wiecznymi mazami. Na Kawie również wszystko w porządku mimo czerni. U mnie poszła glinka, DG Squeaky Clean a na to Fusso bez przecierania IPĄ. Zobaczymy ile pożyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Fusso , po mało detailerskim położeniu ( bez dekontaminacji , cleanera czy ipy i dodatkowo aplikowany na mokro ) 3 tygodnie temu i podbite BSD takie krople pokazało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Pajko, Kropling jest,tylko to widać BSD a nie Fusso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 lu5asz, nie koniecznie bo nie sadze zeby po 3 tygodniach i 2 myciach na bez dotyku programem nr 1 , BSD aż tak siedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 lu5asz, nie koniecznie bo nie sadze zeby po 3 tygodniach i 2 myciach na bez dotyku programem nr 1 , BSD aż tak siedział no to Cię zaskoczę, bo na felicji niczym nie przygotowanej ot tak po prostu umytej szamponem i przetartej BSD, jeżdżącej codziennie w każdych warunkach, stojącej na dworze BSD siedzi od ponad miesiąca, płukana kilka razy proszkiem na bezdotyku i krople nawet lepsze niż na fotach powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 lu5asz, nie koniecznie bo nie sadze zeby po 3 tygodniach i 2 myciach na bez dotyku programem nr 1 , BSD aż tak siedział no to Cię zaskoczę, bo na felicji niczym nie przygotowanej ot tak po prostu umytej szamponem i przetartej BSD, jeżdżącej codziennie w każdych warunkach, stojącej na dworze BSD siedzi od ponad miesiąca, płukana kilka razy proszkiem na bezdotyku i krople nawet lepsze niż na fotach powyżej Oczywiście ja nie mówię że nie , zobaczymy co będzie dalej bo jak narazie to auto tylko będzie myte na bezdotykach bo korektę przejdzie dopiero wiosną . Wiec czy to Fusso czy BSD będzie miał solidny test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 U mnie BSD ma takie krople jak pokazał Pajko po zwykłym myciu jakieś półtora miecha temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_K Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Ja się już zakręciłem w tych SOFT-ach. Na srebrny lakier mam do wyboru: 1. Fusso Coat 12M (jasny) 2. KoG (white&pearl) 3. Soft Wax (pearl&metallic oraz biały) 4. Metalica hard paste (z carnauby) no i na koniec 5. Authentic Premium, ale to taki bardziej show wax. I co tu wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strefa-AK Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Adam_K, a czego oczekujesz od wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_K Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dobrze żeby wosk dodał efekt szklanki, wytrzymałość... 12 m-cy nie musi siedzieć, dobry kropling i odpychanie wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strefa-AK Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Adam_K, w takim razie wybierz bramkę nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Weź KOG do jasnych. Położyłem ostatnio na srebrnej Sienie kumpla. Lakier oczyszczony z wszelkiego syfu, na to achilles i KOG. Po wosku zyskał ładą szklistość i naprawdę byłem zaskoczony, że taki "dziad" może jeszcze dobrze wyglądać bez korekty (choć wiadomo, ze achilles też pomógł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANB Karol Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Tak jak kolega kicaj pisze wszedłbym w king of gloss lub w authentica świetny wosk na wszystkie lakiery a poleżeć też potrafi na średnio przygotowanym aucie na dodo lime prime leżał od czerwca i został prze zemnie ściągnięty celowo tego weekendu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_K Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dzięki za opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babybenz Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 authentic na lato a na zimę king of gloss ;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 czy king od gloss i inne woski tej stajni maja takie wlasciwosci maskujace jak fusso coat 12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 dareme89, Authentic na pewno nie maskuje KoG - nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barman Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 a jak z trwałością Authentica ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Barman, 2 miesiące na lajcie z super kropelkowaniem. Myślę, że 3 miechy wytrzyma w lecie. Gdyby zapach był fajniejszy (pachnie coś jak Colli) - byłby to dla mnie wosk kompletny. KoG pachnie sporo fajniej, ale nie kładłem go u siebie jeszcze, więc nie powiem jak wygląda trwałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi