Tomas-sg Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 @Qukie niby tak ale ja już jestem zmęczony skokiem 15mm Przechodzić będę ją rotację flexa + może nowy vrg + jakaś maszynka DA 8-9 mam
Patryk14 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 W takim układzie pójdę w Hamrona Nie wiem tylko czy czekać na promocję która może być a może nie, czy brać i niech czeka na chwile wolnego aby ogarnąć autoWysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu TapatalkaJeżeli nie potrzebujesz już w tym momencie maszyny to sobie spokojnie poczekaj. Te 100zl zostawisz sobie na pady albo pastę. Ja czekałem kilka miesięcy ale specjalnie nie potrzebowałem tej maszyny, a za 250zl to aż żal nie brać. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
maciekelga Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @Tomas22 dlaczego jesteś zmęczony 15mm DA? Rozwiniesz myśl?Pytanie czy promocja w ogóle będzie Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
Ari Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @Tomas22 dlaczego jesteś zmęczony 15mm DA? Rozwiniesz myśl?Pytanie czy promocja w ogóle będzie Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu TapatalkaPewnie się nudzi na panelach przy każdym przejeździe. Rotacja i vrg zadbają o odrobinę emocji.. Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 33 minuty temu, maciekelga napisał: @Tomas22 dlaczego jesteś zmęczony 15mm DA? Rozwiniesz myśl? Pytanie czy promocja w ogóle będzie Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Męczą mnie drgania po kilku godzinach pracy takim skokiem nadgarstki już trochę pobolewaja. A tak rotacja śmiga płynnie. ( Nie pracowałem na rotacji flexa ani vrg ale mam doświadczenie z masnerem K2 i idzie to bardzo płynnie a co do vrg mam nadzieję że lepiej to się będzie spisywać )
Ari Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Tomas22 napisał: Męczą mnie drgania po kilku godzinach pracy takim skokiem nadgarstki już trochę pobolewaja. A tak rotacja śmiga płynnie. ( Nie pracowałem na rotacji flexa ani vrg ale mam doświadczenie z masnerem K2 i idzie to bardzo płynnie a co do vrg mam nadzieję że lepiej to się będzie spisywać ) Nie pocieszę Cię... vrg też trzepie
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 7 minut temu, Ari napisał: Nie pocieszę Cię... vrg też trzepie Bardziej myślę o Flex XCE 9-8 ale czas pokaże co to jest a ja mam trochę czasu
Moderator Domel Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 7 minut temu, Ari napisał: Nie pocieszę Cię... vrg też trzepie mało powiedziane
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 8 minut temu, Domel napisał: mało powiedziane Masz porównanie do jakiegoś skoku 15 mm ? I może polecisz jakaś 8 mm która nie trzepie aż tak jak 15
Ari Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Masz porównanie do jakiegoś skoku 15 mm ? I może polecisz jakaś 8 mm która nie trzepie aż tak jak 15 Rozumiem XFE trzepie mocno przy skoku 15mm dla Ciebie? Jeśli tak to zostanie rotacja. Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @Ari nie mam porównania do żadnej maszyny flexa Rotacja oczywiscie + mały skok do tego jakieś 8-9 mm no i coś na podobne VRG "just in case"
maciekelga Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @Tomas22 dzięki, ja myślę że przy mojej częstotliwości prac przeboleje ten tematWysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 27 minut temu, Tomas22 napisał: Masz porównanie do jakiegoś skoku 15 mm ? I może polecisz jakaś 8 mm która nie trzepie aż tak jak 15 Dla mnie XFE idzie jak bajka - można robić jedną ręką. VRG to już trochę taki traktor - ale robi robotę. @marco80
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 13 minut temu, maciekelga napisał: @Tomas22 dzięki, ja myślę że przy mojej częstotliwości prac przeboleje ten temat Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Też nie robię tego Bóg wie jak często ale z czasem człowiek się starzeje i dba bardziej o komfort nawet ten jednorazowy @Domel flex PE 14-2 to już postanowione. Kwestia teraz czy VRG czy XFE zakładając oczywiście że zostawiam ze sobą Lare Epl-62
Moderator Domel Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 6 minut temu, Tomas22 napisał: VRG czy XFE obydwie
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 20 minut temu, Domel napisał: obydwie 3 maszyny flexa w roku ? Dostałbym konkretną sankcje od żony może w przyszłym roku ( bo i proxxon w planach )
Moderator Domel Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 15 minut temu, Tomas22 napisał: 3 maszyny flexa w roku ? Mi do kompletu brakuje VRG - marzy mi się nowy model, plus jakiś miniak.
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @Domel miniak w sensie coś Ala krauss S75, R3 czy proxxon ?
Moderator Domel Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 6 minut temu, Tomas22 napisał: @Domel miniak w sensie coś Ala krauss S75, R3 czy proxxon ? Dokładnie. Od przybytku głowa nie boli
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 3 minuty temu, Domel napisał: Dokładnie. Od przybytku głowa nie boli Ha dokładnie. Na tą chwilę mam 3 maszyny a chcę powiększyć arsenał o kolejne 3-4 i żadnej z poprzednich nie sprzedawac. Zostaną jako przysłowiowe "Przydasie"
maciekelga Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2019 A jeszcze jedno mi się nasuwa pytanie czy z 15mm skokiem są jakieś dodatkowe problemy po za tymi że nie można tak blisko podjechać do elementów typu klamka czy reling jak przy skoku 8mm czy rotacji?Z jednej strony ten większy skok przemawia bo to zawszę większą siłą cięcia, z drugiej strony ciężej będzie się zbliżyć do detali typu emblematy, klamki, relingi.Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @maciekelga wymienione przez Ciebie elementy obklejam taśmą i umiejętnie podjeżdżam 15-tką. Trzeba to robić z głową i nie ma problemu. Do naprawdę newralgicznych miejsc używam rotacji na małym padzie.
Zdroja0 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Wyszła już tą nową maszyna vrg od flexa? Spadnie coś cena obecnej vrg?
Balzac Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @Qukie mam LIQUID ELEMENTS T3000 v2 o skoku 10 mm. Nie ma dużo info o tych urządzeniach. T3000 mam prawie rok czasu. Zrobiłem nią około 15 korekt od lakierów miękkich po twarde. Tu chyba najważniejsza jest kombinacja past i padów. Wosk nakładam reczenie ale clener np. Primo Amigo maszynowo najczęściej.
MlodyKoguT Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Mam okazje kupic da evoxa hdf 8. Na pierwsza polerke to dobry wybor?
Rekomendowane odpowiedzi