menior Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 A ktos juz probowal nowych past od Honey ? Ciekawie sie zapowiadaja
Marcin Gugu33 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Więc postawiłem na Koch + NAT, właśnie zamówienie poszło Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Zdroja0 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 5 godzin temu, menior napisał: A ktos juz probowal nowych past od Honey ? Ciekawie sie zapowiadaja Wycinałem na ich nowym futrze i ich pasta 1. Szczerze to mnie nie porwała ta kombinacja. Kovaxa 2000 nie mogłem dociąć. Chwalili się że można pracować 2 min i 40 sek na tej paście... Tylko po co hak szybciej to wytnę clearcutem. Zapewniali że wycina tyle samo co h8 i zostawia to samo wykończenie... Tylko lada moment koch będzie miał h9. Ceny chyba podobne do kocha. To tylko taki moje spostrzeżenia na szybko, bez testów. 1
Zdroja0 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2018 W dniu 25.11.2018 o 15:55, menior napisał: A ktos juz probowal nowych past od Honey ? Ciekawie sie zapowiadaja
Strus Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Panowie, taki złoty środek pod pada one stepowego - jak najmocniejsze cięcie i jak najlepszy finish. Mizerna 400 wypadała u mnie mizernie w takiej opcji Sonax 04/06 spoko ale za mało tnie. CarPro ClearCut najlepiej z powyższych. Wręcz bardzo dobrze o dziwo. Jakieś inne sugestie ?
Ari Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 9 minut temu, Strus napisał: Sonax 04/06 spoko ale za mało tnie. Sonax 04/06 EX? Dobra pasta, ale jak ktoś ma mało padów to polecałbym inną. Za bardzo moczy pady i ciężko się je czyści podczas pracy. 1
ghost Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Potwierdzam, spostrzeżenia co do EX, bardziej polecam Megs UC. Skubany potrafi gąbką posprzatać po P1500 A przyjemność z pracy dużo wyższa. Moim skromnym zdaniem UC jest lepszy pod absolutnie każdym względem niż EX. Jeżeli mocniejszy sonax to polecam 05-05.
powalla Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Tylko ten EX05-05 zostawia gorsze wizualnie wykończenie jak i nawet pod mf czuć, że jak się poprawiło po nim pastą finiszową (nawet szybki przelot) to mf sunęła sporo lżej i był lepszy look. Kupiłem go do szybkich one stepów ale ostatecznie i tak poprawiałem finiszem , bo roboty tylko trochę więcej , a wygląd sporo lepszy ...tym samym w sumie zrezygnowałem u siebie proponowanie "chętnym na polerkę" one stepa PS: czekam na Kocha h9,01 by spróbować czy będzie lepszy niż CM sonaxa .
Strus Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 @powalla a z Twoich doświadczeń taki "złoty środek" to ? Fakt że Kocha nie próbowałem żadnego. Ma szansę zostawić dobre wykończenie przy one stepowym padzie ? @ghost z Megsem nie mam doświadczeń - serio UC dobrze tnie i ładnie wykańcza ? Bo jak dotąd nie wydawała mi się dobra opcja na mocno tnącego one-stepa
Ari Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 7 minut temu, powalla napisał: Tylko ten EX05-05 zostawia gorsze wizualnie wykończenie jak i nawet pod mf czuć, że jak się poprawiło po nim pastą finiszową (nawet szybki przelot) to mf sunęła sporo lżej i był lepszy look. Kupiłem go do szybkich one stepów ale ostatecznie i tak poprawiałem finiszem , bo roboty tylko trochę więcej , a wygląd sporo lepszy ...tym samym w sumie zrezygnowałem u siebie proponowanie "chętnym na polerkę" one stepa PS: czekam na Kocha h9,01 by spróbować czy będzie lepszy niż CM sonaxa . Dlatego do one stepa F5.01. Jest siła! Mnie już w pracy z lakierami nic nie zdziwi. Sprawdza się to co głoszą wszyscy - najlepiej mieć kilka past i padów bo przy one stepie można się nieźle przejechać. Raz na Porsche Cayman Koch H8 + żółty pad Rupesa zrobił mi takiego one stepa - myślę sobie znalazłem świętego Graala! Przy kolejnym Porsche było zgoła inaczej... Też czekam na H9.01. Będzie siła. Mały minus Kocha, że czasem lubi przypylić zarówno H8 jak i F5. Z ciekawostek testuję ostatnio AngelWax Resurrection. Trzeba sobie powiedzieć - jest petarda! Jedyny mały minus cena, ale z tego co widzę SONAX też za tani nie jest.
Strus Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 3 minuty temu, Ari napisał: AngelWax Resurrection. ClearCut na papierze jest mocniejszy a wykończenie u mnie zostawił bardzo dobre. Na razie bardzo pozytywnie mnie zaskoczył jako opcja one-stepowa
ghost Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 14 minut temu, Strus napisał: z Megsem nie mam doświadczeń - serio UC dobrze tnie i ładnie wykańcza ? Bo jak dotąd nie wydawała mi się dobra opcja na mocno tnącego one-stepa weź od kogoś próbkę na testy, to jedna z najpopularniejszych past Zdania są podzielone co do siły cięcia, natomiast wg mnie zdecydowanie lepiej tnie niż EX04-06 na gąbce. Wg testów sprzątania po papierze tez wypada dużo lepiej, patrz filmy z Apex, link załączyłem wcześniej. Dlaczego uważam, że UC jest poza tym lepszy. Jest łatwiejszy w pracy, wybacza wszystkie błędy, łatwiej się usuwa, łatwiej się po nim czyści pady. Zostawia tak samo dobre wykończenie albo oczko lepsze. Ma więcej wypełniaczy wizualnych, które można łatwo wymyć. Jest tańszy. 29 minut temu, powalla napisał: Tylko ten EX05-05 zostawia gorsze wizualnie wykończenie Prawda, dlatego wybiera się go do twardszych lakierów 9 minut temu, Ari napisał: Dlatego do one stepa F5.01. Jest siła! Klasyk, ale F5 nie jest dostępny w małych butelkach (w przeciwieństwie do h8 i m2) 9 minut temu, Ari napisał: Z ciekawostek testuję ostatnio AngelWax Resurrection. Trzeba sobie powiedzieć - jest petarda! Miałem go brać na testy, bo był chwalony też w Apex. Ale okazało się, że w sklepie gdzie kupowałem mieli tylko duże butle, wiec zostałem przy sprawdzonym CP ClearCut do mocnego cięcia
powalla Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 4 minuty temu, Strus napisał: taki "złoty środek" to ? 20 minut temu, powalla napisał: zrezygnowałem u siebie proponowanie "chętnym na polerkę" one stepa Po prostu moja wizja "odświeżenia" komuś wyglądu auta mija się z one stepem ...wolę od razu zaproponować nieco droższą opcję 2 stopniowej korekty niż tłumaczyć się przed właścicielem potem iż te "ryski" zostały bo one step taki już jest Megsem UC kiedyś się bawiłem ale to było przed tym niż zacząłem się bawić powlokami gdzie przed ich aplikacją trzeba solidnie odtłuścić lakier , a UC sporo po siebie zostawiała wypełniaczy, a po wymyciu bajka znikała Kiedyś na szybkie akcje dla znajomych robiłem autka Menzerną PP (nie ta menz 3w1 , bo ta moim zdaniem była gorsza) i na to Sonax BSD i była moc (na focie Leon1)
Michał82 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 @ghost czyli na pierwszy samodzielny one step UC będzie jednym z najlepszych wyborów?
ghost Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 26 minut temu, Michał82 napisał: @ghost czyli na pierwszy samodzielny one step UC będzie jednym z najlepszych wyborów? Zdecydowanie tak, to produkt dla pasjonatów, który wybacza większość błędów początkujących. Do tego w amerykańskim stylu jest bardzo łatwy. Jednak nie spodziewaj się, że w bmw gdzie jest twardy lakier po one stepie wyciągniesz lakier na ideał. Wytniesz drobniejsze mikrorysy i bez wątpienia nadasz połysku. Natomiast jak lakier jest zmęczony to trzeba mocniejszy kaliber. Testowane na twardych BMW, Audi i Mercedesach. Natomiast na średnio-miększych to w one stepie udawało mi się wyciągnąć na ideał tym produktemm.
Michał82 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 @ghost bardziej zależy mi na nauce pracy DA i przygotowaniu auta pod wosk niż na wyciągnięciu ideału. @david2888 do BMW polecał mi też żółtego Kocha F5.01 na średnim padzie.
ghost Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 8 minut temu, Michał82 napisał: @ghost bardziej zależy mi na nauce pracy DA i przygotowaniu auta pod wosk niż na wyciągnięciu ideału. Jak głosi piosenka, którą katują radiostacje: "weź, nie pytaj" świetny wybór na początek. Produkt fajnie się dogaduje z pomarańczowym one-stepowym padem Royala. 8 minut temu, Michał82 napisał: do BMW polecał mi też żółtego Kocha F5.01 na średnim padzie. spoko pasta, ale jak pisałem wcześniej nie jest dostępna w małych pojemnikach, chyba, że od kogoś odkupisz resztkę 1
Michał82 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Na znanym portalu aukcyjnym jest 0,25 po 39,99zł odlewana z 1l. to co byłoby lepsze, podkreślam, na pierwszy raz?
Arkeolowy Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 10 minut temu, Michał82 napisał: to co byłoby lepsze, podkreślam, na pierwszy raz? jeden uj, kup i rób. W dużej mierze siłę cięcia regulujesz padami, najwyżej zamiast one stepa zrobisz dwa etapy i będzie cacy. 1
D@ViD Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 @Michał82 bierz tego kocha i zobaczysz będziesz zadowolony. Szkoda że nie mam zdjęcia przed... Ale piano ładnie mi ogarnął w bmw. Maszyna DA DB5800S 1
Michał82 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 Ok przekonaliście mnie. Koch 0,25 z alledrogo a UC poszukam na forumowej giełdzie. dziękuję Panowie.
ghost Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2018 3 godziny temu, david2888 napisał: piano ładnie mi ogarnął w bmw. Maszyna DA DB5800S z tym, że zmasakrowane słupki to byle czym łatwo wyciągnąć , jedynie trzeba uważać żeby nie użyć za ciężkiej kombinacji. Przy małym nakładzie pracy szybko zmieniają sie w lustro różnica w ich twardości i reszty lakieru jest dość spora
sruba50 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 witam czy manzerna 3000 i gabka one step pamaranczowa moze byc do lekko porysowanego autka ?
Moderator Domel Opublikowano 9 Grudnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 45 minut temu, sruba50 napisał: witam czy manzerna 3000 i gabka one step pamaranczowa moze byc do lekko porysowanego autka ? zdefuniuj lekko porysowane
sruba50 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 po myciu tak mi zostalo, mylem szczotka recznie , uzylem piany aktywnej koncentrat ale nie rozrobilem jej z woda , jak mleczkiem MEGUIARS SWIRL REMOVER recznie przejade to odzyskuje lakier glebie ale ryski zostaja
Rekomendowane odpowiedzi