Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co polecacie?

Jaki zestaw past do maszyny DA polecacie?

mam zestaw padów flexi - zolty, bialy, pomaranczowy i czarny wafel.

Co bedzie najlepsze zestaw manzerny może SSR Poorboy's, a może 3M lub jeszcze cos innego.

A może warto dokupic pady z mikrofibry?

Posted

Polecam dokupić futerko i pad z mikrofibry :good:

Przydają się na DA.

Co do past - ja używałem Menzerny i Koch'a i było ok.

Posted
Polecam dokupić futerko i pad z mikrofibry :good:

Przydają się na DA.

Co do past - ja używałem Menzerny i Koch'a i było ok.

zgadzam się menzerna ;) ja zawsze tylko tych past używał do pełnej korekty plus pady z flexipada i :D

Posted

Pady LC i system mieszany meguair's ;)

101-uc-sx w kolejności od cięcia do finishu ;)

Posted

Ja słyszałem też już od kilku osób, że na DA najlepiej tnie jednak zielony korek z 3M.

Posted

Będę musiał sprawdzić,problemem tylko to,że 1l trzeba kupić :/

Posted

Zamówiłem właśnie na próbę pady z mikrofibry flexi zobaczymy jak to bedzie działać. pasty mam UC, urbana 1step i SSR 1-3.

Posted
Polece Ci zestaw Autofinesse do DA Revitalise kit

Fajny zestaw do DA i tylko do DA.

Potrójny krok od Scholla też niczego sobie ;) a jak komuś nie chce się wymywać to i na s17 możnaby zakończyć :P

• 4 weeks later...
Posted

Mam juz pady z mikrofibry flexi i CG do tego wzialem manzerne 400, 2500 i 4000. Ale zastanawia mnie jeszze maguires i zestaw do DA.

Posted

Ja ostatnio na srebrnej masce przetestowałem 3M zielony korek - z futerkiem Flexipads i mikrofibrowym Flexipads.

Futerko pięknie sobie radzi na DA, fibrowy moim zdaniem słabiej :(

Ale to i tak wszystko zabawa w porównaniu do rotacji ...

Posted

No zobaczymy jak sie sprawy beda mialy bo wlasnie zakupilem Flexa 3401 vrg. sproboje na audi pady z mikrofibry i manzerna 400. Wiec chyba trzeba bedzie sprzedac krausa bo flexem mi sie o wiele lepiej nawet cleaner naklada.

Posted
No zobaczymy jak sie sprawy beda mialy bo wlasnie zakupilem Flexa 3401 vrg. sproboje na audi pady z mikrofibry i manzerna 400. Wiec chyba trzeba bedzie sprzedac krausa bo flexem mi sie o wiele lepiej nawet cleaner naklada.

Spokojnie kupuj futro i FG400.

Tnie bardzo ładnie i nie hologramuje ;)

Jeśli masz więcej pytań to pisz do rickson-a

• 1 month later...
Posted

No właśnie jak to jest koledzy z tym futrem do DA? Można używać? Może znacie jakieś konkretne dobre. Obecnie robie lakier mocno zmęczony w Mondeo MK3 i Menzerna FG500 na białym padzie flexi + FF4000 na żółtym flexi daje mi ok 90% korekty, także chyba musiałbym mocniej przyciąć. Mondeo idzie na handel, więc 90% jak najbardziej mnie zadowala, ale przyszłościowo chcę otrzymywać 100% korekty.

Posted

Jak chcesz uzyskać mocniejsze cięcie od kombinacji FG500 + biały Flexipad, to użyj pad z mikrofibry.

Zwykłe futro słabo radzi sobie na DA, chyba, że znajdziesz Lake Country z krótkim włosem.

Posted

No właśnie "liznąłem" trochę tematu i będę sie chyba przenosił na system Megsa do DA z padami z MF, muszę tylko dokończyć materiały, które mam

• 5 months later...
Posted

Odgrzewam! :)

A ja do DA na twardym lakierze BMW chciałbym użyć UC + UP i do tego pady flexi bialy zolty i pomaranczowy. Czy to ma sens?

cut+uc

polish+uc

finish+up

???

Posted

Nie ma. Kup pady z mikrofibry albo futro z krótkim włosiem i do tego pasta FG400 albo lepiej do mikrofibry scholl s3 i wtedy wyjdzie coś konkretnego.

Posted
Odgrzewam! :)

A ja do DA na twardym lakierze BMW chciałbym użyć UC + UP i do tego pady flexi bialy zolty i pomaranczowy. Czy to ma sens?

cut+uc

polish+uc

finish+up

???

mi nikt nie odpowiedział i taki zestaw użyłem

bardzo słabe efekty osiągnąłem, po kilku przejazdach na lakierze miękkim Alfy, także u Ciebie sensu chyba nie ma

docelowo i tak miałem kupić pady MF i pasty megsa, a gąbki to do cleanera

Posted

Zrobie jak radzi kolega bienek, ale powiem szczerze że dzisiaj tą kombinacją

robiłem maskę fiata seicento i z matowego wyszło mi lustro. Więc myślę że na miękkich

lakierach to rozwiązanie daje rade.

Posted
Nie ma. Kup pady z mikrofibry albo futro z krótkim włosiem i do tego pasta FG400 albo lepiej do mikrofibry scholl s3 i wtedy wyjdzie coś konkretnego.

Scholl s3 i pad z mikrofibry. Zrobiłem tym zestawem golfa i szlo bardzo dobrze.

Posted

Scholl na mf ma tą przewage ze menzerna 400 ze ta druga potrafi mocno zasyfic pad.Pod wplywem ciepla robia sie takie grudki zaschnietej pasty w padzie i ciezko je usunac nawet myjac pad.