Piotrek Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Rozumie, że zdjęcie świeże, a nie z przed miesiącu, dwóch? Z drugiej strony mało km chyba robisz? Tak, świeże. Chcieliście zdjęcie to zszedłem na parking i zrobiłem. Że robię mało kilometrów to fakt. ( ok. 7 kkm / rok). Kilometry jakie robię to głównie Warszawa, czasami jakieś podmiejskie tereny. Gdybym robił dłuższe trasy, to nie było by to Seicento. Co by nie mówić, nadaje się tylko do miasta. Jednak mimo małego przebiegu, to stoi cały czas pod chmurką. Deszcz, śnieg, sól, słońce to wszystko działa na powłokę. Nie wspominając, jakie wcześniej miałem cyrki, żeby na plastikach coś się dłużej trzymało. Przecież nie zepsujesz lamp, a kto ci broni spróbować ? To pytanie do mnie ?
Administrator Evo Opublikowano 13 Lutego 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Które NW dzialają na przednich reflektorach z tworzywa ?
kamil_rosen Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 piotr13 nie do ciebie, a do kolegi wcześniej Według mnie wyraźnie jest napisane, że nadaje się na reflektory Evo ja stosuje. Zauważyłem, że dużo lepiej się sprawuje aniżeli zwykły wosk. Wiem, że to nie produkty do tego przewidziane, ale już nieraz tu na forum ktoś kładł np Rain-X na lakier i dało się U mnie NW Diamondbrite na lampach z przodu trzyma dobrze ponad miesiąc i ma się bardzo dobrze Ale stosuje to bardziej dla zabawy
Pimps Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 kamil_rosen, mi się nie udało położyć na reflektory, ale może mam 2 lewe ręcę Trwałość Trima jest określana na rok/15kkm No i właśnie o to mi chodziło aby ktoś się wypowiedział kto próbował nakładać środek na klosze. A co się stało jeżeli można wiedzieć że się nie udało?
kamilgt Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Zostawały smugi może dało się to jakoś wyrównać, nie wiem, starłem zanim zaschło
DS_Tomek Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Zostawały smugi może dało się to jakoś wyrównać, nie wiem, starłem zanim zaschło Tak chyba nawet powinno być Produkt trzeba wypolerować
MatthewG Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Wygląda dobrze. Ciekaw jestem jakby to wyglądało w jakimś miejscu bezpośrednio narażonym na czynniki zewnętrze.. Będzie wiosna to wybiorę samochód i sam się przekonam Wrzucę spostrzeżenia.
Piotrek Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Drobna aktualizacja. Wstydu chyba nie ma ?
Gajek Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 piotr13, powiedz mi jak i czym czyściłeś zakraplacz i ściereczki po użyciu TRIMa??
Piotrek Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Gajek, Zakraplacz rozebrałem na części pierwsze i wypłukałem wodą z APC. Ściereczki normalnie uprałem, ale nie dużo to dało bo zrobiły się sztywne. Ściereczki w przypadku powłoki są raczej jednorazowe, bo produkt z nimi wiąże i robią się sztywne.
Gajek Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 U mnie ściereczka zesztywniała, czyli śmietnik. A zakraplacz też umyłem wodą, ale nie mogę go rozebrać, nie schodzi ta gumowa część. A powiedz mi jeszcze, którą stroną aplikatora go nakładałeś? Piankową czy gąbkową??
Piotrek Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 ale nie mogę go rozebrać, nie schodzi ta gumowa część. Mocniej pociągnij i zejdzie. A powiedz mi jeszcze, którą stroną aplikatora go nakładałeś? Piankową czy gąbkową?? Na zdjęciu widać. Czarnym ( chyba gąbka ).
Piotrek Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Gyeon ma już 8 miesięcy. Nie wygląda jak by się gdzieś wybierał. Odprowadzenie wody ciągle na wysokim poziomie. Poziom zaczernienia, nadal robi wrażenie.
kedar Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 A ja mam pytanie. Czy ten środek nadaje się na szare, śliskie tworzywa? Przyciemnia je czy poczernia? Bo właśnie takie w Volvo są, Dionysus daje radę, Kochchemie radzi sobie lepiej, no ale nie dłużej jak miesiąc.
HubertRinkon Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Mój UP bez zdjęć ( wiem wiem nie liczy się ) 15 k km - zaczernienie powoli znika , kropli coraz mniej , miejscami widać lekkie prześwity braku zaczernienia . Generalnie wypadałoby odświeżyć powłokę Zrobię fotki do wrzucę .
Piotrek Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 kedar, Nie umiem Ci odpowiedzieć na pytanie, ja mam wszystkie czarne. Najlepiej jak napiszesz do chłopaków z DS, na pewno coś poradzą.
DS_Tomek Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 kedar, preparat sam w sobie jest bezbarwny, więc nie można go określić czernidłem. Efektem jego zastosowania jest zintensyfikowanie koloru tworzywa, ale z pewnością nie zmieni on jego barwy
MatthewG Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 HubertRinkon, czekam na fotki czyli da się go ściągnąć, trzeba jeździć
Piotrek Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 HubertRinkon, czekam na fotki czyli da się go ściągnąć, trzeba jeździć Wszystko się da zrobić. Dziwni mnie tylko to, dlaczego chcesz wszystko ściągąć, usuwać, zmywać, wylewać ? Po to się używa tych produktów, żeby mieć spokój i ochronę na dłuższy czas.
HubertRinkon Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Zakładając że produkt działa idealnie na 10 k km to wg mnie i tak super . Wymyślcie coś takiego na opony i będzie miód
MatthewG Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 piotr13, ale ciągniecie dalej temat tego wylewania. Nie chcę, chłopaki z DS pisali, że ciężko to w jakikolwiek im znany sposób usunąć i dlatego napisałem o tym jeżdżeniu.
Administrator Evo Opublikowano 31 Marca 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Wymyślcie coś takiego na opony i będzie miód W US ludzie stosowali z powodzeniem DLUXa na opony, więc myślę że Trim też by podszedł
Rekomendowane odpowiedzi