giginski Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 chciałem kupić cutting mf flexipads oraz nat miekki średni i twardy, są jeszcze średniomiękkie ale tych już nie biorę. wtedy mógłbym mf pojechać np. sonax maxcut a gąbką drugi etap. Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Dodane po 15 minutach 13 sekundach: powiedzmy, że sonax, czy starczy 250 ml na auto. jak tak to szukam sklepu kupuje i testuje, czy maxcut można z padem mf, szybka odpowiedź i zamawiam Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
giginski Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 powiedzmy, że sonax, czy starczy 250 ml na auto. jak tak to szukam sklepu kupuje i testuje, czy maxcut można z padem mf, szybka odpowiedź i zamawiam Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
booohal Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 Na DA lepiej Wam się pracuje z MF czy krótkim futrem?
powalla Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 250ml na auto? Chyba na 5 aut ... takiej np. Menz PP idzie (po nasaczeniu juz pada) jakies 5-10 kropelek na panel , czyli min kilkanascie aut z butelki 250ml .
Moderator Domel Opublikowano 22 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 648914 czy starczy 250 ml na auto zrobilem juz 6 aut i mam wiecej niz polowe...
giginski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 @Domel Powiedz proszę czy już po zastosowaniu drugiego produktu sonax ex0406, trzeba przejechać auto finishem, czy wystarczy wymyć auto nałożyć cleaner - ipa - wosk? A i przed każdym rozpoczęciem panelu czy też części należy z pewnej odległości psiknąć na pad wodą >??
powalla Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 Czyli nawet nie przeczytales opisu producenta tej pasty?
Moderator Domel Opublikowano 23 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 @Domel Powiedz proszę czy już po zastosowaniu drugiego produktu sonax ex0406, trzeba przejechać auto finishem, czy wystarczy wymyć auto nałożyć cleaner - ipa - wosk? A i przed każdym rozpoczęciem panelu czy też części należy z pewnej odległości psiknąć na pad wodą >?? Wszystko zalezy od lakieru. Sonax 0406 to tak na prawdę bardzo dobry one step - Sila ciecia 4/6 i gloss 6/6. Zresztą na szkoleniu przedstawiciele Sonaxa sami to potwierdzali. Finish zalezy od lakieru. W srebrnym fordzie wymywalem zywaczem silikonu i na to wosk lub politura+wosk Ale np w czarnym Saabie mikrofibry zrobily mi sajgon na masce i musialem jeszcze cleanerem lekko sciernym pojechac.
giginski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 Czyli by mieć pewność po cutmaxie i 0406 przejechać ipą a później cleaner i wosk. Chodzi mi o to czy trzeba używać ipe pomiędzy cleaner a wosk by wosk leżał dłużej ? Dodane po 4 minutach 14 sekundach: @powalla poczytałem na opisach zagranicznych, dopiero wtedy skapowałem, że to polish o dużych zaletach finishingowych
Gruno17 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam Tak jak wczesniej pisałem proszę zobaczyć na mój lakier i co znim zrobić
Pajko Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Gruno17, a można viewtopic.php?f=66&t=25057&view=unread#unread
Moderator Domel Opublikowano 24 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 649321 proszę zobaczyć na mój lakier wooow, ale bedzie ciecie
dejwid92 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Gruno17, może najpierw pożądne mycie polerowania czeka Cię bardzo dużo, ale najpierw przeczytaj jeszcze więcej forum.
Gruno17 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Gruno17, może najpierw pożądne mycie polerowania czeka Cię bardzo dużo, ale najpierw przeczytaj jeszcze więcej forum. Dziękuje, nawet umyty wygląda bardzo podobnie:) , czytalem ale chce to jakoś sam ręcznie, zawsze jakiś efekt ale nie wiem jakim specyfikiem, Myśle o zwykłym jakimś tempo ale srednioscierny czy maxx:)
mbieniek Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 To co widzisz na swoim samochodzie to są właśnie skutki używania pasty tempo lub tym podobnych rozwiązań - czytaj lenistwo. Jeśli liczysz, że ogarniesz auto tak aby wygrało zdjęcie na samochód roku w konkursie ogólnoświatowym, zajmie to 30 minut i flanelką pojedziesz tempem na relaksie, to niestety ale się przeliczysz Szybkie efekty ale w kontekście tego forum, to odszczurzanie, którego jest niemało, jakieś 5 godzin, potem już tylko wysuszyć, i podejrzewam, że ze dwie godziny pracy ręką na panel Albo coś mocno wypełniającego. Pełno tego w sklepach, ja moge polecić ze swojej strony CarPro Essence, idealny do takich zastosowań Do tego po feldze widać, że to jakies audi w metaliku...Krzepki zawownik
Gruno17 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 649358 To co widzisz na swoim samochodzie to są właśnie skutki używania pasty tempo lub tym podobnych rozwiązań - czytaj lenistwo. Nigdy nie polerwoałem tempo, stwierdziłem że to od myjek (szczotki) Dziękuje za poradę
mbieniek Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 No Ty nie musiałeś, może poprzedni właściciel? Ktoś czymś spowodował taki stan lakieru, prawda? Albo ogarniesz to usuwając na ile się da defekty, z tym że ręcznie nie wiem czy prędzej nie usuniesz woli walki albo ukryjesz je raz na jakiś czas. Ale jak juz chcesz robić, rób porządnie
Gruno17 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 649366 Ktoś czymś spowodował taki stan lakieru, prawda? Albo ogarniesz to usuwając na ile się da defekty, z tym że ręcznie nie wiem czy prędzej nie usuniesz woli walki albo ukryjesz je raz na jakiś czas. aha rozumiem, czyli pomyśle nad zakupem sprzętu do tego, poszukam na forum...
Damianos Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Panowie, mam taki problem auto: Mitsubishi Carisma 2002 rok czerwony akryl, auto bylo całe zmatowiałe sprzęt: maszyna Vander Da pad futro flexi i menzerna Heave Cut 400 (dawne FG400) mat schodził pieknie, auto ładnie wyglądało, mimo, że bez finisha. Po myciu ręcznym wszystko ok. Niestety po myciu na myjni bezdotykowej, na samochodzie w niektórych miejscach powracajają taiej jakby matowe zacieki, plamy, miejsca gdzie ten mat tak jakby powraca. Polerowałem drugi raz i niestety, znowuż po myjni bezdotykowej wychodzą plamy, ale mniej i mniejsze co to może być? co robię źle? dodam, że mat z tych plamkowych miejsc schodzi nawet od tarcia słoneczkiem megsa
powalla Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jaki wosk siedzi na lakierze po takiej polerce?
Damianos Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Za pierwszym razem nie było wcale. Za drugim fk Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi