wrobel28 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 przez cały temat przewija się farba Hammerite, czy ktoś mógłby podac konkretny model farby? zwykła farba do metalu tego producenta ?
Moderator krd Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Cendra, osobiście dałbym czerwone zaciski i czarne bębny 656637 Miłe zaskoczenie że TRW maluje nawet tarczę żeby ładnie wyglądała. W Brembo też tak jest
vertix Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Cendra, osobiście dałbym czerwone zaciski i czarne bębny 656637 Miłe zaskoczenie że TRW maluje nawet tarczę żeby ładnie wyglądała. W Brembo też tak jest Brembo oferuje nawet takie tarcze Ciekawe jak cenowo, bo wyglądają fajnie
luke Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Widziałem podobne czarnuchy firmy EBC. Wyglądają ładnie do pierwszego hamowania
czejzee Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Np ATE PowerDisc są matowe. Ale 2-3 hamowania i stają się klasyczne
foxy82 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ale co mi daje to czy miejsce styku z felgą jest srebrne czy czarne..i tak tego nie widać. Co do koloru zacisku..przepraszam ale jak nie ma konkretnego zacisku to nic oprócz srebrnego lub czarnego nie widze..
vertix Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 zgadzam się w 100%, dlatego pomalowałem u siebie na czarno Nie będę udawał, że moje 125 koni to cupra
michulek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Ja pomalowałem w moim traktorze na niebiesko jak wyżej i mi sie podoba a o to chodzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KHOT Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Co do koloru zacisku..przepraszam ale jak nie ma konkretnego zacisku to nic oprócz srebrnego lub czarnego nie widze. Oj tam, nie każdy musi za życia jeszcze być nudnym emerytem czekającym tylko na śmierć.
Filon Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Tarcze Zimmermann też są matowe. Ogólnie malowanie tarcz ma zapobiec ich korodowaniu zanim zostaną zamontowane (każdy wie jak niewiele trzeba, żeby żeliwo szare pokryło się warstwą rudej) A w kwestii zacisków to mi ostatnio podobają się takie złoto/pomarańczowo/rude cusie, np. jak tutaj: Robotę robią też śruby w kolorze zacisków
borewicz7 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Wyszło spoko! Ja mam akurat full dip volcano candy pearl.
kubiba Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Jaką metodę stosowaliście podczas malowania swoich zacisków bez ich demontażu? Zdejmowaliście najpierw dwa koła malowaliście i potem następne dwa? Jak długo schnie farba?
KHOT Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Robiłem stronami lewa/prawa po dwa koła, hammerite na rdzę w letni upał schnie ~30 minut.
Azi Takata Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2017 Hammerite Prosto Na Rdzę - niebieski połysk.
belol Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jarzma malowane proszkowo RAL 5010, zaciski Hammerite niebieski połysk na rdze. Zobaczymy jak sobie poradzą, postaram się zapamiętać i dodać zdjęcie np. za rok
StreamHD Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 @belol @Azi Takata Ja robiłem Śnieżką na rdzę. Jakoś w lato to było czyli zrobiłem około 10tyś KM do tej pory. Trzyma narazie bez skaz. Podejrzewam, że Hammerite będzie siedział latami bez problemu.
Pływak Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ja tam zawsze malowałem farbą w spreju. Pędzelkiem nigdy mi sie nie chciało Puszka za kilkanaście złotych starczy na komplet zacisków 1 1
Administrator AreK Opublikowano 30 Stycznia 2018 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 @Pływak a napis brembo jak?
szpyrek Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 @Pływak Ta naklejka jest dla fejmu coś al'a +3 do siły hamowania czy to naprawdę brembo? Pytam bo sie nie znam
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 @szpyrek pisal wczesniej ze naklejka
szpyrek Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Rozumiem. Ale to w ori zsciskach brembo przy ich malowaniu nie idzie tego zamalowac czy po prostu po malowaniu nakleil na nie aby dalej bylo wiadomo ze brembo.
kursien Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 @szpyrek W moich busach Boxerach mam zaciski brembo od nowości (tak samo w citroenach jest). Jak dla mnie po odmalowaniu zacisku na czerwono taki biały napis po prostu ładnie wygląda (szczególnie w sportowym aucie)
Pływak Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 24 minuty temu, szpyrek napisał: @Pływak Ta naklejka jest dla fejmu coś al'a +3 do siły hamowania czy to naprawdę brembo? Pytam bo sie nie znam Foto wyżej to oryginalne Brembo 4-tłoczek na tarczy 330mm na poprzednim aucie. W aktualnym mam również 4-tłoczek Brembo z tym, ze napis zamiast biały jest czarny i tarcza jest 340mm Tak więc odpowiadając na pytanie i dla fejmu i tak to jest oryginalne Brembo ;] Gdyby to był zwykły zacisk jedno-tłoczkowy nawet nie śmiał bym tego na jakiś jaskrawy kolor malować, a co dopiero naklejać napis brembo ;]
Rekomendowane odpowiedzi