luke Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Malowałem czarnym Hammeritem i śladów po pędzlu nie ma. Musisz nałożyć dwie konkretne warstwy farby z min. 6h odstępem czasu na przeschnięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Marca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Ja robilem pedzlem i wyszlo bardzo fajnie. Farba wytrzymala dwa lata. W tym roku bede robic poprawki bo mam juz odpryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MsMajor Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Hammerite zakupione, czekam na wakacje, urlop i dobrą pogodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goldeq Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Dziękuje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KR54321 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Kilkanaście lat temu lakierowałem żeliwne zaciski przy użyciu Hammerite, pamiętam że rozcieńczałem, bo farba była zbyt gęsta. Wyszło to nie najgorzej i wytrzymało kilka lat, po czym zaczęły się pojawiać rdzawe wykwity. Trzeba przyznać że sama farba trzymała się dobrze. Elementy były bardzo dokładnie oczyszczone i odtłuszczone przed lakierowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewSC Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Do zacisków najlepsze są farby Foliateca, w zestawie jest wszystko co być powinno oprócz farby a jest na tyle ciekawy produkt, że po ściągnięciu koła idzie doczyścić zaciski, a na zwykłą farbe jak brud "wejdzie" już to kaplica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos10 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Czy ktos mial do czynienia z farba foliatec ale kolor neonowa zielen? Chce na sezon dac taki kolor ale ciekaw jestem czy z tego neonu nie wyjdzie po prostu , ciemna zwykla zielen.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Zapytaj krd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Tu masz Foliatec kolor 2166 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos10 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 O wlasnie ,takiego zwyklego zielonego nie chciałbym uzyskac przy kolorze 2177 toksyczna zielen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti91zmc Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Czy jest sens dawac jakaos farbe podkłądową (jak juz to jaką?) na zaciski czy 2xprzejechac hammerite i wystarczy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Malowałem zarówno hammerite, jak i tanimi sprayami kolor+bezbarwny bez podkładu. Nic się nie łuszczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zalezy co chcesz osiagnac i ile masz checi, czasu, umiejetnosci. Ja dokladnie wyczyscilem i odtluscilem a potem 2 warstwy hammerite tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowalskis Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Cześć! Testował ktoś farbę do zacisków w spayu od k2? Cena dość śmieszna tylko pytanie jak z trwałością? Chciałem pomalować nią zaciski i bębny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 sowalskis, ja malowałem ostatnio zaciski tym lakierem od K2. Kolor zielony, ciemniejszy niż ten toksyczny. Kryje dość dobrze. Zobaczymy jak z trwałością bo dopiero siedzi dwa tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 A jaką polecacie farbę w przypadku kiedy całe zaciski są rozebrane i wypiaskowane? Nie potrzebuję więc zestawów do czyszczenia tylko w sumie samą farbę + utwardzacz? Czy hammerite będzie ok czy może lepiej Spray Motipa czy jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 24 Maja 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Forest, farba do zacisków Foliatec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Ja malowałem zaciski motipem ( żółtym ) dlatego że ma w miarę fajny kolor / tzn odcień mi odpowiada. Jednak a) bardzo słabo kryje = jak chcesz całe zaciski od środka i z zewnątrz = 2 puszki. b) po 2+ dniach nadal tam gdzie było grubiej nie był w 100% utwardzony. Hammerite'm fajnie się maluje ( w BMW ) tak działałem, jak zaciski miałem na aucie, można pędzlem pomalować to co chcemy i gdzie .. puszka za 20zł wystarczy chyba na 50x malowań. Ja jednak gdybym miał zaciski rozebrane i wypiaskowane to zdecydował bym się na malowanie proszkowe, a druga opcja to jak piszę krd, Foliatec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 ja wybieram zawsze farbę foliatec ze względu na: - fajne kolory - puszka starcza spokojnie na wszystkie zaciski z każdej strony (nawet te duże) - świetnie kryje - ma oddzielnie utwardzacz dzięki czemu nie musimy zużywać całej puszki i jak zostanie spokojnie można użyć innym razem - dzięki utwardzaczowi szybko wysycha i tworzy fajną tak jakby gumową powłokę - mało się brudzi i łatwo domywa - jest wytrzymała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Dzięki! A więc zamówiłem Foliatec Blue-RS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Ja zawsze byłem zwolennikiem hammerite'a. Mała puszka starcza na kilkanaście kompletów i wychodzi spośród wszystkich najtaniej. W Audi miałem 3 zimy i wszystko siedziało jak należy. Podstawa to dobrze wyczyścić, popracować papierkiem i szczotką drucianą, wydmuchać, odtłuścić. No i okleić klocki, gumki, odpowietrzniki itd Tutaj dwa zdjęcia jak to wygląda na Clio: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 a to i dodam zdj z bawarki też po hammerite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Właśnie nie byłem pewien co do odcienia niebieskiego z hammerite, ale wiedzę że jest bardzo ładnie. Trzeba działać :-). Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiGgS Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 piotto0, czysty hammerite czy coś dodawałeś? ile warstw? U mnie wyszło troszkę ciemniej (może to przez to że dodany był utwardzacz) Tył: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 piotto0, czysty hammerite czy coś dodawałeś? ile warstw? Czysty hammerite, tutaj już wcześniej była jedna warstwa tylko trochę zmęczona więc oczyściłem / zmatowiłem zacisk i położyłem jedną warstwę świeżą hammerite na to. Tutaj z tego co pamiętam to zdjęcie zaraz po malowaniu -> na początku jest on taki jak na zdj jaśniejszy, a potem robi się trochę ciemniejszy ale chyba nie aż tak jak u Ciebie ( chyba że na zdj masz przybrudzony zacisk ). Jednak po utwardzeniu ewidentnie robi się trochę ciemniejszy odcień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi