Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadza się Lavor i Parkside mają te same wejście. Jeżeli nie znajdę takiej końcówki to skorzystam z tego adaptera a nie wiedziałem że takie cuś istnieje, dzięki bardzo :good:

Opublikowano

Co myślicie na temat myjek macalister ? za około 500zł można mieć myjkę z aluminiową pompą gdzie w przypadku kerchera dopiero występują one od modelu k5 a to już wydatek około 1000zł. Pewnie jakoś wykonania lepsza ale cena 2x większa. Myjka przeznaczona do domowego użytku ,umyć auto i z powiedzmy raz w roku przemyć kostkę.

Opublikowano
Wybrać

B&D PW1700 328 zł w castoramie

Czy

Nilfisc C120.7-6 120 bar 1400 W 449 w Jula ?

Do ogarnięcia dwa auta ,kostka ,taras. Do tego oczywiście będzie P.A.

Ponawiam pytanie bo sam stoję przed takim samym wyborem ?? Sprzęt ogólnie do mycia auta, raz na rok może kostki i to wszystko. Wystarczy ten sprzęt ?? Cena w Juli to 449, na alledrogo można wychaczyć już za 400 z wysyłką. Czekać na przyjście wiosny i jakąś promocję mozę? W tamtym roku w Juli była po 299 bodajże.

Opublikowano

Zastanawiam się nad karcherem K5 lub K7.

Czy do mycia jednego samochodu w tygodniu (pianownica PA + normalne mycie i spłukiwanie), raz w miesiącu taras (ok 40m kw) i raz na rok kostki brukowej warto dołożyć do K7 ? czy K5 w pełni wystarczy ?

Opublikowano
Witam

Stanąłem przed wyborem myjki i mam takie dwie na oku:

1. Stihl RE-129 plus

2. Nilfisk E150.1-10 X-TRA - https://www.leroymerlin.pl/porzadki-w-o ... 1,l90.html

Ponieważ jest to 150.1 (niestety nie 150.2) parametry ma zblizone do Sthil'a. Chyba, że coś przegapiłem :(

Którą myjke polecacie?

Zastosowanie domowe: mycie samochodów, co jakiś czas tarasów, kostki, itd...

Z góry dzięki za sugestie i pozdrawiam

R.

Pomijać to, że Nilfisk ma 5 lat gwarancji są jakieś znaczące różnice między tymi myjkami?

Sthil tańszy i ma lepszy dostęp do serwisu...

Jaka jest Wasz opinia? warto dopłacić do Nifiska? czy brać Sthila?

dzięki

R.

Opublikowano

Panowie, czy da się wymienić wąż/szlauf/przewód wysokiego ciśnienia z myjki Parkside, bo jest cholernie twardy i ciągnie za sobą całą myjkę :/

Opublikowano
697627 Panowie, czy da się wymienić wąż/szlauf/przewód wysokiego ciśnienia z myjki Parkside, bo jest cholernie twardy i ciągnie za sobą całą myjkę :/

Raczej w każdej da się wymienić. Tylko weź DN6 lub mniejszy bo sporo stracisz na ciśnieniu.

Możliwe, że Techkar będzie miał gotowca z zarobionymi końcówkami do Parkside.

Opublikowano
K3 karcher czy c120 nilfisk? Co byscie wybrali do mycia samochodu?

Jeśli stałbym przed takim wyborem zdecydowałbym się na nilfiska :)

Opublikowano
Witam

Stanąłem przed wyborem myjki i mam takie dwie na oku:

1. Stihl RE-129 plus

2. Nilfisk E150.1-10 X-TRA - https://www.leroymerlin.pl/porzadki-w-o ... 1,l90.html

Ponieważ jest to 150.1 (niestety nie 150.2) parametry ma zblizone do Sthil'a. Chyba, że coś przegapiłem :(

Którą myjke polecacie?

Zastosowanie domowe: mycie samochodów, co jakiś czas tarasów, kostki, itd...

Z góry dzięki za sugestie i pozdrawiam

R.

Pomijać to, że Nilfisk ma 5 lat gwarancji są jakieś znaczące różnice między tymi myjkami?

Sthil tańszy i ma lepszy dostęp do serwisu...

Jaka jest Wasz opinia? warto dopłacić do Nifiska? czy brać Sthila?

dzięki

R.

To jest to samo.

Weź stihla.

Opublikowano

rok temu kupiłem Nilfisk C 120.6-6 Pcd X-tra . Po roku coś padło ze nie działała. na gwarancji oddałem i po 4 dniach telefon żeby odebrać w castoramie. Wyciągam z kartonu w domu i meega wgniecenie na całej obudowie jak by rzucone o krawężnik czy coś... tego samego dnia zwracam do sklepu i wysyłają do wymiany bez problemu :good: na karcie gwarancji wpisali ze wymiana obudowy 99 zl :D

ogółem bez szału ta myjka. do mycia jest ok + pianownica i można ogarnąć fajnie samochód ;)

teraz bym brał coś z o wiele większa mocą :acute:

Opublikowano

Czy myjka Nilfisk będzie zaciągać wodę ze zbiornika na wodę 1000L, jeżeli ten będzie stał wyżej niż myjka?

Obecnie nie mam bieżącej wody i zastanawiam się czy będzie to działać?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Coś do 1200 zł ma ktoś coś do domowego użytku które sobie radzi .?

Znajomy szuka wstępnie nr aukcji 6694544269

Opublikowano

@mkr

Właśnie tak zamierzam zrobić, chyba że gdzieś się trafi nilfisk 150.2 w dobrej ceniej...

Ale pewnie skończy się na sthil'u bo mam serwis pod nosem :)

Opublikowano

Witam . Prosze o pomoc w kupnie myjki. W 90% bedzie do ogarniecia samochodow i bardzo sporadycznie do innych prac przydomowych. Oczywiscie czym taniej tym lepiej ale ale jakosc ma znaczenie wiec taki zloty srodek do ok 500 -max 600 zl. I od razu pytanie czy taka myjka karchera k2 to cos warta jest czy za slaba? Czy patrzec wlasnie na myjki karchera czy szukac tanszej alternatywy? Ci byscie polecili?

Opublikowano

K2 jakością jest bardzo nisko, więc nie myślał bym o niej.dopiero od k5 jest coś warty Karcher.

Wysłane z Moto Z Play przez Tapatalka.

Opublikowano

Jak większość polecam nilfisk , najlepiej model c130. Ale podobno i tańszy c120 jest ok

Wysłane z Moto Z Play przez Tapatalka.