Dystrybutor m.k. Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Hej. Chciałbym spróbować takiego połączenia:-DJ BASICS OF BLING PREP POLISH -BH i na to wosk DJ Blue Velvet... Co o tym sądzicie? Ja bym pominął w tym zestawieniu BH. DJ BoBPP jest lekko ścierną pastą i clenerem, po jego użyciu lakier będzie delikatnie miał głębszy kolor. Chyba, że nakładasz maszynowo, wtedy efekt będzie lepszy i można wykończyć BH dla podbicia. Ale to na naprawdę ciemnych lakierach będzie widać różnicę w użyciu dodatkowo BH.
padzon Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Aaaaaa... Sorry zapomniałem napisać, że mam czarne autko... Lakier nie jest idealny, ale i nie najgorszy. Wcześniej oczywiście glinka.
Dystrybutor m.k. Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 W takim razie jak ręcznie nakładasz, to bym zrezygnował z BH.
kusiu Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Po zastosowaniu Black Hole i na niego SOFT99 Fusso Coat 12 Months Wax bardzo osłabi lakier, próbował może ktoś?
rychuslu89 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 u mnie leży BH a na nim Angelwax body , BH kładłem maszynowo , hologramy miałem miejscami bo wydaje mi się że niewypracowałem do końca BH ale wystarczyła IPA ,Duragloss Squeaky Clean i Angel...znikły holsy
comando Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Czyli u Ciebie BH jednak nie leży
cannonn Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 No mistrz Ja się ostatnio pokusiłem na dużą butlę BH, zrobiłem ręcznie błotnik i stwierdziłem, że chyba nie ma sensu się tym babrać, bo prawie żadnej różnicy do gołego lakieru.
KHOT Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 BH daje bardzo fajny efekt na ciemnych autach pod jednym warunkiem: nakładany maszyną. Ręcznie efekt jest o wiele słabszy.
rafgix1 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 na jakim padzie go nałożyc po prostu finish ? Np czarny od Lake Country będzie ok ?
Przem@S Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Ja się ostatnio pokusiłem na dużą butlę BH, zrobiłem ręcznie błotnik i stwierdziłem, że chyba nie ma sensu się tym babrać, bo prawie żadnej różnicy do gołego lakieru. Dokładnie jak kolega napisał . Zakupiłem BH bo dobre ma opinie , ale nakładając go na czarne audi ręcznie nie zauważyłem żadnej różnicy . Sprawdzę jak to wygląda maszynowo.
Ketrzyno Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Dla mnie lepszy efekt na czarnym jest po AIO cherry glaze niż po BH , może dlatego że BH to tylko politura? ??
cannonn Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 No to możesz mieć rację, jak u mnie efektu nie było, bo nie znam się na polityce
Miraz Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Ja się ostatnio pokusiłem na dużą butlę BH, zrobiłem ręcznie błotnik i stwierdziłem, że chyba nie ma sensu się tym babrać, bo prawie żadnej różnicy do gołego lakieru. Dokładnie jak kolega napisał . Zakupiłem BH bo dobre ma opinie , ale nakładając go na czarne audi ręcznie nie zauważyłem żadnej różnicy . Sprawdzę jak to wygląda maszynowo. I jak wyszło maszynowo ? bo jestem przed położeniem go na moje czarne audi. I mam jeszcze pytanko czy po black hole moge użyć AG SRP i na to wosk Dodo Juice purple haze ?
cannonn Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Jak już chcesz i BH i SRP, to w odwrotnej kolejności. SRP->BH->DJ Chociaż po SRP to nie wiem czy jest sens jeszcze walić na to glaze.
kita33 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 W sposobie aplikacji jest napisane: Aplikacja ręczna – nakładaj kolistymi ruchami za pomocą aplikatora z mikrofibry. Czy może być np. taki http://autonablask.pl/produkt/aplikator ... y-z-gumka/ czy lepiej użyć słoneczka? Aplikacja maszynowa – nakładaj za pomocą polerki orbitalnej i miękkiej gąbki z prędkością 3000-4000. Co wybrać czerwony czy czarny NAT?
mario704 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 kita33, bierz jakiś mniejszy ten aplikator.Mam tego co podałeś w linku i trochę nieporęczny bo jest z deka za duży.Musiałbyś go zalać tym black holem konkretnie żeby nie trzeć pół suchym lub tylko końcówką pracować.
mlody1990 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 witam zamowilem kilka produktow do odswiezenia tj Glinke VALET pro ORANGE CLAY clenera MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND pada MONSTER SHINE APLIKATOR TRI COLOR no i POORBOY'S BLACK HOLE teraz pytanie czy moge na koniec dawac wosk ? czy obejdzie sie bez? mam w domu ten czerwony senaxa nie wiem czy nadaje sie .. jak myslicie pozdrawiam
mario704 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Myślę że nie ten dział a megs ultimate compound to nie cleaner Coś słabo czytasz
MATI87 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 teraz pytanie czy moge na koniec dawac wosk ? czy obejdzie sie bez? I możesz dawać i obejdzie się bez tak na serio to jak MARIO704 pisze że musisz zacząć studiować forum, tu wszystko jest napisane.
cannonn Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 MATI87, Tobie też by nie zaszkodziło, jakbyś najpierw poczytał a potem nabrał praktycznej wiedzy zanim komuś doradzisz Jak na Black Hole nie dasz wosku to po pierwszym myciu/deszczu wszystko spłynie.
troopers Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Panowie proszę o poradę gdyż jestem laikiem w tym temacie... Mam zakupiony glaze Black Hole i clener Dodo lite nie ścierny, czym aplikować Black Hole'a i czym docierać? mogę aplikować słoneczkiem megsa softem ? a później czym to wykończyć? kompletnie nie wiem czego użyć....
mar79 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 troopers aplikacja aplikatorem z MF docieranie MF
Rincew Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam. jako początkujący w zabawie z BH mam pytanie. Czy jesli zrobie tę kolejność : cleaner dodo juice lime prime -> IPA -> PB BH(maszynowo) -> Wosk soft99 fuso coat 12m nie przedobrze w środkach ? zależy mi na zmaskowaniu delikatnych rys i nadaniu wysokiego połysku na czarnym lakierze. i Zeby przynajmniej kilka miesiecy sie to trzymało. A słyszałem ze cleaner i PB BH moze osłabić trwałość wosku. Jak to jest w praktyce ?
Rekomendowane odpowiedzi