Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam do was wielką prośbę.

Czy znacie jakieś dobre i sprawdzone pistolety/lance, które mogę podpiąć do węża ogrodowego ?

Zależy mi na sporym zakresie regulacji. Chce tego używać przede wszystkim do płukania auta z piachu i wszelkiego syfu przed przystąpieniem do mycia rękawicą. Pomożecie ?

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

stawek - np. taki pistolet, lub podobny: http://www.praktiker.pl/produkt,35115,8 ... emium.html

Dopóki nie miałem myjki, tego typu pistolet świetnie sobie radził - dawał dosyć silny strumień (posiada regulację strumienia od silnego i wąskiego po delikatny "zraszacz").

Opublikowano

Polecam od razu zaopatrzyć się w mosiężne szybko złączki i taki sam pistolet, wszystkie plastikowe wytrzymują u mnie nie dłużej niż pół roku, a z mosiężnymi nie ma problemów.

Opublikowano
Hej, powiedzcie mi z doświadczenia co najlepiej użyc na finish w BMW E61-kolor to taki szary metallic.Chcialbym to zrobić w dwóch etapach ze względu na czas i zakres pracy.

Na cięcie użyłem zielonego 3m+zielony korek.Lakier dosyć twardy i dlatego mam dylemat co użyć.

Posiadam s17, menzerne 3000 i koch antihologram.Z finishowych padów to w sumie mam tylko czarne i niebieskie 3m.Operuję maszyną rotacyjną.Pozdrawiam

Wyprowadzilem dziś auto na mycie.Myłem płynem Ludwikiem i apc Red devil 1;3.Wjezdzam do srodka aby zrobić polish, odpalam halogen i ryski hehehe.Wymyło sie bardzo niestety.Mimo, że po każdym przejeździe była benzyna ekstrakcyjna lub zmywacz silikonowy.

No nic jutro dalszy ciąg ciecia i zrobię na pewno polish, a potem finish.Cięzko jest zrobić korekte takiego lakieru na ok 90% nie używając futra.Fajna lekcja takie BMW.

Opublikowano

To auto ma tylko 5 lat przeciez.Jakos się przemęcze z zielonymi padami 3m.Mam kilka nowych-musze przebrnąc.Futra nie chce używac bo nie mam tej maszynki do czyszczenia.

• Moderator
Opublikowano
Czy powłoka kwarcowa ukryje lekkie hologramy na lakierze? Nie wiem czy jest sens jechania go 2500 na waflu :dontknow:

coded, nie ukryje a uwydatni

Rozumiem, ze popierasz to praktyka, a nie teoria?

Z mojej praktyki wynika ze Gyeon MOHS lekkie hologramy i swirle przykrywa - specjalnie sprawdzilem na 1 elemencie :)

Opublikowano

Mozna zastąpic ostroge do futra czyms innym?Spręzone powietrze da rade? Czy tylko pozostaje zakup tego gadzetu?

Opublikowano

Koleżanki i koledzy, czy biały pad sonusa (piszą, że do usuwania swirli) można porównać bardziej do białego flexi czy do pomarańczowego flexi? Wczoraj próbowałem różnych kombinacji i zacząłem cięcie białym sonusem pod menzerną 500. Potem pomarańczowy flexi pod menzerną 2500, a na koniec menzerna 4000 na czarnym waflu urbana. Dziś na panelu testowym zauważyłem lekkie holo...jakby nie zeszły stare defekty. Dziś podotykałem ponownie te dwa pady jak przeschły przez noc i mam wrażenie, że jest między nimi mniejsza różnica w twardości niż pomiędzy biały a pomarańczowym flexi. :o

Polerowałem maszyną lare epl-11 osiągając maks 3 bieg, tj. +/-1600 rpm

Opublikowano

moge czyscic wnęki drzwi "Blink All Purpose Cleaner Cherry" ?? Aktualnie nie mam innego na stanie a planuje umyc autko

Pytam bo jest on uzywany do wnętrza samochodu(tapicerki itp)

Opublikowano

Tak wiec rozciencze 1:10 i zobacze jak to wyjdzie, kupie jeszcze jakies smarowidlo aby po tym posmarowac zawiasy ;p

Opublikowano
Koleżanki i koledzy, czy biały pad sonusa (piszą, że do usuwania swirli) można porównać bardziej do białego flexi czy do pomarańczowego flexi? Wczoraj próbowałem różnych kombinacji i zacząłem cięcie białym sonusem pod menzerną 500. Potem pomarańczowy flexi pod menzerną 2500, a na koniec menzerna 4000 na czarnym waflu urbana. Dziś na panelu testowym zauważyłem lekkie holo...jakby nie zeszły stare defekty. Dziś podotykałem ponownie te dwa pady jak przeschły przez noc i mam wrażenie, że jest między nimi mniejsza różnica w twardości niż pomiędzy biały a pomarańczowym flexi. :o

Polerowałem maszyną lare epl-11 osiągając maks 3 bieg, tj. +/-1600 rpm

Biały Sonus to jest coś jak pomarańczowy Flexipads - czyli średnia gąbka.

Opublikowano
Czy powłoka kwarcowa ukryje lekkie hologramy na lakierze? Nie wiem czy jest sens jechania go 2500 na waflu :dontknow:

coded, nie ukryje a uwydatni

Rozumiem, ze popierasz to praktyka, a nie teoria?

Z mojej praktyki wynika ze Gyeon MOHS lekkie hologramy i swirle przykrywa - specjalnie sprawdzilem na 1 elemencie :)

Nie wiem skąd się wziął mit że powłoki kwarcowe uwydatniają swirle? Póki co wszystkie kwarce i ceramiki jakie używałem, maskowały nieźle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.