stawek Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Koledzy mam do was wielką prośbę. Czy znacie jakieś dobre i sprawdzone pistolety/lance, które mogę podpiąć do węża ogrodowego ? Zależy mi na sporym zakresie regulacji. Chce tego używać przede wszystkim do płukania auta z piachu i wszelkiego syfu przed przystąpieniem do mycia rękawicą. Pomożecie ?
Eidos71 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 stawek - np. taki pistolet, lub podobny: http://www.praktiker.pl/produkt,35115,8 ... emium.html Dopóki nie miałem myjki, tego typu pistolet świetnie sobie radził - dawał dosyć silny strumień (posiada regulację strumienia od silnego i wąskiego po delikatny "zraszacz").
Slovak Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Polecam od razu zaopatrzyć się w mosiężne szybko złączki i taki sam pistolet, wszystkie plastikowe wytrzymują u mnie nie dłużej niż pół roku, a z mosiężnymi nie ma problemów.
soll Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Kup set Gardena, nie jest tani, ale przeżyje spokojnie kilka/kilkanaście lat.
kandy Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Mam pytanie czy Tuga Chemie Alu Teufel Spezial nada się do deironizacji nadwozia (chodzi mi głównie o żelową formułę)?
Administrator AreK Opublikowano 10 Września 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 kandy, tak, daje radę
impex Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Hej, powiedzcie mi z doświadczenia co najlepiej użyc na finish w BMW E61-kolor to taki szary metallic.Chcialbym to zrobić w dwóch etapach ze względu na czas i zakres pracy.Na cięcie użyłem zielonego 3m+zielony korek.Lakier dosyć twardy i dlatego mam dylemat co użyć. Posiadam s17, menzerne 3000 i koch antihologram.Z finishowych padów to w sumie mam tylko czarne i niebieskie 3m.Operuję maszyną rotacyjną.Pozdrawiam Wyprowadzilem dziś auto na mycie.Myłem płynem Ludwikiem i apc Red devil 1;3.Wjezdzam do srodka aby zrobić polish, odpalam halogen i ryski hehehe.Wymyło sie bardzo niestety.Mimo, że po każdym przejeździe była benzyna ekstrakcyjna lub zmywacz silikonowy. No nic jutro dalszy ciąg ciecia i zrobię na pewno polish, a potem finish.Cięzko jest zrobić korekte takiego lakieru na ok 90% nie używając futra.Fajna lekcja takie BMW.
mkbewe Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 do starszego bmw w oryginalnym lakierze to chyba bez futra nie ma co podchodzić
kandy Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 kandy, tak, daje radę W jakimś rozcieńczeniu czy takie jakie jest?
soll Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 do starszego bmw w oryginalnym lakierze to chyba bez futra nie ma co podchodzić No raczej, ew. pady z MF
impex Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 To auto ma tylko 5 lat przeciez.Jakos się przemęcze z zielonymi padami 3m.Mam kilka nowych-musze przebrnąc.Futra nie chce używac bo nie mam tej maszynki do czyszczenia.
woof Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Bez futra lub MF nic nie zrobisz. Sprawdzone;/
impex Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Nie mam innego wyboru, musze jakos robic padami.
mkbewe Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 zajedziesz się ale powodzenia
Moderator krd Opublikowano 10 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Czy powłoka kwarcowa ukryje lekkie hologramy na lakierze? Nie wiem czy jest sens jechania go 2500 na waflu coded, nie ukryje a uwydatni Rozumiem, ze popierasz to praktyka, a nie teoria? Z mojej praktyki wynika ze Gyeon MOHS lekkie hologramy i swirle przykrywa - specjalnie sprawdzilem na 1 elemencie
Maciek1993 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Cześć. Panowie czy po myciu co jakiś czas na C1 można użyć QD Megsa czy raczej stosować C2v3 rozcieńczone (1:2) ?
Administrator AreK Opublikowano 11 Września 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 kandy, to jest gotowy do użycia produkt.
impex Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Mozna zastąpic ostroge do futra czyms innym?Spręzone powietrze da rade? Czy tylko pozostaje zakup tego gadzetu?
cubus1 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Koleżanki i koledzy, czy biały pad sonusa (piszą, że do usuwania swirli) można porównać bardziej do białego flexi czy do pomarańczowego flexi? Wczoraj próbowałem różnych kombinacji i zacząłem cięcie białym sonusem pod menzerną 500. Potem pomarańczowy flexi pod menzerną 2500, a na koniec menzerna 4000 na czarnym waflu urbana. Dziś na panelu testowym zauważyłem lekkie holo...jakby nie zeszły stare defekty. Dziś podotykałem ponownie te dwa pady jak przeschły przez noc i mam wrażenie, że jest między nimi mniejsza różnica w twardości niż pomiędzy biały a pomarańczowym flexi. Polerowałem maszyną lare epl-11 osiągając maks 3 bieg, tj. +/-1600 rpm
Borek Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Mozna zastąpic ostroge do futra czyms innym?Spręzone powietrze da rade? Czy tylko pozostaje zakup tego gadzetu? druciana szczotka do czesania zwierzaków się lux sprawdza w tej roli http://www.petity.com/product/image/242 ... 35895c.jpg
wsx22 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 moge czyscic wnęki drzwi "Blink All Purpose Cleaner Cherry" ?? Aktualnie nie mam innego na stanie a planuje umyc autko Pytam bo jest on uzywany do wnętrza samochodu(tapicerki itp)
impex Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Mozna, ja uzywałem jeden raz.W dziale testy jest chyba porownanie nawet blink vs nielsen.
wsx22 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Tak wiec rozciencze 1:10 i zobacze jak to wyjdzie, kupie jeszcze jakies smarowidlo aby po tym posmarowac zawiasy ;p
senz Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 Koleżanki i koledzy, czy biały pad sonusa (piszą, że do usuwania swirli) można porównać bardziej do białego flexi czy do pomarańczowego flexi? Wczoraj próbowałem różnych kombinacji i zacząłem cięcie białym sonusem pod menzerną 500. Potem pomarańczowy flexi pod menzerną 2500, a na koniec menzerna 4000 na czarnym waflu urbana. Dziś na panelu testowym zauważyłem lekkie holo...jakby nie zeszły stare defekty. Dziś podotykałem ponownie te dwa pady jak przeschły przez noc i mam wrażenie, że jest między nimi mniejsza różnica w twardości niż pomiędzy biały a pomarańczowym flexi. Polerowałem maszyną lare epl-11 osiągając maks 3 bieg, tj. +/-1600 rpm Biały Sonus to jest coś jak pomarańczowy Flexipads - czyli średnia gąbka.
Drake1 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 Czy powłoka kwarcowa ukryje lekkie hologramy na lakierze? Nie wiem czy jest sens jechania go 2500 na waflu coded, nie ukryje a uwydatni Rozumiem, ze popierasz to praktyka, a nie teoria? Z mojej praktyki wynika ze Gyeon MOHS lekkie hologramy i swirle przykrywa - specjalnie sprawdzilem na 1 elemencie Nie wiem skąd się wziął mit że powłoki kwarcowe uwydatniają swirle? Póki co wszystkie kwarce i ceramiki jakie używałem, maskowały nieźle.
Rekomendowane odpowiedzi