jagmar Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Panowie, wyczyściłem ostatnio kierownice Colorlockiem i po czyszczeniu pojawiły się małe szare plamki na kierownicy Nie są wyczuwalne pod palcem itp. Co mam z tym zrobić ? Balsam koloryzujący Saphir będzie dobry, żeby to przykryć ? A możę coś innego ? Mogłem ine czyścić kiery
impex Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Hej, powiedzcie mi z doświadczenia co najlepiej użyc na finish w BMW E61-kolor to taki szary metallic.Chcialbym to zrobić w dwóch etapach ze względu na czas i zakres pracy.Na cięcie użyłem zielonego 3m+zielony korek.Lakier dosyć twardy i dlatego mam dylemat co użyć. Posiadam s17, menzerne 3000 i koch antihologram.Z finishowych padów to w sumie mam tylko czarne i niebieskie 3m.Operuję maszyną rotacyjną.Pozdrawiam Ponawiam pytanie bo jutro chciałbym robić finish, a nie wiem zbytnio co uzyć. Czy zółty pad 3m polish +koch antihologram to dobry pomysl czy nie bardzo?
manio49 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Da radę, bo żółty 3m jest miękki, acz lepiej byłoby coś jeszcze bardziej miękkiego, bo w zależności od lakieru i taki 3m może nabałaganić.
mateuszk Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Czy ktoś używał Soft99 Authenthic ? Jaka jest jego wytrzymałość ? To wosk raczej typowo na lato ? Na ile aplikacji wystarczy ?
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 mateuszk, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=20100
impex Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Da radę, bo żółty 3m jest miękki, acz lepiej byłoby coś jeszcze bardziej miękkiego, bo w zależności od lakieru i taki 3m może nabałaganić. Mam jeszcze niebieski i czarny 3m.Do tego polishe sholla i liquid elements czy jakos tak. Zaznaczam, ze po cuttingu nie bede robic polishu.Sam finish i chce aby w miare dobrze wyszło.Podpowie ktos co użyć?
Novus Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Jakie pasty oprócz cuttingu masz?
impex Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Jakie pasty oprócz cuttingu masz? s17, menzerna 3000, koch antihologram.
Novus Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Pokombinuj 3000 na czarnym 3m albo antiholo na niebieskim. Zależy od lakieru. Jeżeli ori to twardy bmw i antiholo na niebieskim może być za dużym przeskokiem po cuttingu. Zrób jeden element i zobaczysz, czy wystarczy
t.grychnik Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Szybkie pytanie jaki zapachy polecacie z serii California Scents za odpowiedz z góry Dziękuje
Administrator AreK Opublikowano 9 Września 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Każdy który odpowiada Twojemu indywidualnemu gustowi.
impex Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Pokombinuj 3000 na czarnym 3m albo antiholo na niebieskim.Zależy od lakieru. Jeżeli ori to twardy bmw i antiholo na niebieskim może być za dużym przeskokiem po cuttingu. Zrób jeden element i zobaczysz, czy wystarczy Wszędzie oryginalny prócz zderzaków i jednego błotnika.Jakos popróbuje, ale czarno to widzę.
KeepeR Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Panowie czy da rade usunąć takie "przejście" po pseudo lakierowaniu ? Dodam że po dość mocnej korekcie DA+mikrofibra+megs 105 została sama ta linia widoczna na drugim zdjęciu, próbowałem również na innym elemencie wyciągnąć to rotacją z FG400 ale po dokładnym odtłuszczeniu w obu przypadkach linia odcięcia powraca. Zakładam że to musi zostać ? bo zastanawiam się nad potraktowaniem tej "linii" papierkiem 2500 tylko nie wiem czy to coś da
Tomek WRO Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 impex, weź się nie czaj tylko działaj bo inaczej nie nauczysz się i będziesz tylko zadawał pytania Na Twoim miejscu próbowałbym żółty 3M z S17 i potem miękki pad z 3000/koch
impex Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 impex, weź się nie czaj tylko działaj bo inaczej nie nauczysz się i będziesz tylko zadawał pytania Na Twoim miejscu próbowałbym żółty 3M z S17 i potem miękki pad z 3000/koch Ucze sie, tylko mam ograniczony czas i zakres prac tez jest ograniczony. Gdyby nie to, to wiedziałbym co robić.
coded Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Czy powłoka kwarcowa ukryje lekkie hologramy na lakierze? Nie wiem czy jest sens jechania go 2500 na waflu
coded Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Czym je najlepiej usunąć? Są to podłużne holo - dziadek przetarfł czym lekko zakurzone auto po jeżdzie Menzerna 2500 na czarnym miękkim padzie będzie ok?
Novus Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Jakie auto. Bo 2500 za grubo będzie. Nie masz delikatniejszej?
coded Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Samochód nie ma znaczenia - tylko jeden jest w Polsce. Francuski jeżeli to cos da.. Mam 3000 mam zrobić nią na waflu?
Novus Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Ma znaczenie bo trzeba wiedzieć jaki lakier
mateuszk Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Chciałbym sobie zakupić małą tanią wagę elektroniczną aby zobaczyć ile zużywam wosku przy jednej aplikacji. Czy taka taniocha zda egzamin http://allegro.pl/elektroniczna-waga-ku ... 54107.html http://allegro.pl/waga-kuchenna-5kg-lcd ... 41333.html
Pimps Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Mam tę drugą wagę i radzi sobie bez problema.
marszo Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Też mam tą drugą wagę. Służy do ważenia białka, gainerów, bcaa, żarcia itp itd Precyzyjna i czuła
mateuszk Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Ok to kupię tą drugą Kupiłem ostatecznie tą http://allegro.pl/show_item.php?item=4552182067
Rekomendowane odpowiedzi