Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy do testera wosku fk100p zda się aplikator k2??? nigdy wosków nie nakładałem wiec chce spróbować z czymś tańszym... zda egzamin ??? jest delikatny dla lakieru????

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

chris18404, jeśli nigdy nie nakładałeś to pamiętaj o prawidłowym przygotowaniu lakieru pod wosk i aby nie nałożyć go za dużo tylko cieniutką warstwe 8-) a aplikator da rade

Opublikowano
nigdy wosków nie nakładałem wiec chce spróbować z czymś tańszym

Chyba sobie jaj robisz...? :lol: Od 2013 r. na forum, 98 postów i nigdy nie kładłeś wosku...? :shock: Żartujesz, prawda...?

Opublikowano

chris18404, pamiętaj nie wydrapuj na siłę wosku z pojemniczka tylko przyłóż aplikator i delikatnie kręć puszka w jedna stronę, a aplikatorem w drugą (2-3 razy), będziesz miał wtedy pewność ze nie położysz zbyt grubej warstwy

Opublikowano
Narazie szkoda mi na tak drogie aplikatory kasy

No nie przesadzaj. Megsowe słoneczko kosztuje 8zł a K2 3zł, różnica 5 zeta robi Tobie taką różnicę? Megsowe słoneczko jest mniejsze, bardziej poręczniejsze i napewno delikatniejsze.

Opublikowano

Dodatkowo uwzględniając to, że taki aplikator wystarczy na dłuuugi czas - warto kupić chociażby megs'a :) Mam K2, megs'a i zymola - wyszło tak, że używam tylko zymola do woskowania.

Opublikowano
Dodatkowo uwzględniając to, że taki aplikator wystarczy na dłuuugi czas - warto kupić chociażby megs'a :) Mam K2, megs'a i zymola - wyszło tak, że używam tylko zymola do woskowania.

A powiedz mi k2 jest delikatny do lakieru?

Opublikowano
Czy jeśli coś jest made in poland to musi być do dupy?

Wg mnie jest super.

Ja tego nie powiedzalem. Chyba przyzwyczailem sie na tym forum ze polecacie tylko drogie produkty..... :-P

Opublikowano

Jak dobrze kojarzę to kupiłeś tester FK2865 więc nawet temperatura dłoni pozwoli dobrze rozprowadzić wosk.

Spróbuj a zobaczysz :evil:

zobacz na ostatnią relację geno linie papilarne widać z daleka

Opublikowano

Ale to chyba duzo dlonmi zuzyje tego wosku, kupilem tester fk1000p:-D. Czyli aplikator k2 jest delikatny i bezpieczny bo chce jeszcze sie upewnic i dzis zakupic na alledrogo

Opublikowano

Hej, powiedzcie mi z doświadczenia co najlepiej użyc na finish w BMW E61-kolor to taki szary metallic.Chcialbym to zrobić w dwóch etapach ze względu na czas i zakres pracy.

Na cięcie użyłem zielonego 3m+zielony korek.Lakier dosyć twardy i dlatego mam dylemat co użyć.

Posiadam s17, menzerne 3000 i koch antihologram.Z finishowych padów to w sumie mam tylko czarne i niebieskie 3m.Operuję maszyną rotacyjną.Pozdrawiam

Opublikowano

Co możecie polecić zamiast Natural Looka do wnetrza? Ten już mi się trochę znudził i chciałbym spróbować coś innego. W dodatku jest dla mnie za bardzo "świecący" chociaż to może kwestia moich plastików. Chciałbym, aby jak najbardziej przyciemniał (wszystkie plastiki mam czarne) i był bardzo matowy. Dobrze by było, gdyby też chronił przed słońcem, bo będąc w pracy nie mam nigdzie cienia i stoi na pełnym słońcu ;/ Mam na oku AF Finale, lub Zymol vinyl conditioner, czy to będzie dobry wybór, a może coś innego? :idea:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.