lesniczy3 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Panowie, jestem po swojej pierwszej w życiu korekcie(vag). Byłbym w 100% zadowolony gdyby nie hologramy. Pracowałem pastami menzerny 500, 2500 i 3000 odpowiednio na 3 padach flexi. Hologramy są raczej nie duże i powstały najprawdobniej przez moje nie umiejętne obchodzenie się z maszyną. Czy UC ręcznie na germanie powinno załatwić sprawę ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Czy FG500 + biały flexi podoła lakierowi mercedesa slk (rocznik 2006)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 6 Marca 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Czy FG500 + biały flexi podoła lakierowi mercedesa slk (rocznik 2006)? Zalezy od: - grubosci rys - twardosci danego lakieru - dzialan lakiernikow - ilosci przejazdow - zalozenia ile % korekty [ Dodano: 6 Marzec 2013, 23:47 ] Panowie, jestem po swojej pierwszej w życiu korekcie(vag). Byłbym w 100% zadowolony gdyby nie hologramy. Pracowałem pastami menzerny 500, 2500 i 3000 odpowiednio na 3 padach flexi. Hologramy są raczej nie duże i powstały najprawdobniej przez moje nie umiejętne obchodzenie się z maszyną. Czy UC ręcznie na germanie powinno załatwić sprawę ( Mysle, ze hologramy mogly wyjsc z niewypracowania 2500 lub 3000. Sam uzywajac menzerny 2500 na zoltym 3m na kilku juz samochodach w zasadzie nie stwierdzilem zadnych holo. Teraz juz wiem, ze w zasadzie jesli przylozy sie na 100% przy polishu menzerna 2500 to finish czy cleaner to przyslowiowa wisienka na torcie, nadajaca ostateczny szlif. Oczywiscie, moze to byc tez kwestia lakieru, dla ktorego 3000 jest nadal za twarda pasta jak na finish, ale jesli mowa o aucie, ktore masz w profilu to watpie w ta wersje zdarzen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Czy FG500 + biały flexi podoła lakierowi mercedesa slk (rocznik 2006)? Zalezy od: - grubosci rys - twardosci danego lakieru - dzialan lakiernikow - ilosci przejazdow - zalozenia ile % korekty Chodzi mi właśnie o efektywność pasty na mercedesowskiej twardości lakieru - brak ingerencji lakierników. Chciałbym sie ograniczyć do max 3 przejazdów. Korekta ~90% (bez najgłębszych rys). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Czy FG500 + biały flexi podoła lakierowi mercedesa slk (rocznik 2006)? Jak ma w kodzie lakieru C to może być mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Czy FG500 + biały flexi podoła lakierowi mercedesa slk (rocznik 2006)? Jak ma w kodzie lakieru C to może być mało... OK, sprawdze dokładnie co to za lakier i będę się Was radził dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Czy FG500 + biały flexi podoła lakierowi mercedesa slk (rocznik 2006)? Jak ma w kodzie lakieru C to może być mało... OK, sprawdze dokładnie co to za lakier i będę się Was radził dalej. C czyli ceramiczny,opisać ten lakier ciężko,ale jeżeli ktoś go zaznał rozumie bez słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadlook Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Mechnik zrobił mi rysę na masce dł. ok 8cm. Widać gołą blachę, gdzie się z tym udać, do lakiernika, czy firmy autodetalingowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Lakiernika, chyba, że zaprawka lakiernicza i wypolerowanie Cie zadowoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 + 1 , i oczywiście z rachunkiem za usługę wracasz do mechanika,no chyba że podarujesz mu te 600 zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Czy FG500 + biały flexi podoła lakierowi mercedesa slk (rocznik 2006)? To ja też mam pytanie odnośnie padów. Pacjent: stary, twardy Golf III LC6P Pasty: FG400 + FF3000 Pady: 3M zielony cutting 150 mm 3M niebieski karbowany finishing Urban 150 mm pomarańcz cutting Urban 150 mm żółty polishing + 80 mm: 3M pomarańcz.+żółty+niebieski Ogarnę tym lakier, czy czegoś mi brakuje? Głównie chodzi mi, żeby nie pozostawiać hologramów. Mam też UC + AF Trippla, jeżeli coś to pomoże. Panowie, doradźcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadlook Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 + 1 , i oczywiście z rachunkiem za usługę wracasz do mechanika,no chyba że podarujesz mu te 600 zł... Problem w tym, że już trochę czasu minęło i mu tego nie udowodnię. Po prostu gapa ja nie obejrzałem auta jak wróciło od niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Pasty: FG400 + FF3000 Może lepiej 400, 2500, 4000 ? Bo nie wiem czy wyciągniesz 3000. [ Dodano: 7 Marzec 2013, 10:57 ] Zresztą złotej zasady nie ma, musisz zobaczyć jak Ci się będzie pracowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Jaki kupić wosk w sprayu 0,5l? Wcześniej używałem Arexons Mirage Fast Max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Jaki jest najlepszy płyn/spray do czyszczenia tapicerki materiałowej w aucie, ale bez odkurzacza? Coś ala psiknę-odczekam-przetrę Wiem, że nie ma cudów co oczekiwać ale mimo wszystko co da najlepszy efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Valet Pro HDCC, woziłem zawsze 250ml w stężeniu 1:10 i fajnie schodziły plamki świeże po samym przetarciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoodY Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 jarekrk Wszystko zależy jak mocno zabrudzona tapicerka ja na lekkie zabrudzenia używam pianke z STP TUF STUF jakoś tak nie pamietam dokładnie nazwy sprobuj może akurat Ci podejdzie o ile dobrze pamietam 19zł 500ml Psikasz czekasz i trzesz MF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 coś takiego właśnie chciałem, tapicerka nie jest zabrudzona tylko lekko do odświeżenia bym powiedział, po prostu lubię dbać o auto a nie mam odkurzacza piorącego to chce zrobić co w mojej mocy bez niego:)a nie tylko odkurzyć w środku. Dzięki hoody i altay za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbarti Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Szukam i szukam i znależć nie moge.. Poszukuję testu i porównania Autobrite Cherry Glaze AIO. Kiedys był taki temat chyba ze skuterem. Jakby ktos mógł wkleic linki do tego AIO byłbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 31&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbarti Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Mnichu, Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 nie mój przypadek, ale sam nie wiem... co to? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e6 ... 393ed.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 7 Marca 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Wzer od ptasiej kupy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Mam pytanie odnośnie wosku chemical guys pete's 53, jaki pod to dać cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Mam pytanie odnośnie wosku chemical guys pete's 53, jaki pod to dać cleaner? obojętnie może być DJ LP, CK VHG, R222, Lusso itp itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi