Skocz do zawartości

Sonax polymer netshield

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co Ty mówisz? U mnie jest elegancko jak po nałożeniu :) Brud znacznie słabiej przywiera. Jak już się go trochę zebrało przez 2 tygodnie to kropekowanie lekko osłabło. Ale dwa wiadra bach bach i kropelkował jak zaraz po nałożeniu.

Opublikowano

Jeśli chodzi o krople i brudzenie to spoko (pomijając miejsca paski wycięte przez owady i wodę), ale wizualnie mam wrażenie, że jakoś mniej się świeci :o

Ale może to ja się już starzeję :mrgreen:

Opublikowano

2 miesiące po aplikacji PNS, auto przed myciem, spryskane tylko pianą, po zrobieniu ok. 1000km od ostatniego mycia (na felgach też PNS):

Opublikowano
2 miesiące po aplikacji PNS, auto przed myciem, spryskane tylko pianą, po zrobieniu ok. 1000km od ostatniego mycia (na felgach też PNS):

lakier po korekcie?

mmm... cudownie

Opublikowano

Lakier nie widział nigdy korekty pomimo że ma już 4 lata, jak widać nie ma takiej potrzeby. PNS położony na w miarę oczyszczoną powierzchnię po przetarciu IPA w roztworze 1:1 z wodą. Wcześniej próbowałem kłaść na aucie 476s i sealanta AG ale pod każdym względem bardziej podoba mi się Sonax.

• Moderator
Opublikowano
I po co komu woski skoro jest Sonax.. Ach co za życie.

Po Sonaxie nie ma swietnego zapachu w garazu, ktory towarzyszy wiekszosci porzadnych woskow.

Opublikowano

A ja mam pytanie z innej beczki... Ile ważą pełna i pusta puszka PNSa? Może by warto było to określić, a przyda się do giełdowych transakcji :)

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niby krotko bo ledwie 2tygodnie i lekko ponad 1000km od nalozenia ale upaly i pieklo na masce i blotnikach od podkreconego BiTurbo a netshield ma to gdzies i wyleguje sie w najlepsze. Krople po aktywnej pianie i splukaniu:

4z56.jpg

ksbg.jpg

3p45.jpg

i783.jpg

Opublikowano

U mnie podobnie. Nałożony 3 tygodnie temu. Do dziś myty w razy na bezdotyku (2 tygodnie temu i wczoraj opryskany pianą z bezdotyku i spłukany). Aż wstyd, ale niema kiedy umyć porządnie na 2 wiadra. Z drugiej strony efekt tylko po prewashu na bezdotyku jest zacny.... Zdjęcia robione bułką grahamką :P

vqvz.jpg

sct6.jpg

wzr0.jpg

Opublikowano

Na ile aut starcza opakowanie - bo niejednoznaczne odpowiedzi się pojawiają ?

Opublikowano
Na ile aut starcza opakowanie - bo niejednoznaczne odpowiedzi się pojawiają ?

No ja już zadałem podobne pytanie, bo też chciałbym wiedzieć ile już mi poszło (1x felgi, 2x samochód), ale chyba nikt jeszcze nie skończył puchy :P

A ja mam pytanie z innej beczki... Ile ważą pełna i pusta puszka PNSa? Może by warto było to określić, a przyda się do giełdowych transakcji :)
Opublikowano
LoozaQ, Ja już skończyłem parę puszek ;)

+ - 10 aut.

To zważ proszę jeśli możesz pełną i pustą (bez korka najlepiej), będzie info dla potomnych :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czy tego Polymera można warstwować ? Macie jakieś info w tej kwestii ? ;)

Wczoraj nałożyłem politurę NPT i Netshielda, powoli mijają 24h i pytanie czy jest sens warstwować? Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w tej kwestii?

• Administrator
Opublikowano

Moim zdaniem nie warto, chyba żeby tylko po to, aby upewnić się że nie pominęliśmy żadnego fragmentu przy pierwszej warstwie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

małe pytanie - czy ktoś miał przygodę z ptasią bombą na samochodzie z polymer netshield? ciekaw jestem, jakie ten siuwaks ma właściwości ochronne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wg.forumowych kanonów położony w połowie września jeszcze żyje,a nie przepraszam odświeżyłem 3tygodnie temu BSD :mrgreen: