Bonthyc Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 Z domowych sposobów to umycie auta ludwikiem zabije praktycznie każdy wosk.
Artih Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 cleanerem, którego użyjesz przed woskiem Przecież padła już odpowiedź to po co wymyślać PrickBorty itp.
Teddy Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 No to szkoda że jednak prickbort nie usuwa. Ktoś tu pisał że usuwa, dlatego powtórzyłem. A po to wymyślać co usuwa aby usunąć stare LSP najwcześniej jak się da, przed dekontaminacją a nie dopiero w ostatnim etapie "czyszczenia". Mam nadzieję że jest jednak coś co usunie BSD na jednym z wcześniejszych etapów przygotowania lakieru.
krzygaj Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 Dzięki za pomoc - dla pewności zrobię tak: - umyję auto zwykłym szamponem z marketu - chyba nie przeszkodzi jak będzie miał wosk? - płyn do mycia naczyń - chyba niekoniecznie musi być ludwik? - cleaner - Sonus Cleanser da radę?
pLaYmAn Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 Z domowych sposobów to umycie auta ludwikiem zabije praktycznie każdy wosk. Bzdura
kamil_rosen Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 Ludwik to chyba dobrze odtłuszcza, oczyszcza samochód, przed jeszcze późniejszymi etapami, ale ja się w to nigdy nie bawiłem Swoją drogą ciekawe problemy Jak wam nie szkoda Prickborta żeby zlać nim całe auto tylko po to żeby usunąć wosk na aucie nałożony to fajnie Wiadomo, że przed woskiem cleaner, który usunie wcześniejsze woski i wszystko gra jak należy
KR54321 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 BSD sam z siebie to chyba nigdy nie znika ;-) Samochód stał przez 3 miesiące w garażu, wyjechałem go opłukać i wrażenie było takie jakbym mył auto na drugi dzień po aplikacji.
proximo Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 No jak stał pod dachem to co miało sie stać? Po 5 latach też by tak było...
KR54321 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Wątpię. Ja, człowiek chemicznej małej wiary
damian Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Od stania też wosk w jakiś stopniu słabnie, dlatego np. felgi najlepiej zabezpieczać przed założeniem, a nie po ściągnięciu
olo555 Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Który cleaner do lakieru możecie polecić by usunąć BSD?
cptolgierd Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Każdy cleaner CI usunie BSD. Dla mnie uniwersalnym jest albo DJ Lime Prime (ten z dodatkiem ściernego środka) albo Lusso Revitalizing Creme
olo555 Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Cptolgier dzięki wielkie za odpowiedź.
olo555 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 A czy Shiny Garage Dramatic Gloss Sealant będzie odpowiedni pod bsd?
Eidos71 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Pod BSD każdy sealant będzie ok. Po prostu odczekasz 24 godziny i możesz nakładać BSD.
damian Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Mam nadzieję że jest jednak coś co usunie BSD na jednym z wcześniejszych etapów przygotowania lakieru. np. AutoBrite Wax Off
Piotrek ! Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Jak myślicie...? Jest sens aplikować BSD jakieś 2 dni po woskowaniu na zimę Collim 915 w celu wzmocnienia/przedłużenia ochrony zimowej już na początku ? Chodzi mi żeby mieć jak najlepszą ochronę na zimę i się zastanawiam czy odrazu nie psiknąć BSD a nie dopiero po następnym myciu (bo nie wiadomo kiedy pogoda pozwoli na następne mycie). Jedyne czego się obawiam to czy BSD nie osłabi świeżo nałożonego Colli. Chociaż po 1-2 dniach chyba nie powinno.
yacek _b Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Ja bym poczekał , BSD to raczej ochrony nie daje , tylko świetne krople . Zastosujesz BSD i nie wiesz czy jeszcze siedzi wosk czy już splynal.
Geniusz Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 No nie wiem, mnie się wydaje że te wszystkie testy jakie były to jednak świadczą o tym że daje też ochronę
ANB Karol Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Jak myślicie...?Jest sens aplikować BSD jakieś 2 dni po woskowaniu na zimę Collim 915 w celu wzmocnienia/przedłużenia ochrony zimowej już na początku ? Chodzi mi żeby mieć jak najlepszą ochronę na zimę i się zastanawiam czy odrazu nie psiknąć BSD a nie dopiero po następnym myciu (bo nie wiadomo kiedy pogoda pozwoli na następne mycie). Jedyne czego się obawiam to czy BSD nie osłabi świeżo nałożonego Colli. Chociaż po 1-2 dniach chyba nie powinno. Spokojnie możesz nic colliemu nie będzie a razem tworzą mocne combo i gwarantuje że pod osłonką BSD colli posiedzi długo
maciek-drummer Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 Czy temperatury w okolicach zera będą wpływały na aplikację BSD ???
grabek246 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 oczywiście że tak. bedzie się mazał. bedzie mniej trwały
krzychu2805 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 maciek-drummer, aplikując BSD w temp 4° miałem dość duży problem z dotarciem dachu, wilgotność powietrza też nie pomaga
luq92 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 Z tego co zauważyłem, BSD może i się maże i zostaje mgiełka w niskich temperaturach, ale jśli zostawi się go samemu sobie wszystko znika Więc w obecnych temperaturach nie bawię się w docieranie za każdą cenę.
Rekomendowane odpowiedzi