bienek Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 Ja czasami wrzucam BSD na mokre auto przed wycieraniem i też działa dobrze, a wyciera się dużo lepiej.
Moderator krd Opublikowano 18 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 Powtorze znow: BSD ma wlasciowosc przejmowania tepoty powierzchni pod soba. Jak sie nie ma zadnego wosku, to jest tepy. Aplikowany na woski Zymola lub SV jest normalnie sliski. Sprawdzalem to juz wielokrotnie na wlasnym aucie.
Mirko Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2014 Krd dobrze prawi ;-) sonax na skatowanym lakierze bedzie tępy, na dobrze oczyszczonym i nawoskowanym jest całkiem nieźle chociaż i tak pod tym wzgledem do Finale czy Angelwaxa nie ma podejscia :-)
Lazer Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2014 ja kladlem na 3-4 tygodniowego track claw'a. znazlem jeszcze megsa cleaner wax i chciałbym go nalozyc i jesli wczoraj psiknalem bsd to cleaner wax go zdejmie czy poleciec zmywaczem silikonowym?
639 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2014 Ja wczoraj kladlem BSD na wneki drzwi, wczeniej lakier przetarlem IPA. Lakier tepy na cholera ale za to zyskal polysk. Mam nadzieje je nie bedzie sie tam tak syfil.
Tomek WRO Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2014 Pany ile jeszcze razy napiszecie o "tępocie" BSD? Już nudne to...
Mirko Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2014 Nudne ale przynajmniej jest się czego doczepic
GR_BKP Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Taka ciekawostka. Wczoraj ogarniałem przyczepę kepmpingową na wakajce. Rok stała niczym nie przykryta. Albo boczne (pionowe) blachy same z siebie kropelkują, albo BSD ma w nosie rok pod chmurką Niestety nie chroni przed czarnymi zaciekami z deszczu, szkoda nie dało się ich zmyć samym szamponem.
Teddy Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Moje spostrzeżenia dotycząe BSD są takie, że auto po nim o wiele mniej się brudzi. Szczególnie widać to na pionowych powierzchniach (drzwi, itp.). O wiele mniej niż po samym wosku (Coli 476). Również domywanie stało się prostsze, auto jest praktycznie czyste po samej pianie aktywnej.
mar3 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Czytałem o mieszaniu BSD z innymi QD, miałem akurat buteleczkę z resztką DG Aquawax ( ~25ml ) więc dolałem Sonaxa ( ~25ml ) i tak to przeleżało dobry miesiąc ... dwa tygodnie temu, po porządnym myciu resztek z tego co zostało po FK1000 ( ledwo wakacje przeżył ) zaaplikowałem zapomnianą miksturę od aplikacji zrobiłem przeszło 600km, trochę padało podczas trasy i sporo na postoju, 3 razy myłem samochód co mogę powiedzieć to to, że kropelki "są takie se", przypominają fasolki zrzut wody też nie powala ... ale auto brudzi się zdecydowanie mniej, nawet po deszczu wygląda całkiem dobrze - szklisty lakier, nie ma żadnych kropelek z zaschniętym kurzem, nawet dolne partie lakieru są dość czyste różnymi woskami smarowałem więc jakiś tam pogląd mam, krótko mówiąc - ta mieszanka zrobiła na mnie całkiem dobre wrażenie, nie wiem tylko ile to wytrzyma ale póki co jest dobrze może jutro wstawię jakieś fotki jakto wygląda po kilku ulewach i 200km trasie ( częściowo w deszczu)
senianek Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 czy ten wosk moze sie "przeterminowac"? od lezenia w bagazniu? trzymam go okolo pol roku albo ponad w aucie i wczoraj uzylem na ciemnym aucie i ciezko sie polerowalo, myslalem ze juz a jak wyjechalem na swiato to widzialem mazance czytalem tu gdzies ze mozna go rozrobic z woda 1;1?
Bonthyc Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 senianek, a na pewno miałeś dobrą fibrę? Niektóre fibry się w ogóle nie nadają do QD bo strasznie rozmazują.
t.grychnik Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 to jakie są najlepsze fibry do BSD? puszyste?
radex1978 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Czy ktoś stosował BSD na folii matowej?
Kubz Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Czy ktoś stosował BSD na folii matowej? Tak, działa i nie szkodzi folii.
Tomek WRO Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 czy ten wosk moze sie "przeterminowac"? BSD jest QD a nie woskiem...
senianek Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Czyli jaka fibra będzie najlepsza? I co z rozrabianiem tego środka?
Justyna Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Czyli jaka fibra będzie najlepsza? np. Flexipads zielona http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... 40x40.html I co z rozrabianiem tego środka? najlepiej nie rozcieńczać
SJake Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 BSD jest QD a nie woskiem... Tylko z nazwy
czarekcw Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 A to ktoś jest tu chemikiem, który rozpracował skład BSD i twierdzi, że to wosk w płynie? Bo już wiele osób twierdzi, że to nie QD a wosk. A ja się pytam- na jakiej podstawie? Że długo siedzi na lakierze? Dziwne, że ten niby wosk nie zabezpiecza tak dobrze auta jak normalne woski z nazwy przed np ptasimi odchodami (co tu już było pisane). Taki Megs UQD też kropelkuje ale do 3 myć góra.
Geniusz Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Kurcze, w rok cena spadła z 70pln do 25 ?
clhseba Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Kurcze, w rok cena spadła z 70pln do 25 ? w pakiecie za 70 był chyba z jakimiś tam fibrami czy jakoś tak
Geniusz Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 teraz z fibra jest za 45, to i tak spora różnica. to wciąż ten sam produkt/skład ?
damian Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ja mam teraz z dopiskiem Restaurador Del Brillo, zapach ten sam, właściwości pewnie też.
sensei123 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Też mam z dopiskiem Restaurador Del Brillo, a docieram czerwoną mikrofibrom sonaxa 40x40 i dociera się bardzo dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi