Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

Na farbowanie ma wpływ temperatura w jakiej się fibry pierze. Jeśli trzymać się zalecanych 30 stopni to z reguły nic się nie dzieje. Przy 60 stopniach, większość puści kolor.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie pierzcie mikrofibr w temperaturach wyższych niż 40-50 stopni.

Kolejną, bardzo istotną sprawą, jest suszenie. NIGDY na grzejniku. Mikrofibr musi wyschnąć sama.

Opublikowano
Nie pierzcie mikrofibr w temperaturach wyższych niż 40-50 stopni.

Kolejną, bardzo istotną sprawą, jest suszenie. NIGDY na grzejniku. Mikrofibr musi wyschnąć sama.

Zgadzam sie z tobą kolego :) Piorę sobie w temp 40 st , suszę na wieszaku mikrofibry i są jak nowe :)

Opublikowano

Jakie mikrofibry polecacie do wnętrza? Jaki aplikator do dressingu nielsen'a? Ile mniej więcej używacie fibr na jedno auto wewnątrz?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A czy ShowCarShine Microfiber APT YELLOW 385 GSM 40x40 nadaje się do cleanerów, qd i wosków ? Szukam czegoś dobrego i nie drogiego. ;)

Opublikowano
Jakie mikrofibry polecacie do wnętrza? Jaki aplikator do dressingu nielsen'a? Ile mniej więcej używacie fibr na jedno auto wewnątrz?

osobiście do wnętrza nie szaleje z super jakością fibrami na ogarnięcie wnętrza wystarcza mi 5. Na panel środkowy, wyświetlacze, zegary używam powiedzmy tych lepszych. dresingi- aplikator z fibry

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

CENY HURTOWE

Sklep egge.pl prowadzi wyłącznie sprzedaż hurtową akcesoriów do detailingu i pielęgnacji samochodów. Ceny widoczne w sklepie są cenami hurtowymi i są dostępne przy minimalnym zakupie 1 000 zł.

Opublikowano

Mikrofibrę do wosku potrzebuję. Polecacie coś godnego uwagi? mam takie zwykłe za 5zł ale sa beznadziejne

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli ktoś chciałby kupić naprawdę tanie i całkiem przyzwoite fibry, np. do dosuszania zakamarków karoserii, gdzie może po myciu wciąż być brud (więc szkoda byłoby używać do tego jakichś drogich), to... zapraszam do Biedronki. Kupiłem tam niedawno dwie w paczce, takie ciemnożółte z wzorem w kratkę. Są miękkie i grube, a przez to chłonne.

Tylko nie bijcie. :D

Opublikowano

Ja kupiłem w leroy Merlin 5 szt. za dziesięć zł z groszami, wydaje mi się że nie są najgorsze. Mam też lepsze, ale za taką cenę wydaje mi się że są naprawdę ok.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To są zwykłe dostępne w każdym sklepie większym fibry czy to Leroy, casto, auchan obojętne.

A Druhh prosił o polecenie czegoś godnego uwagi do wosków ;)

Opublikowano

No tak nie doczytałem :-(. Do wosku dużo ludzi poleca cobre, sam właśnie czekam na dwie sztuki :-).

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem na próbę pięć fibr za 6,80 w Auchanie na dziale samochodowym. Skusiłem się, bo są strasznie miękkie. I przez to chłonne - myk, dwie szmatki, jedna do wycierania i wykręcania, druga do poprawiania, 10 minut i auto osuszone. Poleciłbym, gdyby nie to, że chciałem je dziś rano wyprać. Wrzuciłem do miski, nalałem ciepłej wody... a ta zabarwiła się na kolor wynikły z połączenia kolorów poszczególnych szmatek. :D

Opublikowano
644734 Jakie fibry polecacie do wnętrza? i ile ich trzeba aby ogarnąć cały środek auta?

Ja osobiscie polecam dwustronne fibry liquida naprawde daja rade co do liczby cale wnętrze robie 2 -3 MF

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A rozważal ktoś mikrofibry z aliexpress? Jak jest z ich jakością? Tam można hurtem nabyć po dość atrakcyjnych cenach.

Opublikowano

zcv, tragedia :/ kupiłem na próbę 2 sztuki od różnych sprzedawców

najtańsze jakie znajdziesz w naszych marketach są lepszej jakości