czaptan Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 To ja polecę z Carrefoura fibry Favorita po 2,30 sztuka (ostatnio nawet mi nabiło na kasie po 2 zł). 30x30, całkiem dobre jak na tę cenę. Nie wiem czy w każdym markecie są, na pewno w jednym w Gliwicach znalazłem. Rozmiar 30x30, kolor pomarańczowy lub zielony. Waga ok 25 g, daje to gramaturę koło 250g/m2. Skład: 80% poliester, 20% poliamid. Nie najgorsze obszycie, brak metki. Fotki: A tu porównanie grubości i faktury z dwiema innymi fibrami: jakąś trochę droższą z Biedronki (30x32cm, składu nie pamiętam, metka była, cena ok. 4 zł, gramatura wyszła mi ok 275g/m2) i fibrą Monster Shine z MrCleanera (40x40, gramatura koło 250g/m2, cena 5,50) Favorita i Biedronkowa: Favorita i MS: Wszystkie 3: Moje 2 pierwsze Favority wytrzymały IPA, ścieranie po polerce, brudniejsze miejsca, koła, ładnych kilka prań ręcznie i nadal się do brudnych miejsc nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Są spoko tylko trzeba przejrzeć obszycie. Bo bywa miejscami przypalone. Ja w ten sposób lekko porysowałem szybę, bo tego zadziora nie zauważyłem... Ale tak ogólnie fajne miekkie rain-x przeżyły bez żadnych problemów. Po 2-óch praniach póki co tak samo puszyste Tylko odnoszę lekkie wrażenie,że trochę farbują. Bo pomiędzy kolejnymi warstwami Raina biały płatek robił się beżowawy, po wcześniejszej polerce tymi szmatkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Tylko odnoszę lekkie wrażenie,że trochę farbują. Bo pomiędzy kolejnymi warstwami Raina biały płatek robił się beżowawy Tzn, że co, szybę pofarbowały ? To raczej brud z szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 13 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 W Wodzisławiu Favorita była tylko przez pewien czas i jak za tą cenę to jest OK. Najlepsza z tanich, marketowych MF jakie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Tylko odnoszę lekkie wrażenie,że trochę farbują. Bo pomiędzy kolejnymi warstwami Raina biały płatek robił się beżowawy Tzn, że co, szybę pofarbowały ? To raczej brud z szyby. Szyby Były uprzednio czyszczone podwójnie Clinem. Później IPA. I dopiero Rain-x. Polerowanie. I gdy nakładałem kolejną warstwę to płatek robił się beżowawy Ale dziś jechałem szyby Clinem i przy praniu nic już pomarańczowego nie leciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaptan Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Najlepsze jest to, że pierwsze dwie kupiłem W PROMOCJI za 3 zł sztuka. Teraz są na najniższej półce po 2,30 na metce, 1,99 na kasie . Co jestem w Carrefourze to biorę ze dwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 13 Marca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ta MF została nawet przetestowana Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jak macie pod nosem sklep PEPCO to tam równierz są ciekawe i całkiem niezłe jakościowo mikrofibry 40x40 za 2.99zł czerwona 50x60 za 3.99 żółta są i 30x30 pakowane po kilka sztuk za 6zł chyba... w wielu kolorkach Są lepsze od tescowych, wode chłoną. Do wnętrza czy jakiegoś przecierania qd jak najbardziej spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matherr Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 jutro podjadę do carrefoura w Tarnowie sprawdzić czy mają te microfibry, choć byłem tydzień temu na zakupach między innymi janka do osuszania i nie widziałem takich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 wczoraj testowałem na szybie te favority i jakieś gratisowe od Detailershop Favority zdają się być bardziej miękkie i puszyste. Jednak przy pracy z rainem jakby się zapychały szybciej niż te gratisowe. Ale za taka cenę można im to wybaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 jutro podjadę do carrefoura w Tarnowie sprawdzić czy mają te microfibry, choć byłem tydzień temu na zakupach między innymi janka do osuszania i nie widziałem takich No i jak? Są te mikrofibry? Nie chce mi się specjalnie 20 km jechać aby dowiedzieć się, że niestety brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 ja kupilem te z temachemu nawet przyzwoite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matherr Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 jutro podjadę do carrefoura w Tarnowie sprawdzić czy mają te microfibry, choć byłem tydzień temu na zakupach między innymi janka do osuszania i nie widziałem takich kupiłem inne, zestawy w tesco jakieś nowe, niby przecenione z 17 na ok 6 czy 7zł za 3szt, i w kauflandzie 2szt mikrofibry po 6zł, niestety nie obfotografowałem, opakowania w kosz od razu powędrowały, mam już kilkanaście mikrofibr, teraz porównam budżetówki ile są warte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xman Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 W Bomi 5szt 40x40 cm firmy Rozenbal za 4.99zł http://www.rozenbal.pl/produkty/pl_355/ ... 210501.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Jak na złość Bomi nie ma nigdzie blisko mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Jak macie pod nosem sklep PEPCO to tam równierz są ciekawe i całkiem niezłe jakościowo mikrofibry 40x40 za 2.99zł czerwona 50x60 za 3.99 żółta są i 30x30 pakowane po kilka sztuk za 6zł chyba... w wielu kolorkach Są lepsze od tescowych, wode chłoną. Do wnętrza czy jakiegoś przecierania qd jak najbardziej spoko. Po tym poscie przejechałem się do Pepco i faktycznie: 3x za 3,99 i 6x za 6,99. Kupiłem te tańsze i są b podobne jak te, które daje ShowCarShine w gratisach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pusieq Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 w Tesco zakupiłem TopDrive 2 szt po 7 zł. Podobne do ShowCarShine 60x50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flips13 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Fajna microfibra jest w roossmanie do mycia szyb,koszt 6 złoty z hakiem ,produkt made in germany idealnie myje szyby w samochodzie i niepozostawia smug .Jedna strona niebieska do mycia druga żółta do polerowania.Bardzo szybko domyła się szyba przednia od wewnątrz co sprawia chyba każdemu najwięcej kłopotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 pusieq, a te Top Drive z tesco dobre? jak chłoną wodę? delikatne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaptan Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Śpieszę donieść, że w moim carrefourze opisywane tu niedawno fibry Favorita są po 1,00 zł sztuka. Za tę cenę jest ekstra . Jedynie polecam przegrzebać się i brać intensywniej pomarańczowe, wydają mi się bardziej miękkie i grubsze. Z zielonymi nie zauważyłem takich różnic. Aha, wziąłem tylko 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pusieq Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 grabek246, jutro przetestuje, bo muszę i tak auto umyć i dam znać, ale w dotyku są miękkie jak SHOWCARSHINE MICROFIBER, rozmiarowo chyba też takie same Przetestowałem Top Drive, pochłonęła ok. 250 ml wody, podczas prania w szarym mydle farbuje lekko, zobaczymy po drugim praniu jak będzie. Wielkość taka sama jak SHOWCARSHINE MICROFIBER, delikatnie twardsze, po praniu może będą delikatniejsze. Foto z bliska robione tel.: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proton789 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Śpieszę donieść, że w moim carrefourze opisywane tu niedawno fibry Favorita są po 1,00 zł sztuka. Za tę cenę jest ekstra . Jedynie polecam przegrzebać się i brać intensywniej pomarańczowe, wydają mi się bardziej miękkie i grubsze. Z zielonymi nie zauważyłem takich różnic. Aha, wziąłem tylko 6 HaHa , wczoraj tez byłem i tez wziąłem 6 , a 2 tygodnie temu kupiłem 2 takie mikrofibry po 2,99 za sztukę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar3 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Przypadkowo znalazłem w małej hurtowni budowlanej mikrofibrę, kosztowała ~12zł, 50 na 60cm, bardzo delikatna i puszysta . Sprawdziła się przy osuszaniu auta jak i polerowaniu QD a przed chwilą kupiłem w Tesco zestaw 3 ścierek (polerowanie, uniwersalna i do szkła) za 12.99, Topdrive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaptan Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Widziałem toto, ale się nie skusiłem . Za to w Carrefour poza wspomnianymi już Favoritami za 1 zł jest 5-pak fibr 35x40 cm za 8 zł. Są całkiem fajne, tylko mają okropnie wszyte metki, ciężko je w całości wyciąć. Favority są przynajmniej bez metek. Ale i tak kupiłem, żeby mieć więcej kolorków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 MF Gosia kupiłem właśnie w Czyżowicach w sklepie budowlano-ogrodniczym - oddalonym kilka km od dystrybutora Całkiem fajna, dopóki nie poznałem Jana Niezbędnego Ale do prac różnych nadaje się bdb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi