Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie używałem ale widziałem na żywo i jak dla mnie to do umycia lodówki, kuchenki super :lol: do auta nie bardzo, taniej już wyjdzie kupić najtańszą fibrę APT i zszyć w formę kieszonki wyjdzie dokładnie to samo w cenie 4x niższej. Poważnie to jeżeli idziemy z duchem detailingowym na rękawicy nie oszczędzamy...przerabiałem już masę różnych konfiguracji i sam zawszę mogę polecić washpudla, rękawicę Eurowa Sheepskina i ostatni nabytek rękawicę CarPro. Washpudel rewelacyjnie "produkuję" pianę, rękawice wspomniane są super delikatne. Do dolnych partii używam starej już wysłużonej rękawicy Chemical Guys :good:

Opublikowano
Używał ktoś rękawicy z mikrofibry "Zepter Magiczna Rękawica Mikrofibra" ? bardzo delikatna i puszysta

Ja taką rękawicą myje Forda jest po korekcji lakieru i według mnie daje rade szkód nie narobiłem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj w Auchan w Katowicach jest promocja - za każde wydane 100zł dają bon na 10 zł.

Więc przy okazji robienia zakupów wykorzystałem promocje i zaopatrzyłem się w zestaw mikrofibr za 10,99zł / 5szt.

Rozmiar 40x30 cm /szt. plus wieszako-kółeczko do ogarnięcia całości:)

img1289p.jpg

img1290c.jpg

img1291um.jpg

Opublikowano

mam te szmatki i szczerze mówiąc nie zachwycają ani jakością, ani chłonnością wody, do przetarcia brudu są jak najbardziej ok

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gdzies na jakims innym forum przeczytalem ze dobre sa reczniki z mikrofibry dostepne w Decathlonie.

Cena ok 39 zl za recznik o wym. 80 x 130. W tygodniu pojade zobaczyc czy cos wartuje taki recznik.

Opublikowano

Ostatnio kupiłem zestaw 5 fibr za 25zł w mrclener i moge je polecić z czystym sumieniem. Do korekty/cleanerów/wosków idealne.

Opublikowano

Ostatnio w Tesco widziałem fibry chyba z autolandu po 8.99 i 4.99 podobne do sonaxa

Może ktoś się wypowiedzieć na ich temat ?

5szt x 4,99 to wychodzi tyle co w mrcleaner :o

Opublikowano

Te mikrofibry o których chyba mówisz są firmy TOP DRIVE w cenach jak napisałeś, małe 40x40 ~ 5zł ,duża 50x60~9zł w Łodzi w Tesco ostatnio takie zakupiłem, w dotyku przyjemne a w praktyce okaże się za jakiś czas

Opublikowano
krzysiek555, Ale to są badziewia. Wogóle nie chłonne i mają w sobie dużo sztucznego.

x2 ,raz je kupiłem i posłużyły jak jednorazówki do usunięcia ciężkich zabrudzeń

Opublikowano

Kiedyś,na początku jak weszły one do tesco to były eleganckie,normalnie chłonne,dały się wyprac i nadawały się do wszystkiego,a te teraz nadają się do niczego. ;)

Opublikowano
Kiedyś,na początku jak weszły one do tesco to były eleganckie,normalnie chłonne,dały się wyprac i nadawały się do wszystkiego,a te teraz nadają się do niczego. ;)

Potwierdzam,

Te Fibry to lipa już teraz. Niestety nawet Grosik ma lepsze. Także nie warto inwestować w Top Drive. Ani wycieraczki, ani kosmetyki, ani Fibry. Nie polecam.

Opublikowano
Potwierdzam,

Te Fibry to lipa już teraz. Niestety nawet Grosik ma lepsze. Także nie warto inwestować w Top Drive. Ani wycieraczki, ani kosmetyki, ani Fibry. Nie polecam.

Tylko tutaj nie mówimy o MF z Top Drive zgadza się krzysiek555 ? :o

Opublikowano
3szt za 5zł nie nadają się do niczego

moim zdaniem są idealne- kupowałem je jako jednorazówki- do felg, do tar removera, do zasyfionego wnętrza...

Uwalona fibra leci prosto do kosza :) Wygodne to i tanie.

Opublikowano

Ja sie już wyleczyłem z tych marketowych bubli.

Numer 1 w stosunku cena/jakość są dla mnie żółte EUROW 40x40cm, 380g/m2

Cena 3.99 (przy zakupie 10szt wychodzi 3.79) Dostępne np u temachem