morski_kalmar Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Hamulce nigdy nie są za dobre
Justyna Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Nigdy nie pojmę wymiany dobrych rzeczy(bo na takie wyglądają te mniejsze tarcze) na jeszcze lepsze w samochodach o przyśpieszeniu powyżej 7 sec do setki I tak musiałam wymienić łożyska w kołach z piastami, więc przy okazji wpadł większy hamulec. Poza tym tarcze nie były zniszczone, ani zużyte ale biły przy hamowaniu co było trochę denerwujące. Poza tym to i tak hamulec przejściowy, bo go dostałam Plany są nieco inne... No wiesz, jeśli w planach jest zwiększanie mocy (nie ważne czy jutro czy za rok) to akurat dobra droga modyfikacji. Zdecydowanie lepiej najpierw hamulec potem moc niż odwrotnie Otóż to w pierwszej kolejności hamulce, potem zawieszenie a na końcu silnik
dareme89 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Nigdy nie pojmę wymiany dobrych rzeczy(bo na takie wyglądają te mniejsze tarcze) na jeszcze lepsze w samochodach o przyśpieszeniu powyżej 7 sec do setki Jak to się mawia, każda miłość ma w sobie trochę patologii Nie mniej zawsze szczęka opada w dół, jak widzę Twoją dbałość o szczegóły i detale- kosmos A czym sie rozni hamowanie autem ktore ma ponizek 7 sek od tego wolniekjszego? i to i to musi sie zatrzymac w danej sytuacji a chyba nie powiesz ze na nowym zestawie gorzej zahamuje. W kazdym aucie mozna miec awaryjme sytuacje.
Pinglarz w loczkach Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Bardzo fajny projekt. W szczególności podoba mi się użycie na lakier CarPro Reload - jestem fanem tego produktu
Trucky Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Nigdy nie pojmę wymiany dobrych rzeczy(bo na takie wyglądają te mniejsze tarcze) na jeszcze lepsze w samochodach o przyśpieszeniu powyżej 7 sec do setki Dodam jeszcze, że miałem parę lat temu Focusa MK1 1.6 i trochę pośmigałem nim po torze w Rykach. I wiem co to zagotowane hamulce przy 130km/h przed ostrym zakrętem więc tym bardziej popieram poprawianie układu hamulcowego
snky1987 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 Ono nawet nowe nie bylo takie czyste
asterix Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 To jest "Tolek", a nie "Ono" To członek rodziny, dziecko o które mama dba najlepiej jak może... "Tolek chodź mama pieluszki... przepraszam, hamulce wymieni"
Justyna Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Witajcie Jeszcze przed wakacjami parę rzeczy wpadło do Tolka, ale jakoś nie było czasu wrzucić tego do tematu, więc robię to teraz Co w ogóle zostało zrobione... - lusterko fotochromatyczne z diodami i wyłącznikiem - fabryczna syrena, aby Tolek mógł się w końcu odezwać - wygłuszenie dachu i półki tylnej oraz słupków A, B i C no a potem urlop Zakupione lampki z czujnikami oraz syrena, którą potem i tak trzeba było wymienić na nieco inną wersję No i jak zwykle, aby coś dołożyć to najpierw trzeba rozebrać... Wiązka już zrobiona, teraz tylko trzeba doprowadzić ją do stanu "jak z fabryki" I od razu lepiej to wygląda Podszybie również trzeba było zdjąć, aby poprowadzić wiązkę, więc przy okazji odkurzone i umyte Lusterko i lampki zostały podpięte, aby sprawdzić czy wszytko działa jak należy. A skoro było tak jak powinno to można zacząć przyjemniejszą rzecz i oklejać dach Maty to STP Silver Półka tylna również Jako druga tym razem pianka GMS Excelence Pro Liner wszystkie plastiki od wewnętrznej strony również wyklejone Po zrobieniu już wszystkiego Tolek został porządnie umyty i zabezpieczony Sonax PNS a następnie pojechał na urlop do Chorwacji Przez cały urlop Tolek zrobił ponad 4500 km i zadowalał się małymi dawkami paliwa co Nas bardzo ucieszyło Pozdrawiam i do następnego w krótce
kamilgt Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 wygłuszenie i wiązka
Justyna Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 mech15, zgadza się wyspa Pag.
Geno Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Oliwa po trasce zmieniona ?
cubstone Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Justyna, możesz mi podać przybliżony koszt mat na takie oklejenie dachu i półki tylnej? Niebawem czeka mnie podobny proces, a jeszcze nie zgłębiałem tematu. Oczywiście może być pw.
bienek Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Robiliście jakieś pomiary choćby aplikacją w smartfonie jak zmienił się poziom hałasu w kabinie przy danej prędkości? Jestem ciekaw czy różnica jest duża.
piotrek233 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Wnętrze aż prosi się o lampkę w8
Justyna Opublikowano 27 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Oliwa po trasce zmieniona ? nie nastąpiła zmiana planów, więc dostanie po przeglądzie a teraz inne rzeczy... Robiliście jakieś pomiary choćby aplikacją w smartfonie jak zmienił się poziom hałasu w kabinie przy danej prędkości? Jestem ciekaw czy różnica jest duża. nie robiliśmy, w sumie nie wpadłam na to, ale i tak jest ciszej choć Tolek nigdy nie był jakiś głośny. Nawet w trakcie jazdy po autostradzie można w nim swobodnie rozmawiać. Najlepszy efekt będzie jak już skończę go wygłuszać, bo została jeszcze podłoga i ściana grodziowa Wnętrze aż prosi się o lampkę w8 ta lampka W8 będzie już w nowej podsufitce, którą tworzyć będę przez zimę Obecnie w lusterku są dwie diody czerwone, które fajnie oświetlają tunel
Crockett84 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Niedługo to już nie będzie Tolek, tylko Król Tolek . Gratuluję pasji i zacięcia
keza Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Podziwiam Twój zapał i pomysły na cały projekt Po tym jak podchodzisz do tematu to śmiało możesz zająć się wygłuszaniem samochodów profesjonalnie - jestem pod ogromnym wrażeniem kolejnych zmian .
zmorka Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Justyna, jak będziesz robiła ścianę grodziową i podłogę to również proszę o relację, póki co mistrzostwo świata
Justyna Opublikowano 27 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 zmorka, oczywiście wszystko co robię przy nim jest fotografowane, bo będzie mi potrzebne na później
Tomeq631 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Yapier..dziele szacun za podejscie do tematu tylko najgorsze jest to że kiedykolwiek chciała bys go sprzedac nikt tego nie doceni co jest przy nim zrobione i jeszcze bedzie miauczał ze drogo itd. chyba że wezmie go ktos zajomy co zna samochód. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi