cortezo87 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 DS_Maciek, Nie jest bo sam ją robiłem
pabloo1033 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 czy tenzi prix moge uzyc na cale auto + plastiki,czy nie wyschnie za szybko a moze lepiej iron off?
kubik Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja używam tak,że psikam,po 2-3minutach piana,ogień rękawicą i płukanie
pabloo1033 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja używam tak,że psikam,po 2-3minutach piana,ogień rękawicą i płukanie ??tzn?
kubik Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Eh,mój skrót myślowy nie wyszedł psikam cały samochód,potem go pianuję i myję
pabloo1033 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 właśnie z tym ogniem miałem problemy,myślałem że to nazwa potoczna jakiegoś produktu
Stefan-16 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ma ktoś porówanie Iron-x vs BH Korrosol?? Iron mi się kończy i zastanawiam się nad BH, różnica w cenie 6zł, a mamy 1l płynu
xMarcin95x Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Z zamiennikow iron'x polecam ADBL Vampire
ktm950 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ma ktoś porówanie Iron-x vs BH Korrosol?? Iron mi się kończy i zastanawiam się nad BH, różnica w cenie 6zł, a mamy 1l płynu Korrosol świetnie pachnie jak na tego typu produkt (guma balonowa?). Robi co ma robić nie gorzej niż IronX. Dla mnie obecnie to numer 1 jeśli chodzi o deironizację
Adam_K Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie miałem porównania osobiście, ale obejrzałem 90% prac na detailersclub.no i jest równie często używany jak IronX. Do tego na DW jest porównanie http://www.detailingworld.com/forum/sho ... p?t=283775
madmaxim Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Witam a może ktoś z Was pracował na tym produkcie Ceramic Pro Iron-X zastanawia mnie czy jest znacząca różnica działania względem wyżej opisywanego Car Pro Iron X , bo różnicy w cenie nie da się ukryć
menior Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Dzis mylem i woskowalem autko zony i zauwazylem,ze autko w wielu miejscach jest pokryte malymi ledwo widicznymi czarnymi kropkami domyslam sie ze to smola lub ta lotna rdza Czy wystarczy to wypsikac takim IronX i samo schodzi? Czy trzeba to jakos potem szorowac zeby zeszlo
Tommy Lee Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Wystarczy spryskac, a pozniej obficie splukac woda, w razie potrzeby mozna czynnosc powtorzyc. Najlepiej tez aplikowac Irona na suchylakier.
menior Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 a te czarne kropki to nie przypadkiem smola IronX chyba od tego nie jest
Tommy Lee Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Oczywiscie ze smola, ale srodek na smole aplikuje sie tak samo na suchy lakier i obficie splukuje sie woda. Te mniejsze kropki powinny zejsc bezdotykowo, wieksze mozna delikatnie mikrofibra przetrzec.
woleksy Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Co do deironizacji to mogę polecić Angelwax Revelation, tylko musi on długo poleżeć na powierzchni. Jest trochę słabszy niż Iron X czy też Auto Finesse Iron Out ale cena jest atrakcyjna.
KeepeR Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Panowie co byście aktualnie wybrali do usuwania zanieczyszczeń metalicznych z powierzchni lakieru wiedząc, że nie będzie to jedno auto raz w miesiącu czyli liczy się skuteczność działania, wydajność i bezpieczeństwo stosowania: 1. CarPro IronX 4L 2. Gyeon Q2M Iron 3. 4x 1L Bilt Hamber Karrosol 4. coś innego ? Bardzo mocno zastanawiam się nad BH Karrosol
Pimps Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 KeepeR, miałem 1 i 2 i nie widziałem między nimi różnic i mam jeszcze MONELLO Non-Ferro Iron Remover który nie odbiega od niech jakością więc myślę że może być pod nr 4 jaki coś innego
KeepeR Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Pimps, 1 i 2 też już miałem zainteresował mnie produkt BH bo wychodzi najtaniej a czytałem trochę pozytywnych opinii, chciałbym się jednak utwierdzić w przekonaniu, że spełnia moje wymagania i daje radę MONELLO Non-Ferro Iron Remover z tego co widzę jest chyba tylko w pojemności 500ml co w przeliczeniu wychodzi mało opłacalnie... potrzebuje jakieś 4L minimum.
Pimps Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 KeepeR, faktycznie masz rację co do tych pojemników. Ja go kupowałem jak był na promocji 500 ml z atomizerem + bodajże 900 ml. dodatkowa butelka - ale to było w tamtym roku.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Maja 2015 Partner forum Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 @ KeepeR jak ma być liga CP i Gyeon to weź pod uwagę: TAC System : IRON.ZERO 4000 ML
MatthewG Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Ja spokojnie mogę polecić BH Testów i porównań nie robiłem, ale bardzo przyjemnie się z nim pracuje. I zapach uzależnia
tdzuku Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Czy Tuga Chemie Alu-Teufel Spezial Gel można też stosować do deironizacji lakieru?
Eidos71 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Do lakieru średnio się nadaje (chyba, że nie liczy się ilość użytego środka) - lepiej, aby taki środek do lakieru miał bardziej płynną konsystencję, gdyż gęstsze środki stosowane na dużej powierzchni są przede wszystkim mało "oszczędne" z uwagi na swoją konsystencję i związaną z tym punktową aplikację.
tdzuku Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 A coś podobnego cenowo, a nadające się zarówno do felg i lakieru? Np. Tenzi Prix?
Rekomendowane odpowiedzi