mat231 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 No tak tylko przyda sie do tego dodatkowe oświetlenie. Więc najwyzej jakiś doświetlacz zeby niewiadomo ile nie wydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 8 minut temu, Streat napisał: @mat231 z inspekcji któa daje ciepła barwe światła to na pewno brayt, bardzo dobra inspekcja i fajnie pokazuje rysy Ja szukam do srebrnego lakieru , zastawiam się nad Scangrip Matchpen . Czy może Brayt?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 29 Września 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 @mlodziak22 zdecydowanie brayt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Mactronic z serii sunscan. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Mactronic z serii sunscan. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu TapatalkaWolałbym coś na akumulatorki. Chyba kupię tego scangripa. Do mojej amatorskiej pracy wystarczy. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @mlodziak22 na mactronika jest promocja chyba do końca wrześnie, -20% kod PROMO9 SUNSCAN 5.2 po rabacie ok 276zł z darmową wysyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat231 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Lampa nova R zamiast latarek inspekcyjnych scangrip sunscan5.2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Poleci ktoś "świetlówki" LED 120cm, chyba oznaczenie standardowe T8 G13. Obudowy na dwie sztuki. Osram, Philips ? 14, 18, 22 Watt ? 4000K ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 To ja dopytam też o te tanie "świetlówki led" po kilkanaście zeta . Potrzebowałbym trochę doświetlić boki pionowymi lampami i te by mi pasowały bo mają tylko 2,5cm grubości jednak im więcej czytam, tym więcej wahań , bo o ile szybkie przepalenie diód załatwi rękojmia , to już zakłócanie radia jest nieakceptowalne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKRZ Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 To ja tez chętnie się dopytam. Planuje doświetlić przez zimę garaż (cos około 4,5x5,5). Od góry mam tylko 4 świetlówki 36W (2x 2x36). Nie wiem czy jeszcze cos dawać od góry ale na boki coś muszę dać koniecznie. Planuje po 3szt na stronę Osram Ledvance Dampf Proof Slim (bo malo miejsca) 120cm 36W 4000K 4400lm (aukcja 9552716163). Czy ktos miał doświadczenie z takimi lampami? @powalla nie wiem czy o takie Ci chodzi, ale kupiłem takie cos na próbę - 2 sztuki. Jedna powiesiłem pod szafka. Radio mam około 1-1,5m od tego i ... jak włączę to jednak troszkę zakłóca (pojawia sie szum). Drugiej już nigdzie nie wieszałem. Jakość ogólnie jest słaba - strasznie delikatne, opierasz sie i juz wgniecione, No i cos mi sie obiło o uszy, że po czasie zmienia troszke kolor, wiec tak ...... Ja na razie pod szafka jednak nie zauważyłem zmiany koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Planuję przyszły garaż i spoglądałem na te niedrogie oprawy do ledow. Niektóre są ze świetlówkami LED normalnych producentów. Z nimi też jest problem? Jakość oprawy nie ma takiego znaczenia bo montaż na sufit. Nie chce w kółko zmieniać żarówek i fajnie jakby radio grało. I sensowne cri bo przy dziwnym to się nie wysiedzi, ale to kwestia żarówki. Osram super ale cena też super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Co Drive Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Ja kupiłem na próbę świetlówki LED Osram SubstiTube 120tki zimne 865 16watt za 22zł/szt. do standardowych starych opraw ze starterem. Do świetlówek dołączone są zworki w miejsce starych starterów. Ponoć takie świetlówki nie działają z oprawami evg. Niby jedna ma 1800lm. Skończyło się tak że wymieniam stare oprawy z jarzeniówkami na oprawy LED zexta hermetyki plus Osramy i nie wiem dlaczego tak późno się na to zdecydowałem. Jak dla mnie świecą 15 procent jaśniej od standardowych świetlówek. Do korekty są lepsze graty ale do grzebania przy aucie są dla mnie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 17 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 W dniu 16.11.2020 o 17:03, powalla napisał: zakłócanie radia czy drogie kupisz, czy tanie to zakłócenia radia sa takie same... Mam panel led i mam świetlówke led niby ta swietlówka miala byc lepsza i ogolnei super bo szybko wymieni sie spaloną świetlówke to i tak mam zakłócenia na radiu... Jedyne wyjscie to podpiąć pod innym obwód elektryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Ja nie mam problemu z zakłóceniem radia przez świetlówki. Zapytacie jak ja to robię. Ja odpowiem, że mam takie mury w garażu, że radio czy z ledami czy bez nie odbiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Co do zakłóceń https://www.gotronik.pl/filtr-sieciowy-przeciwzakloceniowy-emi-do-4a-p-5687.html Polecam też filtry ferrytowe wszędzie gdzie macie zasilacze impulsowe- można dostać na Ali tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannabinol Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Panowie chcę kupić jakiś halogen Led. W garażu mam na suficie standardowe świetlówki a halogen bym chciał dodatkowo bo za mało światła trochę. Oczywiście do korekty dokupię jeszcze jakaś inspekcje. Ale to za jakiś czas, w pierwszej kolejności halogen. Czy polecacie ledvance? Moc 30w czy więcej? Myślę nad barwa białą ciepła. Doradzicie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 6 minut temu, Cannabinol napisał: Panowie chcę kupić jakiś halogen Led. W garażu mam na suficie standardowe świetlówki a halogen bym chciał dodatkowo bo za mało światła trochę. Oczywiście do korekty dokupię jeszcze jakaś inspekcje. Ale to za jakiś czas, w pierwszej kolejności halogen. Czy polecacie ledvance? Moc 30w czy więcej? Myślę nad barwa białą ciepła. Doradzicie coś? Zacznijmy od tego jaki jest budżet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannabinol Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 6 minut temu, KUBA46 napisał: Zacznijmy od tego jaki jest budżet Racja, sorki za brak takiej informacji Powiedzmy około 150zł. Nie oczekuje cudów bo wiem , że za takie pieniądze nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat231 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Czy do oświetlania miejsca auta do korekty jeśli sa jakieś okna to je zasłaniacie?Jakoś przy swiatle dziennym cięzko uchwycić rysy nawet z pomoca lampki inspekcyjnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Coś wam pokażę. Phillips wt060c 150cm 46w 5600lm Fotki manual tryb, żeby pokazać różnice w ilości światła. Lampę odpaliłem na probe po podłączeniu na kablu. Wersja ciemno to tak naprawdę jasno, 8m2 oświetlone 4x halogenem 50w. Fotka dostaje tym halogenem z niecałego metra. Wersja jasno dodatkowo jeden Phillips z jakiegoś metra. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Lumeny robią robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 @alexander.p robią. Trochę oślepia. Dwie pierwsze fotki automat. Kolejne manual on-off. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Nie prześwietla za bardzo? Reguluj odległością od, ale widzę że.masz ciasno. Może watów trochę mniej, lub lumenów, jeżeli prześwietla, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 @alexander.p kupiłem jedna testowo do nowego garażu - dopiero zabiorę na budowę. Planowałem dwie takie na bok auta. Cztery na sufit. Mam wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 22 minuty temu, analyzator napisał: @alexander.p kupiłem jedna testowo do nowego garażu - dopiero zabiorę na budowę. Planowałem dwie takie na bok auta. Cztery na sufit. Mam wątpliwości Lampy trzeba przymierzyć i pobawić się w światło/cień 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi