Skocz do zawartości

Powłoki, supersealanty etc...

Evo

Rekomendowane odpowiedzi

kdr, jesli chodzi o felgi to u mnie to slabo wyglada. Zobaczymy jak z trwaloscia powloki bedzie.

Dla tych co mysla o polozeniu powloki to wybor powinin byc tylko miedzy unc-r a C1 Gtechniqa. Przy 10-12 stopniach temperatury nakladanie jest komfortowe unc-ra.

kamilgt, Ja zauważyłem, że UNC-R nie lubi jak się go czymś smaruje. Próbowałem BSD, C1,5, titanium i za każdym razem powłoka robiła sie jakby szorstka i nasiąkała produktem, zamiast dać go po sobie rozmarować. Efekt- ciemniejsze placki tam, gdzie był produkt.

kamilgt, Ja zauważyłem, że UNC-R nie lubi jak się go czymś smaruje. Próbowałem BSD, C1,5, titanium i za każdym razem powłoka robiła sie jakby szorstka i nasiąkała produktem, zamiast dać go po sobie rozmarować. Efekt- ciemniejsze placki tam, gdzie był produkt.

czyli czym w takim razie psikać po myciu? :dontknow::o

Tak jak pisze Pogodny, nic nie trzeba robic procz rozpdze ia sie do jakis 60 km/h i krople same splywaja. Water spotow nie widze mimo czarnego lakieru i zaciekow tez. Zawsze splukujcie auto woda zdemineralizowana na myjkach i jest ok. Ewentualnie jak krople przymarzna to w garazu trzeba osuszyc delikatnie fibra dobra.

Witam, powłok na rynku przybywa a ja jeszcze się ani jedną nie bawiłem. Temat obszerny jak rzeka a ja mam kilka pytań które pewnie się już powtarzały:

1. powłoka jest łatwa w aplikacji i nie wymaga wygrzewania

2. powłok daje bardziej "look" niż 2 czy 3 letnie zabezpieczenie.

3. Sprawdzi się na różnych kolorach zwłaszcza jasnych taki jak biały.

4. Nie wyciąga na światło dzienne niedoskonałości lakieru które się pod nią znajdują.

5. Fajnie by było jak by można było ja po myciu trysnąć jakimś QD zwłaszcza AF Finale :D ( z tego co wiem to UNC-R w tej kwestii odpada)

Jest jakaś powłoka która spełni moje wymagania?? :D

Ktoś bawił się już powłokami ARTDESHINE?? Bo u Mariusza ich przybywa. :o Pojawiła się też u nas powłoka Nanolex Si3D.

No wlasnie to mnie smieszy jak czytam, ze unc-r jest trudny do nakladania i tylko przez profesjonalistow.

zrobilem dwa auta w okolo 12 stopniach ciepla i nie mialem problemow. Moze jestem tym profesjonalista :ad:

Nie ma sie czego bac no chyba, ze sie planuje klasc powloke powyzej 20 stopni.

Michael MSTP, ja nie szukam QD tylko pytałem jak zachowują się powłoki popsikane QD ;)

Gdy powłoka jest świeża nie zmieniają nic, gdy już lekko hydrofobowość siada to poprawiają tymczasowo.

Po za UNC-R bo on pod tym względem jest inny i po QD(podkręcającym hydrofobowość) może gorzej kropelkować etc.

• 1 miesiąc temu...
Witam, powłok na rynku przybywa a ja jeszcze się ani jedną nie bawiłem. Temat obszerny jak rzeka a ja mam kilka pytań które pewnie się już powtarzały:

1. powłoka jest łatwa w aplikacji i nie wymaga wygrzewania

2. powłok daje bardziej "look" niż 2 czy 3 letnie zabezpieczenie.

3. Sprawdzi się na różnych kolorach zwłaszcza jasnych taki jak biały.

4. Nie wyciąga na światło dzienne niedoskonałości lakieru które się pod nią znajdują.

5. Fajnie by było jak by można było ja po myciu trysnąć jakimś QD zwłaszcza AF Finale :D ( z tego co wiem to UNC-R w tej kwestii odpada)

Jest jakaś powłoka która spełni moje wymagania?? :D

Ktoś bawił się już powłokami ARTDESHINE?? Bo u Mariusza ich przybywa. :o Pojawiła się też u nas powłoka Nanolex Si3D.

Dołączam się do pytań. Choć wiem że detailing to nie same powłoki, temat ciekawy i jest ich co raz więcej. Chciałbym się zapytać która ceramika najlepiej chroni lakier przed zarysowaniami a dodatkowo ma dużą szklistość i super wygląda. Czy im grubsza powłoka tym lepiej ? Po ile mikronów mają topowe powłoki w tym momencie w Polsce. Jakieś aktualne testy, porównania ?

621815 Po ile mikronów mają topowe powłoki w tym momencie w Polsce.

Jak pytasz o prawdę, a nie marketing to myślę, że nikt Ci tego nie powie :)

hmm... nie będę ukrywał że jestem trochę zaskoczony taką koleją rzeczy :D Gdzieś w necie znalazłem żę Ceramic Pro 9H ma 7 mikronów, ale to jest wartość jednej warstwy? Czyli żadne dostępne w Polsce powłoki nie chronią przed rysami ?