Tommy Lee Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Uderzaj do Royal Pada, być może zrobi jakaś partię na specjalne zamówienie.
piepia Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Czym myjecie aplikatory z resztek wosku?
DARIUS Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Ja w bardzo ciepłej wodzie + płyn do prania kolorów schodzi gładko ... [ref]Tommy Lee[/ref] dzięki!
MaWe Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 Ja w bardzo ciepłej wodzie + płyn do prania kolorów schodzi gładko ... [ref]Tommy Lee[/ref] dzięki! A co z aplikatorem brudnymi z dressingów tez woda i płyn, czy można wrzucić do pralki razem z mikrofibrami za jednym praniem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DARIUS Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 Nie wiem jakie opinnie mają inni ale z moimi aplikatorami pranymi w pralce nic sie jeszcze nie stało. Są miękkie i całe.
samwdomu Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 ja najpierw staram się ręcznie wypłukać aplikatory do opon a później do pralki.
Gość Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Nie domyje odżywki do skóry z aplikatora. co? W sensie czy pozbędę się zapachu
kedar Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Ja w bardzo ciepłej wodzie + płyn do prania kolorów schodzi gładko ... [ref]Tommy Lee[/ref] dzięki! Dokładnie tak samo robię, albo Perła, albo Perwoll. Nic innego nie używamy.
Gardor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2017 Odświeżę trochę temat;) Jak sobie radzicie z nabieraniem wosku z małych słoiczków np. Swissvaxa? Jak podejrzewam każdy z Nas wie że wosku bardzo mało ubywa przy woskowaniu. Więc wersje 50ml to jest na prawdę super sprawa przynajmniej według mnie Ja na początku woskowałem za pomocą dłoni ale na dłuższa metę średnio podoba mi się ten sposób i wole gąbką. Więc jak mi wiadomo nikt nie sprzedaje aplikatorów o takiej małej średnicy(jak się mylę proszę o poprawienie) Bardzo lubię pady marki flexipads z uchwytem. Bardzo fajnie nim się nabiera wosk, można fajnie "przyklepać" dzięki czemu nie zużyjemy za dużo cennego wosku. No więc jeden ze swoich aplikatorów przyciąłem nożyczkami tak żeby pasował do małego słoiczka No i mimo że średnica gąbki którą smarujemy jest mała, to nie tracimy fajnego uchwytu Specjalnie poszukałem pustego małego opakowania po SV Onyx. No i wygląda to tak Pozdrawiam
bialas1 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Czego to ludzie nie wymyślą Jeśli się sprawdza to wielki
David Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Mam kilka pytań. 1.Czym się powinny różnić aplikatory do nakładania wosku od tych do cleanerów? 2. Co sądzicie o aplikatorach z mikrofibry. Są dobre do wosku czy lepsza gąbka? 3. Ile aplikatorów wam schodzi na Cleaner i nawoskowanie samochodu?
.r. Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 1. Cleanery to się raczej maszynowo lata na mięciutkich gąbkach. 2. Ilu ludzi tyle opinii. Ja wolę gąbeczki. 3. Jeden do wosku, jeden do cleanera. Aplikatory generalnie są wielorazowe.
David Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 1. Cleanery to się raczej maszynowo lata na mięciutkich gąbkach.2. Ilu ludzi tyle opinii. Ja wolę gąbeczki. 3. Jeden do wosku, jeden do cleanera. Aplikatory generalnie są wielorazowe. dzięki. to pewnie użyje royal pads zielonego do clearera ale ręcznie i takiego samego do wosku
Pylson Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 1. Cleanery to się raczej maszynowo lata na mięciutkich gąbkach. A dużo trzeba sie namachać ręcznie (nie mam maszynki) np przy cleaner'ze DJ Lime Prime?
Strus Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Cleaner kłaść ręcznie można padem gąbkowym, bawełnianym i z mf Pytanie tylko która opcja lepsza ?
Pylson Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Łapki mogą się zmęczyć. Dopiero zaczynam tę "zabawę" z detailingiem i wydawało mi się, że jeśli nie ma zamiaru robić się korekty lakieru, to nie ma sensu kupować maszyny. Ale właśnie uświadomiłem sobie, że może jednak warto zaopatrzyć się w jakąś tańszą i znacznie ułatwić sobie pracę. Dlatego wybór padł na Krauss'a DB 5800S. Nie będę pytał czy to dobry wybór, bo temat maszyn jest chyba w innym dziale:)
hardy_pol Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2017 700013 Cleaner kłaść ręcznie Mi najlepiej kładło się gąbkowym. Jeżeli to jakiś clenaer ścierny to polecam Royal Pads Cleaner Applicator
kubabkb Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Panowie jaki bedzie najlepszy aplikator do cleanera POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH oraz czym wycierac pozostalosci po clenerze(chodzi o jakas mikrofibre w sredniej klasie cenowej)
wilk30 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Ja nakładam takim aplikatorem https://sklep.motogo.pl/Bilt-Hamber-Aplikator-Piankowy
Eidos71 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 [ref=#ff3366]kubabkb[/ref] - ręczny aplikator z MF, lub (niektórzy używają do cleanerów, zwłaszcza ściernych) Tricolor. Jeśli chodzi o ścieranie pozostałości po cleanerze, to każda w miarę delikatna MF z nie za długim włosiem.
kubabkb Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 dzieki Panowie za szybka odpowiedz , mozecie doradzic mi jeszcze jakas konkretna mikrofibre do wytarcia cleanera bo jest ich tak duzo ze nie wiem co wybrac. Edit: Jeszcze jedno pytanie : nie mam garazu i chce uzyc cleaner PB na zewnatrz, wie ktos moze czy mozna nim pracowac w sloncu czy nie bardzo(lepiej schowac sie z autem w jakis cien)
Eidos71 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 [ref=#ff3366]kubabkb[/ref] - wiadomo, że zawsze lepiej jest używać chemii w cieniu, jednak PB PP jest produktem, który można używać również w słońcu.
kubabkb Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 GYEON Q2M BOA/Soft Wipe Towel 60x40cm bedzie dobry do wycierania pozostalosci po PB PP ? czy lepiej uzyc jakiejsc innej mikrofibry?
Strus Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 Będzie dobry. sporo taniej masz świetną fibrę od Funky Witch - Two faced Yaga
Rekomendowane odpowiedzi