mario704 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Jak bez korekty to może SRP + jakiś soft 99 King Of Gloss lub butter wet wax i na to mainz hype.Może trwałością do 3 tyg dociągniesz ale powinieneś być zadowolony z efektu . Znajomy na srebrne bmw teraz dawał dg601 i 111 i jest zadowolony-ponoć kurz też słabiej łapie.
Pilar88 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Dzięki wszystkim, wybiore zatem któryś zestaw i bede walczył, pewnie padnie na DG 601+111. Pozdrawiam
galek Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Ja na twoim miejscu rozważył bym Poorboys'a Black Hole i na to natty red.
KHOT Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Ja na twoim miejscu rozważył bym Poorboys'a Black Hole i na to natty red. Wtedy odszczeka te "może leżeć tylko tydzień" jak się okaże że faktycznie tyle leży to combo.
mario704 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Może nie będzie tragedii.Blue leżał na srp około 2,5 tyg i 3 mycia w tym czasie .
jedrek1980 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Fakt zestaw Blask Hole i Nattasy Blue leży na aucie max 3 tyg.sam uzywam takiego zestawu ale jedno mogę powiedzieć look jest fajny
mario704 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 wojtek1418, jak cena na dalszy plan to może zymol solaris haha
blaszczu Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Ma ktoś jakiś sprawdzony wosk i cleaner który na żółtym lakierze zrobiłby WOW?
Treys Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Ma ktoś jakiś sprawdzony wosk i cleaner który na żółtym lakierze zrobiłby WOW? czerwony nattys
rryba Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2015 a czy na butelkowa zielen aby zobic WOW nada sie niebieski nattys ? czy lepiej zdecydowac sie na KOG ? Chce zeby troche polezał ale look był tez swietny
haks Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2015 A do srebrnego lakieru jakiego użyć cleanera i wosku? Zależy mi na efekcie WOW a priorytetem jest cena i max okres leżakowania
troopers Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 a ja mam pytanie czym nakładać PB Black Hole'a ? czy należy go jakoś później polerować czy jego wyrabia się aż do wyrobienia? mam w planach na czarny lakier dać PB BH i później woks nattys red...
mario704 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Gdzieś ktoś tu pisał że BH kładziony ręcznie daje znikome efekty...Jeżeli miałbym kłaść jakieś glaze to albo Cherry Glaze albo CG wet mirror finish -oba mam i używałem z dużym plusem na korzyść tegp drugiego. Osobiście na czarny pod natty'sa polecę ci AG SRP(AIO)-świetnie wyciąga głębie i jest banalnie prosty w nakładaniu. Kanapka z natty'sem poleży na srp około 3 -max 4 tyg.
radek4359 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Szczerze dawno się w tym wszystkim już pogubiłem mi Harly Wax polecają w sklepie moim co kupuje zawsze tylko teraz co na zime ehhh
karacz Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 A do srebrnego lakieru jakiego użyć cleanera i wosku? Zależy mi na efekcie WOW a priorytetem jest cena i max okres leżakowania podepne sie pod pytanie
mario704 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Moim zdaniem co byś niestety nie położył na srebrne to d..y nie urwie bo srebrny to taki z leksza nijaki kolor.Będzie się "świecił" ale taki efekt da prawie każdy wosk .
Dante05 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Moim zdaniem co byś niestety nie położył na srebrne to d..y nie urwie bo srebrny to taki z leksza nijaki kolor.Będzie się "świecił" ale taki efekt da prawie każdy wosk . Niestety ale potwierdzam dlatego u siebie stawiam tylko na trwałość. A np. tylko po myciu QD Mornning Dew na butelkową zieleń na Vectrze ojca i efekt
GreQu Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Dokładnie, moim zdaniem z srebrnym nie ma co przesadzać. U siebie na srebrnym testowałem : PB nattys, Dodo Juice Diamond white, SG Beads ( spray i pasta ) Soft99 Fusso coat, Sonax HP 01-06 i powiem szczerze, że ja żadnej różnicy nie widziałem. Jedynie trwałość u Soft99 największa a kropelkowanie najlepsze u PB. Więc na srebrnym wolę postawić na trwałość i odświeżać QD
mario704 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 czyli soft fusso i na to co jakiś czas morning dew i na srebrny będzie ok
stelmacher Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 POORBOYS BLUE WAX nakladac lepiej recznie czy maszyna?
Piotrek Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Ręcznie, wosku nie nakłada się zazwyczaj maszynowo.
stelmacher Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 tak podejrzewalem ale wolalem sie upewnic jeszcze raz dzieki
Arkeolowy Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 Jaki zestaw polecacie pod lakier g95p - ciemno - zielona perła (SRP, wosk?) myślałem nad KoG, ale może znajdę coś ciekawszego
CandyRed Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie ! Lakier mojej czerwonej hondy słabo się ma ... Po myciu , glinkowaniu i polerce (korekta ) , chiałbym uzyskać dosyć mocny głeboki wet look ! Czy takie połączenie po przygotowaniu ma sens i jest dorbym rozwiązaniem ? Najpierw Cherry Glaze , a po nim wosk PB Nattys Red / Fusso / Finish Kare ( JAKIEŚ INNE PROPOZYCJE ??? ) Prosze o pomoc bo od czytania mam straszny mętlik w głowie ...
jarekrk Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ale jak zrobisz porządną korektę to już będzie ładny i porządny wet look, Cherry osłabi działanie wosku więc zależy co chcesz osiągnąć, finish kare może jest wytrzymały ale to wszystko, dużo lepsze będą dwie pierwsze propozycje jakie podałeś Pamiętaj po samej korekcie auto jest zjawiskowe. Ewentualnie jak chcesz na jakieś wystawy przygotować auto to wosk typu AF Illusion czy inny konkursowy coś tam podbije, ale najważniejsza jest sama korekta.
Rekomendowane odpowiedzi