Masta Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 to od kogo z allegro kupić tą skrobaczkę Murska, a żeby była oryginalna ? Sorki za pomyłkę. A ta szczotka Vikan, też jest warta uwagi ?
Swoop Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 to od kogo z allegro kupić tą szczotkę Murska, a żeby była oryginalna ? Muska to skrobaczki, a Vikan - szczotki, no chyba, że coś mnie ominęło
Rosemeyer Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Ja tam po prostu webasto pilotem klikam i na kawę idę :-P
Horas91 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Mówię "Śniegu odejdź albo ja odejdę... no i idę..."
nivea Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 to od kogo z allegro kupić tą skrobaczkę Murska, a żeby była oryginalna ? Sorki za pomyłkę. A ta szczotka Vikan, też jest warta uwagi ? Vikana używałem w ostatnim sezonie w dwóch autach - świetnie się sprawdza, śnieg się nie wbija we włosie, ładnie zmiata, dobrze się trzyma w rękawiczce, wystarczy ją strzepnąć i można chować do bagażnika. Robi robotę generalnie:) mam TAKĄ Murske używam od trzech sezonów -najpierw bez wichajstra do wycieraczek później kupiłem z nim- różnicy nie zauważyłem - spełnia swoje zadanie w 100% - zwiększonej ilości rys nie zaobserwowałem. A nawet jeśli jakichś nie dostrzegłem to na pewno nie jest ich więcej niż po innych skrobakach więc i tak na plus jest szybkość i wygoda działania Murski. do arsenału zimowego (proszę się nie śmiać) zaliczam jeszcze TO w bagażniku - nie raz mi tyłek (auta) uratowała plus jakiś odmrażacz do zamków w plecaku, to tak wsio by było na zimową codzienność.
LoozaQ Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 do arsenału zimowego (proszę się nie śmiać) zaliczam jeszcze TO w bagażniku - nie raz mi tyłek (auta) uratowała Czemu śmiać?? Też poluje na jakąś promocję z saperkami w jakimś markecie bo po akcjach ostatniej zimy chciałbym być przygotowany na "okopanie się" plus jakiś odmrażacz do zamków w plecaku Mnie rozwalił kiedyś mój kumpel, który usilnie trzymał odmrażacz w schowku w samochodzie. Ja się pytam: po co trzymasz go w schowku?? A on: Jak to po co?? Jak zamek mi zamarznie to się przecież użyje, nie?? Te kilka słów sprawiło, że poległem
Swoop Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Też poluje na jakąś promocję z saperkami rok temu była promocja w Biedronce na małe składane sapereczki. 2 leżą w piwnicy i czekają na sezon
soll Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Ja mam saperkę US Army (nie jest zabawką, to sprzęt kontraktowy), mieści się we wnęce obok koła zapasowego, naprawdę dobry, solidny sprzęt.
zecke Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Radek, pokazał byś fotke jak wygląda ?
krzysiek555 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Panowie jak wam sie sprawowaly te skrobaczki murska ,nie rysuja az tak bardzo szyb?
§Pablo Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 rok temu była promocja w Biedronce na małe składane sapereczki. 2 leżą w piwnicy i czekają na sezon cały sezon wakacyjny była katowana, szwagra skapitulowała moja żyje. Jedyna zasada dobrze skręcić bo inaczej łamią się zapadki
Shmatan Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Panowie jak wam sie sprawowaly te skrobaczki murska ,nie rysuja az tak bardzo szyb? Trochę rysują bo muszą, ale skrobie się znacznie łatwiej i szybciej
dimmus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Pod plastikiem szyba nie powinna się porysować. Zabójczy jest piasek który najczęściej ląduje na brzegach szyby i zabbrany pod skrobaczkę robi piękne rysy. Oduczyłem się siłowego zdrapywania lodu z szyb. Luźny śnieg z samochodu usuwam miotełką do tego przeznaczoną, a przymarznięte szyby odmrażaczem i gumową stroną skrobaczki po chwili. Na siłowe drapanie szkoda czasu i nerwów, odmrażacze super sprawa, mina sąsiada jak stoisz i czekasz aż się trochę odmrozi i bez wysiłku ściągasz, a on walczy jak gladiator... bezcenna
dzinkins Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Luźny śnieg z samochodu usuwam miotełką do tego przeznaczoną, a przymarznięte szyby odmrażaczem i gumową stroną skrobaczki po chwili. Na siłowe drapanie szkoda czasu i nerwów, odmrażacze super sprawa, mina sąsiada jak stoisz i czekasz aż się trochę odmrozi i bez wysiłku ściągasz
AG80 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Odmrażacza nie powinno się trzymać w aucie na mrozie tylko gdzieś w ciepłym miejscu tak kiedyś czytałem. Ja swój 3mam w plecaku w domu/pracy i jak muszę skrobać to wtedy psikam i po problemie A szyby też skrobię tą gumową częścią skrobaczki...
dimmus Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 To chyba zależy jaki odmrażacz. Dostałem ostatnio w prezencie odmrażacz VW w sprayu, nie trzeba było pompować - super sprawa, ale starczył na tydzień, używany raz dziennie na przednią szybę i przednie boczne pewnie kosztuje z 25 zł, mało to ekonomiczne. Teraz wlałem koncentrat płynu zimowego ( -72 oC, ori VW ) do rozpylacza i odmrażanie jest zadowalające, choć po usunięciu luźnego lodu po chwili zachodzi mgłą. Na to rozpylam lekką mgiełkę, widoczność lekko "zniekształcona", ale nie zachodzi mgłą do czasu aż ogrzewanie nie zacznie trochę dmuchać i szyby nie podgrzeje. Tego systemu używam drugi sezon i to co najważniejsze nie zauważyłem żadnych śladów na lakierze w okolicy szyby, jak to czasami płyny zostawiają, a lakier czarny w obu samochodach, tak że wszystko ładnie byłoby widać.
Bonthyc Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Próbował ktoś odśnieżać auto dużym pędzlem malarskim (np. ławkowcem)? Włosie ma dosyć miękkie i chyba nie powinien narobić szkód?
Administrator AreK Opublikowano 26 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Oczywiście ,że nie narobi szkód ale zależy czy masz na aucie śnieg sypki czy mokry. W pierwszym przypadku jest ok natomiast w drugim obojętnie czego byś użył jest niebezpieczeństwo zarysowania lakieru. Nie dajmy się jednak zwariować.
Swoop Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 widzieliście? http://moto.wp.pl/kat,1035799,title,Czy ... omosc.html
LoozaQ Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 He he... wzięliby chociaż oryginalną Murske do materiału
karinabyk Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 ja nakładam specjalna matę na szybę i zimą nie mam problemu z odśnieżaniem szyby a latem z nagrzaną kierownicą
kerryxpeciale Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Jaką szczotkę do usuwania śniegu z karoserii auta polecacie aby nie rysowała karoserii? Chodzi mi o jakieś sprawdzone przez Was produkty, które możecie z czystym sumieniem polecić.
Moderator psemo Opublikowano 10 Listopada 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Vikan Snow Brush nr katalogowy 521552
Rekomendowane odpowiedzi