Skocz do zawartości

Sealant czy wosk na trudne warunki ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 271
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Wax Paradise, a Duragloss Paste Wax #104 testowałeś? Nie spotkałem się tutaj jeszcze, żeby ktoś wspomniał coś o nim

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

w zimie ręczne mycie odpada, a więc czy jest jakiś wosk co wytrzyma mycie na myjce bezdotykowej?

nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii, trzeba z daleka spłukiwać lekkim strumieniem auto?

Opublikowano

djtomas, nie mów, że całą zimą jeździsz brudnym autem? Ja w zimę myje auto średnio raz w tygodniu na bezdotyku, ale ręcznie rękawicą z mf i na 2 wiadra. Jestem pewien, że każdy wosk wspomniany na tym forum wosk wytrzyma mycie na bezdotyku. (bez piany oczywiście)

Jest cały wątek o myciu auta w zimę.

Ps.: Ja na zimę mam zaplanowany test Coli vs RG 4x4. Zobaczymy co znaczy długodystansowiec wg RG :)

Opublikowano
hmm, a jakby tym ostatnim programem (woda demineralizowana) myć auto?

:good::good: ale musisz zaopatrzyć się w ręcznik do osuszania, żeby nie powstawały zacieki, zaschnięte krople itp.

no i raz na jakiś czas trzeba umyć normalnie, na dwa wiaderka.

Opublikowano

Ja bym swojego auta nigdy nie dotknął ręcznikiem po samym opłukaniu wodą. Tylko i wyłącznie jak jest idealnie czyste, żeby zebrać wodę.

Opublikowano

bubolak, można to zrobić, jeśli...

Przykład:

Umyłeś auto.

Stojąc przez dzień lub dwa okurzyło się z lekka.

Spłukałeś naleciałości myjką ciśnieniową.

Opublikowano

SJake, jasne, że masz racje. Mi chodziło raczej o mycie i wycieranie zimą, bo o to pytał djtomas. A w zimę auto raczej rzadko się kurzy, chyba, że błotem :D

Opublikowano

do tej pory nie używałem wosku, więc myłem na bezdotykowej używając tej ich chemii

teraz kupiłem PB White Diamond i FK Pink Pase Wax, aby zobaczyć jaki będzie efekt

w jakiej najniższej temperaturze najlepiej nakładać tego Finisha?

Opublikowano

chodzi o połączenie ich razem? czy ogólnie o FK pink?

kupiłem testery więc dużo nie utopiłem zł;)

domyślam się że 476 byłby dużo lepszy, ale chciałem na początek jakieś testerki

• Moderator
Opublikowano
Ja na zimę położe na połowę FK1000 i na 2 połowę banana armour będzie wielki test :)

Wielki test czego?

Opublikowano

Pewnie tak, chociaż test zawsze miło zobaczyć ;)

Z drugiej strony jak widzę gdzieś FK 1000, a Colli 476 to już w ogóle, to trochę jakbym słyszał jakiś tekst Burneiki po raz setny jednego dnia... Ile można to samo? :dontknow::-]

• Partner forum
Opublikowano

rychu, JM63, Nie wiem na jakich kolorach aplikujecie ale u siebie na czarnym zauważyłem że jest ciężki do spolerowania jak przyschnie (niby ok ale na słońcu zostają niedotarcia) , w moim odczuciu najlepsza metoda to aplikacja na jeden element i polerowanie itd. a może miałem wilgotność nie za bardzo :o