Wax Paradise Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Duragloss vs Collinite: http://www.autopia.org/forum/car-detail ... -476s.html Ja, oczywiście, także stawiam na Duragloss.
Borek Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Wax Paradise, a Duragloss Paste Wax #104 testowałeś? Nie spotkałem się tutaj jeszcze, żeby ktoś wspomniał coś o nim
djtomas Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 w zimie ręczne mycie odpada, a więc czy jest jakiś wosk co wytrzyma mycie na myjce bezdotykowej? nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii, trzeba z daleka spłukiwać lekkim strumieniem auto?
damian Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 To nie chodzi o odległość tylko o środki chemiczne używane na takich myjkach.
djtomas Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 hmm, a jakby tym ostatnim programem (woda demineralizowana) myć auto?
bubolak Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 djtomas, nie mów, że całą zimą jeździsz brudnym autem? Ja w zimę myje auto średnio raz w tygodniu na bezdotyku, ale ręcznie rękawicą z mf i na 2 wiadra. Jestem pewien, że każdy wosk wspomniany na tym forum wosk wytrzyma mycie na bezdotyku. (bez piany oczywiście) Jest cały wątek o myciu auta w zimę. Ps.: Ja na zimę mam zaplanowany test Coli vs RG 4x4. Zobaczymy co znaczy długodystansowiec wg RG
kamilgt Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 hmm, a jakby tym ostatnim programem (woda demineralizowana) myć auto? ale musisz zaopatrzyć się w ręcznik do osuszania, żeby nie powstawały zacieki, zaschnięte krople itp. no i raz na jakiś czas trzeba umyć normalnie, na dwa wiaderka.
bubolak Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Ja bym swojego auta nigdy nie dotknął ręcznikiem po samym opłukaniu wodą. Tylko i wyłącznie jak jest idealnie czyste, żeby zebrać wodę.
SJake Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 bubolak, można to zrobić, jeśli... Przykład: Umyłeś auto. Stojąc przez dzień lub dwa okurzyło się z lekka. Spłukałeś naleciałości myjką ciśnieniową.
bubolak Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 SJake, jasne, że masz racje. Mi chodziło raczej o mycie i wycieranie zimą, bo o to pytał djtomas. A w zimę auto raczej rzadko się kurzy, chyba, że błotem
djtomas Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 do tej pory nie używałem wosku, więc myłem na bezdotykowej używając tej ich chemii teraz kupiłem PB White Diamond i FK Pink Pase Wax, aby zobaczyć jaki będzie efekt w jakiej najniższej temperaturze najlepiej nakładać tego Finisha?
SJake Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 PB White Diamond i FK Pink Pase Wax Tom, daje temu zestawowi 4 tygodnie max. Nakładaj w 10-25C
kupusso Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 PB White Diamond i FK Pink Pase Wax Te kosmetyki nie nadają się jako zabezpieczenie na zime
bobas Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Nadają się jak każde. Tylko trwałość będzie mocno ograniczona
djtomas Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 chodzi o połączenie ich razem? czy ogólnie o FK pink? kupiłem testery więc dużo nie utopiłem zł domyślam się że 476 byłby dużo lepszy, ale chciałem na początek jakieś testerki
MM.MM Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Ja na zimę położe na połowę FK1000 i na 2 połowę banana armour będzie wielki test
Moderator psemo Opublikowano 27 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Ja na zimę położe na połowę FK1000 i na 2 połowę banana armour będzie wielki test Wielki test czego?
Moderator psemo Opublikowano 27 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Pewnie wytrzymałości? W takim razie wynik jest chyba jasny...
JM63 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Pewnie tak, chociaż test zawsze miło zobaczyć Z drugiej strony jak widzę gdzieś FK 1000, a Colli 476 to już w ogóle, to trochę jakbym słyszał jakiś tekst Burneiki po raz setny jednego dnia... Ile można to samo?
Moderator rychu Opublikowano 27 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Ile można to samo? Dlatego tej zimy będę testował Wolfa
JM63 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 rychu, Lada dzień zagości i u mnie
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 28 Września 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 rychu, JM63, Nie wiem na jakich kolorach aplikujecie ale u siebie na czarnym zauważyłem że jest ciężki do spolerowania jak przyschnie (niby ok ale na słońcu zostają niedotarcia) , w moim odczuciu najlepsza metoda to aplikacja na jeden element i polerowanie itd. a może miałem wilgotność nie za bardzo
JM63 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 CAR CRAZY, Nie pocieszyłeś mnie, bo 2 czarne, jedno granatowe i jedno ciemnozielone... Aleee, będziem walczyć
Rekomendowane odpowiedzi