zmorka Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2017 Tego akurat nie używałem, ale skoro jest do tapicerki to raczej biedy nie narobi.
Balzac Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 22 godziny temu, zmorka napisał: Tego akurat nie używałem, ale skoro jest do tapicerki to raczej biedy nie narobi. a masz coś sprawdzonego ? Jak robiłeś alkantare to w taki sposób jak opisałem czy inny ?
zmorka Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 HDCC z valetrpo, napsikałem, odczekałem, delikatnie wyszczotkowałem, wypłukałem i odessałem ekstrakcją, co jakiś czas dopóki wilgotne przeczesywałem włoski żeby się nie polepiły i nie położyły, cała robota.
Balzac Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 1 godzinę temu, zmorka napisał: HDCC z valetrpo, napsikałem, odczekałem, delikatnie wyszczotkowałem, wypłukałem i odessałem ekstrakcją, co jakiś czas dopóki wilgotne przeczesywałem włoski żeby się nie polepiły i nie położyły, cała robota. odessanie za pomocą końcówki tapicerskiej kierunkowałes w jednym kierunku czy tak jak przy zwykłych materiałach raz w lewo raz w prawo, góra, dół. Bo słyszałem ze w jednym kierunku niby trzeba. Włos przeczesywałes do góry?
yeti93 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2017 Siema, kupiłem zestaw do czyszczenia alcantary z Colourlock i zabralem sie do roboty zgodnie z instrukcja, czyli: dokładnie odkurzyłem, wyczyściłem środkiem do czyszczenia alcantary, wytarłem wiglotną mikrofibra i zaczesałem tak żeby włoski się nie posklejały, zostawiłem do wyschniecia i znowu przeczesałem. Problem tkwi w tym, że material zrobił się dziwnie lekko błyszczący i nie jest taki "misiowy" jak np na oparciu. Co zrobiłem nie tak? Co mógłbym jeszcze z tym zrobić? Z góry dziękuje za pomoc Tak fotel wygładał przed jakimikolwiek działaniami A tak po
yeti93 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2017 Już powinno byc widoczneWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
automobilispa Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2017 Witam, Czym potraktować mocno zabrudzoną, oraz zmechaconą alcantarę z palety Volvo? Nie posiadam dedykowanego środka niestety, próbować niski roztwór Chemspec Enz-all? Mam też na stanie Colourlock zestaw do pielęgnacji skórzanej tapicerki z opisu wynika że do skór gładkich... Help
zmorka Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2017 Alkantara nie jest skórą, to materiał sztuczny.
automobilispa Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2017 29 minut temu, zmorka napisał: Alkantara nie jest skórą, to materiał sztuczny. Tak wiem, ale gdzieś rzuciło mi się o uszy że można spróbować z cleanerem do skór, tak samo jak sposoby z szarym mydłem, sokiem z cytryny itd.
Piti Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Siemka, W audi a6 c6 mam do ogarnięcia alcantarę. Czy mogę uzyć pre spray Maxifi Master pre-spray lub Symphony a później przeprać ekstrakcyjnie Maxifi Power Rinse? Dodatkowo mam pytanie czy po odkurzeniu należy zaczesać "pod włos" a później na czas schnięcia tak samo ?
Omenariusz Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2019 Ponawiam pytanie użytkownika Piti mam to samo tzn chciałbym uzyc do alcantary Maxifi i jako płukanke tenzi textilwash moga być te środki ? Czy specjalnie kupować coś pod alcantare
tryhp3 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Próbował ktoś różnych cleanerów dedykowanych do alcantary? Który najlepszy? Tanio można kupić preparat od RRC, wara to coś?
Tommy Lee Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 6 minut temu, tryhp3 napisał: Tanio można kupić preparat od RRC, wara to coś? Są zajebiste i tyle w temacie A na serio, to raczej bym je odpuścił i szukał sprawdzonych firm i produktów.
tryhp3 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Podobno nie wszystkie produkty RRC są słabe, więc dlatego zadałem to pytanie. Z tego co widzę dużo tego sprzedaje się na alledrogo więc może ktoś korzystał.
Fredi88 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 3 godziny temu, tryhp3 napisał: Podobno nie wszystkie produkty RRC są słabe Podobno wszystkie są zajebiste
StreamHD Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Czy coś jeszcze mi potrzeba do kompletnego wyczyszczenia skóry z alcantarą? Domowe sposoby, brak odkurzacza na mokro. https://sklep.colourlock.pl/zestaw-do-czyszczenia-impregnacji-alcantary-nowosc.html https://sklep.colourlock.pl/zestaw-do-czyszczenia-mebli-skorzanych-z-mleczkiem-pielegnujacym.html Czy ten środek do czyszczenia Alcantary nada się do oczyszczenia podsufitki?
analyzator Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Alcantara w lexusie, raczej meszek, nie krótkie włośie. Można podjechać exceede encapsulatorem ręcznie? 3kkm i już plamy. Z żoną porozmawiam o przyszlości naszego związku
krzygaj Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 Koledzy - fotele skóra+alcantara - w jakiej kolejności czyścić i zabezpieczyć? Mam K2 Auron i zestaw Colourlock do alcantary - i tak sobie myślę, że ponieważ impregant do alcantary jest w sprayu, to może polecieć na skórę więc trzeba będzie ją czyścić. Natomiast siuwaksy do skóry, to pianka i krem - wiec łatwiej jest nad tym zapanować. Wobec powyższego wydaje mi się, że kolejność taka: czyszczę i zabezpieczam alcantarę, czyszczę i zabezpieczam skóry. Czy powyższe będzie ok? - jak Wy robicie?
Moderator Streat Opublikowano 26 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 @krzygaj powinno byc ok
krzygaj Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 KiK czy do alcantary jest jakiś QD by na bieżąco przeprowadzać jej czyszczenie i zabezpieczenie w jednym kroku?
D@ViD Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 18 godzin temu, krzygaj napisał: KiK czy do alcantary jest jakiś QD by na bieżąco przeprowadzać jej czyszczenie i zabezpieczenie w jednym kroku? Bonnet + mf waflowa, ale zabezpieczenia to nie ma 1
blazej Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Opublikowano 23 Lipca Odświeżam temat, bo więcej tu pytań niż odpowiedzi. Czy o alcantarę na fotelach i na boczkach drzwi/kokpicie dbacie tak samo? W jaki sposób czyścicie jedną i drugą, czym zabezpieczacie? Jakie akcesoria? Rękawica Scrub, gąbka, szczotka, mikrofibra?
szybki lopez Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia Siema bo pierwszy mój post na grupie Zamierzam i ja wyprać swoje fotele w Lagunie 3 Srodek alcantara , boczki skóra . Początkowo myslałem nad srodkiem z karchera RM760 z racji ze mam odkurzacz piorący Wyczytałem ze kierownik @muzycompoleca Pre spraye oraz wypraniu czystą wodą za pomocą odkurzacza . pozniej Impregnat do alcantary Colourlock. i Szczoteczka pod włos Pierwsze co sie rzuca w oczy w google to https://sklep.colourlock.pl/zestaw-do-czyszczenia-i-impregnacji-alcantary-2/ Jak to stosowac na taki fotel jak dodałem foto ? ( zdjecie z neta swoim fotelą jeszcze zdjeć nie robiłem ) Najpierw srodek czyszcący , pozniej cały fotel z boczkami mozna impregnatem ? Czy cos innego zastosować ? Moze całkowicie inny zestaw polecicie
Rekomendowane odpowiedzi