MsMajor Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Jest ktos ze Szczecina komu udało sie to ustrojstwo zrobić i działa jak powinno? jest i działa cały czas
Krzysztof a4 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam wszystkich. Mając chwilę czasu przerobiłem starego marolexa 1500 na pianownicę i tu szok 1 próba i sukces w95 % mam piane utrzymującą się 2.5 min. Ten sam zestaw poszedł do maroleksa 2000 aero i dupa.
faraon3021 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Mozna ? Mozna. Musze tego areo gdzies dorwac, bo cos to nie tak .
michulek Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam wszystkich.Mając chwilę czasu przerobiłem starego marolexa 1500 na pianownicę i tu szok 1 próba i sukces w95 % mam piane utrzymującą się 2.5 min. Ten sam zestaw poszedł do maroleksa 2000 aero i dupa. Ile i jakich filców i jaka i ile piany używasz ? Ja nie mogę znaleźć optimum Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzysztof a4 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2016 piana Daerg Bays Wash. filce 3 te z glori. 40 ml piany na litr.
Zielon88 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2016 Naprawdę warto tak przerabiać Marolexa, nie lepiej od razu kupić http://allegro.pl/epoca-tec-one-foamer- ... 17204.html ?
ARTurde Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2016 Według mnie - warto! Bierz MAROLEXa!
Zielon88 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2016 ARTurde, ale własnie ciekawi mnie co jest "lepszego"
ARTurde Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zielon88, mój powód zmiany EPOKI na MAROLEX'a był bardzo prosty - półtora litra to zdecydowanie za mało, żeby dobrze opienić. Po przesiadce zyskałem: większy zbiornik, większe ciśnienie, wydajniejszą pracę... Miałem wątpliwości, myślałem, że może robi kiepską pianę albo materiały są kiepskiej jakości i rozpadnie się po kilku razach, nic z tych rzeczy, MAROLEX w niczym nie ustępuje EPOCE - piana nawet lepsza, a elementy i uszczelnienia naprawdę dobrej jakości. Gdybym teraz kupował pierwszą pianownicę, na pewno nie kupiłbym EPOKI, nigdy bym jej nie kupił... Bez zastanowienia brałbym MAROLEX'a. :-)
michulek Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 Panowie mam problem jak w filmiku , co zmienić ? Aktualny setup: Marolex 1500 plus Dysza szara tee jet Filce plastikowe od glorii (założony ten z 3 pomarańczowymi filcami w środku) 1,5l cieplej wody 60ml sg fruit Dziurka w rurce zrobiona pinezka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
faraon3021 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 Daj mniej filcu albo piany
ARTurde Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 michulek, może dlatego, że masz plastikowe filce? Filc to filc, plastik to plastik! Widzę, że nie tylko Ty tak robisz, ale może Ty odpowiesz - po co i do czego wkładasz te kolorowe plastiki z glorii? Według mnie - to coś z glorii jest właśnie problemem. Obejrzałem kilka, kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt filmików z przeróbkami MAROLEX'A i naprawdę, na żadnym nie widziałem, żeby ktoś wciskał w niego coś więcej niż: filce z filcu i szarego teejet'a. Ponadto, poniższa instrukcja i rysunek version A potwierdza co napisałem wyżej - filce wkładamy bezpośrednio w lancę MAROLEX'A, a nie w jakieś kolorowe sitka i tworzymy zbędne combosy.
kamilgt Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2016 w tym kolorowym sitku są filce
faraon3021 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 ARTurde, te jak je zazywasz kolorowe sitka, to nr 8 z twojej instrukcji i pozwalaja na dobre umiejscowienie filcu bez przypadkowego zatykania dyszy.
MsMajor Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 ARTurde, te jak je zazywasz kolorowe sitka, to nr 8 z twojej instrukcji i pozwalaja na dobre umiejscowienie filcu bez przypadkowego zatykania dyszy. zgadzam się, dodatkowo bardzo polepszają pianowanie michulek wydaje mi się, że na filmiku za dużo piany dajesz, jest za gęsta, albo za dużo filców... zmień na dwa filce lub jeden i zobacz czy widać różnice przy takim samym stężeniu piany.
ARTurde Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 Tak, zgadza się - kolorowe sitka to ósemka, ale Version A wyraźnie pokazuje, że są niepotrzebne. Nie wiem czy dają lepszą pianę, wiem natomiast, że w filmikach z przeróbką MAROLEX'a - które również mi służyły jako instrukcja, nikt ich nie używał. Dodatkowo, fabryczna konstrukcja EPOKI jest identyczna jak na Version A. Nie przemawia do mnie również argument z zabezpieczeniem przed przypadkowym zatykaniem, jeszcze raz powołam się na Version A , według mnie, przed przypadkowym przemieszczaniem i zatykaniem dyszy chroni nas dziewiątka, tj. szeroka uszczelka.
faraon3021 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2016 Filmiki robilem kiedy jeszcze kolorowe wkladki nie byly dostepne.
dominiczek9518 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2016 Hej. Stosuje ktoś z was MAROLEX MASTER 3000 ERGO? Chciałem zrobić update mojego marolexa 2000 na cos większego i zauważyłem że 3000 występuje w dwóch wersjach z czego ERGO jest jakaś bajerancka
macior Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Dzięki specjalnie wyprofilowanemu zbiornikowi podnieśliśmy komfort odkręcania głowicy od zbiornika natomiast poszerzony wlew sprawi, że wlewanie cieczy będzie jeszcze wygodniejsze. Przezroczysty pasek poziomu cieczy pozwoli łatwo ocenić jej poziom w zbiorniku. Dodatkowo opryskiwacze wyposażone są w system 3D FFLEX, dzięki któremu możemy opryskiwać nieprzerwanie w każdym położeniu opryskiwacza. Ważnym elementem, który został wprowadzony jest przycisk Auto-blokady, umożliwia on przeprowadzanie oprysków bez konieczności ciągłego trzymania wciśniętego przycisku, co sprawia, że zdecydowanie podnosi się komfort pracy. Więc zmiany stylistyczne + te FFLEX do opryskiwania w każdym położeniu, oraz auto-blokada że nie trzeba trzymać knefla do pryskania co w przypadku pianowania chyba nie jest aż tak dobrym rozwiązaniem.
ARTurde Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Filmiki robilem kiedy jeszcze kolorowe wkladki nie byly dostepne. Nieważne. Ważne to, że wtedy - wszystko wszystkim działało. W takim razie, jestem zwolennikiem starej szkoły. Pozdrawiam - Artur
dominiczek9518 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Dzięki specjalnie wyprofilowanemu zbiornikowi podnieśliśmy komfort odkręcania głowicy od zbiornika natomiast poszerzony wlew sprawi, że wlewanie cieczy będzie jeszcze wygodniejsze. Przezroczysty pasek poziomu cieczy pozwoli łatwo ocenić jej poziom w zbiorniku. Dodatkowo opryskiwacze wyposażone są w system 3D FFLEX, dzięki któremu możemy opryskiwać nieprzerwanie w każdym położeniu opryskiwacza. Ważnym elementem, który został wprowadzony jest przycisk Auto-blokady, umożliwia on przeprowadzanie oprysków bez konieczności ciągłego trzymania wciśniętego przycisku, co sprawia, że zdecydowanie podnosi się komfort pracy. Więc zmiany stylistyczne + te FFLEX do opryskiwania w każdym położeniu, oraz auto-blokada że nie trzeba trzymać knefla do pryskania co w przypadku pianowania chyba nie jest aż tak dobrym rozwiązaniem. Opis czytałem ale bardziej interesuje mnie czy rurka podająca ciecz jest tak samo zamocowana i czy możliwe są te same modyfikacje.
macior Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 A to tego nie wiem, widziałem na allegro je i nazwa ergo głównie skojarzyła mi się z ergonomiczny i z innym wyglądałem baniaka, po opisie ciężko stwiedzić jak jest u góry zamocowana, ale chyba na dole będzie inaczej bo skoro w każdym położeniu ma działać to musi się ciecz zaciągać jakby z całego dna nie zależnie od przechylenia opryskiwacza.
TiZi Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Pewnie dali miękki wężyk z ciężarkiem na końcu i po prostu leci sobie tam gdzie ciecz jak się przechyla opryskiwaczem jak w kwazarze.
kaku Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 Zarejestrowałem się specjalnie, żeby opisać tego Marolexa Ergo. Kupiłem Marolexa 3000 z lancą na allegro u sprzedawcy rolnik coś tam (polecany tutaj jako najtańszy) i otrzymałem właśnie ten model Ergo. Jest dokładnie tak jak pisze TiZi. Opryskiwacz ma miękki wężyk i sitko z ciężarkiem. Nie przeszkadza to natomiast w żaden sposób w modyfikacji. Zamontowałem dyszę Teejet, wkładkę Glorii (na razie 3 filce), zrobiłem dziurę pinezką (musiałem poprawić rozgrzaną bo się zasklepiała) i działa. 40 ml piany SG Snow Foam na litr i jest OK
faraon3021 Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 Zarejestrowałem się specjalnie, żeby opisać tego Marolexa Ergo. No i dzieki. Konkretnie i na temat
Rekomendowane odpowiedzi