SzaKal Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Tomasz KRK, Zdradź sekret, nie bądź taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Zlinczowaliby mnie. Tak czy inaczej produkt R222 rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Też jestem ciekaw co to za marka S100 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Iron x nie tyka alu, Potwierdzam... Jechałem nim polerowane alu w Hummerze... ładnie puścił nalot rdzy z piasty, alu wydawało się zostać nietknięte... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yunivers Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 do mycia polerowanych felg tylko i wyłącznie tani dobry ludwik i dużo wody,oraz raz w tygodniu pasta "AutoSol" nic więcej nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Iron x nie tyka alu, Potwierdzam... Jechałem nim polerowane alu w Hummerze... ładnie puścił nalot rdzy z piasty, alu wydawało się zostać nietknięte... Ale nie radzi sobie z resztkami asfaltu na felgach. Po użyciu Iron X musiałem pomagać sobie takim starociem firmy CAR PLAN - wonder wheels. Ten rozpuszcza wszystko ale chyba już tego nie robią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Września 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Nic dziwnego że sobie nie radzi z resztkami asfaltu, kompletnie nie od tego jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Ok. Nie kłucę się. Zastanawiam się za to po co wydawać 56 zł na śmierdzącego Iron X zamiast 20 zł na nie powalającego wonią Carplan wonder wheelsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Eryczek, Nie rozumie Cie, przeciesz Evo, już napisał że to są dwa całkiem inne produkty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Ktoś już może odkrył pod jaką tańszą można zakupić r222 do felg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Jak dla mnie, istnieja tylko 2 srodki do felg: 1. Dr. Wack P21S Power Gel 2. Scholl Concepts Rim7 nowa wersja 2011 Obydwa w zelu, mozna je rozcienczac w zaleznosci od zabrudzenia i pozostawic na felgach na baaaardzo dlugo. Testowalem nawet i do 45min. Felgi musza byc w naprawde hardcorowym stanie zeby po uzyciu tych plynow trzeba bylo prosic o pomoc Iron X. Jedyne czego nie rozumiem to cena tych plynow w Polsce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matherr Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Co do Carplan wonder wheels. W moim przypadku resztek asfaltu oczywiście nie ruszył. Za opiniami forumowiczów swoje felgi na początku potraktowałem środkiem Autoland atack, który w zasadzie niewiele dał. Felgi były raczej zapuszczone (od ok. 4 lat gdy były zakupione) i nie były do stanu idealnego jeszcze ani razu wcześniej doprowadzane. Następny w kolei użyty został wspomniany już Carplan wonder wheels, który doczyścił to z czym Autoland sobie nie poradził. Co asfaltu bdb środek, który polecam i zarazem jest on bardzo tani (8,5zł) jest asphalt remover. Grudki spływają same. Największy problem sprawiły resztki kleju ale i z nimi poradził sobie środek do asfaltu choć wspomagałem się plastikową kartą do ściągania kleju (i ropą w sprayu...) było: po 4-5 godz wszystkie felgi wyglądaj praktycznie tak samo dobrze: Chociaż kilka skaz nie ruszyły te środki, chciałbym was zapytać czy warto potraktować je kwasem? Ani środki do asfaltu ani wonder wheels ani próba delikatnego ale mocnego czyszczenia nie pomogły. Wybaczcie kiepską jakość, następnym razem wezmę lusterko. Lub wyjmę felgi raz jeszcze i zedytuję fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Wypróbuj CAR PRO IRONX PASTE - niesamowicie mocny specyfik na takie trudne przypadki , jeżeli on sobie nie poradzi to kiedyś była relacja na felgach BMW i w ruch poszedł filc stożkowy na trzpieniu z wiertarką i pasta Autosol - Metal Polish o ile pamięć mnie nie myli , tylko trzeba uważać z obrotami i dociskiem aby szkód nie porobić zamiast pożytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPR Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Iron X, a nawet według testów trochę słabszy Wolfs Chemicals Decon Gel powinien sobie bez problemu poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baniek Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Do mycia felg używam Sonax'a z serii Extreme i Car Pro Iron X'a. Z obu jestem zadowolony choć Iron X wydaje mi się mocniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Czym najpierw wyczyścić felgi... IronX czy ValetPro Citrus Tar&Glue Remover? Czy to raczej bez znaczenia bo jakby nie patrzeć oba środki są do usuwania innych "śmieci". Oczywiście wcześniej na ruszt pójdą różne środki typu APC itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 patol ja IronX użwam po TG, ale przed glinką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 patol ja IronX użwam po TG, ale przed glinką A jakiej glinki używasz do felg? Miękkiej, twardej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Eryczek, poprawna odpowiedź brzmi - najbardziej zabrudzonej po lakierze ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 poprawna odpowiedź brzmi - najbardziej zabrudzonej po lakierze julian nie będę polemizował - coś w tym stylu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matherr Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 jaki koledzy polecilibyście zestaw by nowe czarne lśniące felgi 18 długo tak wyglądały. Co najlepsze na pierwszy brud by spryskać i spłukać do codziennego mycia, następnie jakim pędzlem lub rękawicą brać się za felgi żeby ich nie porysować. Próbowałem delikatnie "przetrzeć" jedną z nich z plamek po wodzie lecz dobrze, że nie rozpędzałem się bo już kilka mikrorysek jest po mojej "polerce" atack na pierwszy brud i zwykły pędzel malarski z miękkim włosiem? wolałbym by nie kosztował ten zestaw zbyt dużo, najlepiej jakiś środek APC żeby był uniwersalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 jaki koledzy polecilibyście zestaw by nowe czarne lśniące felgi 18 długo tak wyglądały. Co najlepsze na pierwszy brud by spryskać i spłukać do codziennego mycia, następnie jakim pędzlem lub rękawicą brać się za felgi żeby ich nie porysować. Próbowałem delikatnie "przetrzeć" jedną z nich z plamek po wodzie lecz dobrze, że nie rozpędzałem się bo już kilka mikrorysek jest po mojej "polerce" atack na pierwszy brud i zwykły pędzel malarski z miękkim włosiem? wolałbym by nie kosztował ten zestaw zbyt dużo, najlepiej jakiś środek APC żeby był uniwersalny wosk coli 476 a potem wystarczy opłukać wodą potem pędzelek i szampon, jak chcesz specjalny środek to bilberry albo stjarnagloss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matherr Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 jaki koledzy polecilibyście zestaw by nowe czarne lśniące felgi 18 długo tak wyglądały. Co najlepsze na pierwszy brud by spryskać i spłukać do codziennego mycia, następnie jakim pędzlem lub rękawicą brać się za felgi żeby ich nie porysować. Próbowałem delikatnie "przetrzeć" jedną z nich z plamek po wodzie lecz dobrze, że nie rozpędzałem się bo już kilka mikrorysek jest po mojej "polerce" atack na pierwszy brud i zwykły pędzel malarski z miękkim włosiem? wolałbym by nie kosztował ten zestaw zbyt dużo, najlepiej jakiś środek APC żeby był uniwersalny wosk coli 476 a potem wystarczy opłukać wodą potem pędzelek i szampon, jak chcesz specjalny środek to bilberry albo stjarnagloss Czyli po zabezpieczeniu nowych felg woskiem, wystarczy przy myciu pierwszy brud spłukac karcherem i następnie szampon plus pędzelek załatwi sprawę? Żadnego "psikadła" po spłukaniu wodą pierwszego brudu? pędzel z castoramy albo z nomi spełni swą rolę? Czym polecacie wycierać felgi, lakier czarny połysk jak wspominałem, tak żeby nie zrobić rys na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Możesz też myc rekawicą, najlepiej kupic sobie najtanszą z marketu i mieć tylko do kół. Wycierasz tym samym co reszte czyli mikrofigrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Dziś zabrałem się do czyszczenia felg zimowych lecz niestety nie domyły się tak dobrze jak bym tego oczekiwał Użyłem ValetPro Bilberry Wheel Cleaner 1:1 niestety nie poradził sobie z tym brudem do końca tak jak to widac na fotkach więc może podpowiecie mi czym to doczyścic ? Druga sprawa jakim środkiem/sposobem najlepiej schodzi ten klej od odważników ? I jeszcze czym polecacie nawoskowac felgi na zimę ? posiadam Collinite 476 i Nigrin (konserwacja felg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi