funkoval Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 wojtas88, http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... kleju.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsx22 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Polecam: TENZI En-Jee 1L niedrogi, a robi bardzo dobrą robotę. Rozcienczac w zaloznosci od zabrudzenia, ostatnio umyłem felgi które nie były ruszane 2 miesiące i wygladaja prawie jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Polecam: TENZI En-Jee 1L niedrogi, a robi bardzo dobrą robotę. Rozcienczac w zaloznosci od zabrudzenia, ostatnio umyłem felgi które nie były ruszane 2 miesiące i wygladaja prawie jak nowe Kurcze kolego a czytałeś w ogóle mój i kolegi post? Mi się wydaje, że zasada baaardzo szybko zniszczy położony wosk. Ja szukam czegoś bezpiecznego. A osobiście En-jee nie zrobił na mnie w ogóle wrażenia, szerzej opisałem to w temacie "mocna chemia" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsx22 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Napisałem to dla pozostałych forumowiczów, 'Tenzi en jee' dla mnie robi wielką robotę, moze po prostu musisz zrobić mocniejszy roztwór, niedawno umyłem fele w innym samochodzie które były nie ruszane przez dwa miechy, a efekt był fantastyczny Popsikałem, poczekałem 5 minut, znow popsikałem + pedzelek, zmyłem pod ciśnieniem letnią wodą - polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woleksy Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Ja mogę powiedzieć, że sonax jest "fajny" ale jeżeli o efektywność to tak średnio. Na pewno nie zastąpi to deironizatora, chociaż to jest chyba oczywiste. Szczerze mówiąc efekt krwawienia przy sonaxie jest żaden. I zaznaczam, że nie mówię o full efekcie tylko takim, którego znalazłem na pierwszej lepszej stacji benzynowej. Tak dla porównania go kupiłem. Osobiście używam do felg Angelwax Bilberry, lepszy i bardziej ekonomiczny niż Valet Pro, natomiast do opon- klasyka gatunku czyli APC z megsa. Ściąga stare dressingi i przygotowuje oponę na aplikację nowego. Bardzo ładnie wygląda sholl concepts oraz firma, do której nie mam niestety dostępu czyli AMMO NYC. Ale narazie zostanę przy Angelwaxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobart Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ma ktoś jakiś pomysł jak domyć takie felgi jak na fotkach poniżej? Próbowałem już SG Iron v3, Tuga, Tenzi alux, ADBL WW, SG EF Wheel Cleaner i nic tego brudu nie rusza. Możliwe jest żeby ten brud z klocków wtopił się jakimś cudem w lakier na felgach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Czy czuć to zabrudzenie pod palcami? Jest wypukłe czy wklęsłe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Możliwe jest żeby ten brud z klocków wtopił się jakimś cudem w lakier na felgach? Jeżeli felgi były lakierowane jakimś ,,tanim`` bezbarwnym to jak najbardziej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woleksy Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Może to jakiś smar, płyn czy coś w ten deseń. Może spróbować jakimś water spot removerem. Wiem z własnego doświadczenia, że Car Pro Spotless daje sobie rade z zaschniętym spryskiwaczem oraz z WD40. Jakoś mega drogi też nie jest- 40 zł za pół litra tego specyfiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobart Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Brudu nie czuć pod palcami, próbowałem już na różne sposoby pędzelkiem, szczoteczką do zębów, oczywiście wszystko zgodnie ze sztuką czyli odpowiednia temperatura czyszczenia, felgi chłodne, mycie w cieniu, spłukanie myjką. Odważyłem się próbować je czyścić czystym nie rozcieńczonym aluxem i też bez efektu praktycznie żadnego. Prickbort też poleciał na nie i bez efektu. Felgi były lakierowane proszkowo w tamtym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woleksy Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jeżeli o mnie chodzi, powiedziałbym że coś wyschło na feldze i nie chce zejść...nie miałeś jakiegoś wycieku? piasta, amory, odpukać...płyn hamulcowy. CHWILA! Jakiego dressingu do opon używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobart Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Obecnie mam nałożonego Endurance, ale wcześniej był PB Bold'n'Bright Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woleksy Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wydaje mi się, że endurance by tak nie zapaćkał felgi... trudna sprawa, może uderz do jakiegoś detailera. W warszawie przecież ich trochę jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Kolega użył juz takich środków którymi można ostre szczury ogarnąć, a Ty z dresingiem do opon wyjeżdżasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woleksy Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Znajomy oddawał jedną felgę do renowacji po nieostrożnym nałożeniu jakiegoś dziadostwa typu blagg czy jakieś czernidło. Także w ekstremalnych przypadkach coś takiego może wystąpić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Koledzy czy czyścił i czy nadaje się do czyszczenia felg aluminiowych i czy daje radę Shiny Garage Red Devil HD Nano?Rozcieńczać go czy czystym czyścić?Może też głupie pytanie ale czy nie poodkleja ciężarków z felg? -- 30 kwie 2015, o 12:57 -- Koledzy podpowie/oodpowie na moje pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Kryman, wystarczy poczytać forum. Jest opisane. IronX i jego odmiany oraz Prickbort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Ok, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 1 Maja 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Każdy T&G. Poszukaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Czytam już parę godzin ale nie mogę się zdecydować. Co kupić do mycia codziennego felg alu ? Z pyłu klocków czy jakiś tłustych plam które się zdarzają podczas normalnej eksploatacji. Mam aluxa do mycia raz na jakiś czas , chociaż jak dla mnie to kiepsko domywa. Zastanawiam się czy brać tenzi en-jee czy tuge ? Cena dwa razy taka no i tenzi to koncentrat więc starczy na dług, tuga litr pewnie dość szybko ucieka. A może coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 rustin, Ja mam na przykład takie opcje: SG EF Wheel Cleaner 1:4 SG EF Wheel Cleaner 1:2 Gyeon Q2M Iron co 2 miesiące psiknę na czyste felgi co by go za dużo nie marnować Daję radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 rustin, zawsze możesz rozważyć jakąś powłokę i wtedy felgi domywasz szamponem i rękawicą raz dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polkuś Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Metal Brite H.D. używał ktoś takiego roztworu , oczywiście w odpowiednim stężeniu , i jak to wpływa na alu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 6 Maja 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 rustin, ja może jestem dziwny, ale... felgi własne woskuje/powłokuje. Wszystkie inne traktuje Sonaxem BSD (od mycia do mycia działa). Zawsze przed prewashem psikam koła jakimś deironizerem i pianuję całe auto. Potem po umyciu na 2 wiadra korzystam z szamponu, który mi został żeby umyć inną rękawicą lub szczotką felgi. Dopóki nie spotkam się z felgami, które nie były myte przez dłuższy czas to nic więcej nie jest potrzebne. Kupowanie dedykowanych środków do bieżącej pielęgnacji wg mnie mija się z celem. Lepiej kupić więcej Irona jakiegoś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comando Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 krd, słusznie prawi. Zrobić raz a porządnie i zabezpieczyć jakimś sealantem. Potem wystarczy sam szampon i rękawica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi