masa140 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Czytałem w temacie, że ABW to badziewie i zaraz się rozleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binkowski91 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Też z ciekawości przeczytałem ten temat, i opinie są podzielone, mi się żaden nie rozkleił, chociaż zużyłem z 5 sztuk. Zresztą tak jak mówię, nie ma sensu wydawać pieniędzy na drogie pady. Co z tego, że Ci będzie klej trzymał na 100%, jak gąbka do wyrzucenia przez zawadzanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donatel Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 z początku tu zawadzisz, tam zawadzisz A o co tak łatwo zawadzić?? Może to kwestia złego obklejenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binkowski91 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Z początku, przynajmniej w moim przypadku, prowadzenie rotacji sprawiało trochę problemów, i raczej to był powód szybkiej destrukcji gąbek. Oklejanie auta nie miało tutaj żadnego znaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donatel Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 binkowski91, Rozumiem, masz na to jakąś radę jako ktoś kto już zapanował nad mocą rotacji, ale jeszcze pamięta jak to jest na początku ?? Może trzeba zaczynać od możliwie jak najbardziej płaskich powierzchni - dach, maska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Czytałem w temacie, że ABW to badziewie i zaraz się rozleci ABW szybko padają na polerkach DA, ze względu na temperaturę. Badziewiem nie są, tylko klej wykorzystywany przez producenta nie należy do najlepszych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 odklejanie się może tez wynikać ze złego suszenia, nie sądzicie? Najważniejsze to chyba żeby nie wpaść na pomysł kładzenia na grzejniku, lepiej niech pomału schną leżąc w temp pokojowej po umyciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 maciety1989, ABW nowe i podczas pracy rozklejały mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Jeszcze nie miałem takiego przypadku za to pożyczyłem polerki i padów kumplowi a ten suszył beret na grzejniku i mi załatwił 3 sztuki. Escimo pewnie masz rację, w czasie pracy moze się tak dziać. Mogliby się przyłożyc trochę do ich wykonania, bo cena całkiem niezła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Tu nie chodzi o wykonanie - po prostu nie wiedza jak - jaki klej i w jakiej temperaturze używa np 3m do sklejania - rozmawiałem z Panem Bugajem zanim pojawiły się u forumowych dystrybutorów te gąbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DZ1U Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 panowie i panie, jakich aplikatorów użyć do prac z Auto Finesse Tripple i następnie do nałożenia Finish Kare 1000p? chodzi mi o ręczne nakładanie, bo o ile temat o padach do polerek znalazłem, to czym pracować przy ręcznym stosowaniu już nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Do Tripple możesz użyć tricolora albo aplikatora z bawełny, do FK aplikator gąbkowy np. słoneczko Megsa, Zymol, SV itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Jakie najlepsze pady do scholla S2, S17 i S40??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktopus Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Jakie najlepsze pady do scholla S2, S17 i S40??? To wszystko zależy od rodzaju lakieru, ostatnio uzyskałem akceptowalne efekty po S17+ na futrze scholla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Jakie najlepsze pady do scholla S2, S17 i S40??? Do S2 wg mnie tylko pomarańczowy scholla, do reszty jak kolega wyżej napisał - w zależności od lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoss Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 https://www.shineon.pl/sklep/na-zewnatr ... m-m14.html https://www.shineon.pl/sklep/na-zewnatr ... m-m14.html Co sądzicie o tych talerzach, jak wyglądają one w stosunku do talerzy Flexipads tych białych "miękkich", czy są dużo twardsze, a może takie same? Cenowo wyglądają trochę lepiej, stąd moje pytanie. Nie chcę kupować w ciemno i testować, gdyż to będzie moja pierwsza korekta, szukam złotego środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Są dużo twardsze. Na początek lepsze będą te Flexi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfr Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Panowie który bd lepszy dla początkującego ? 1)http://showcarshine.pl/pady-i-bp/583-flexipads-backing-plate-75mm-ultra-soft-talerz-oporowy-mini.html 2)http://showcarshine.pl/733-flexipads-backin-plate-75mm-max-soft-najbardziej-miekki-.html z góry dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 20 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Jeżeli chodzi o mały BP to bierz ten biały. Żółty strasznie się wygina i nie można go dobrze docisnąć żeby coś przyciąć Natomiast 125mm zdecydowanie żółty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfr Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Jeżeli chodzi o mały BP to bierz ten biały. Żółty strasznie się wygina i nie można go dobrze docisnąć żeby coś przyciąć Natomiast 125mm zdecydowanie żółty. Dziękuje bardzo za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascal Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Czy ktoś używa-ł padów Monello ?? Na zdjęciach łudząco przypominają te z Lake Country CCS. Ktoś wypowie się w tej sprawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Bo to są Lake Country pod inną nazwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascal Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Bo to są Lake Country pod inną nazwą Mam rozumiec, że różnic pomiędzy nimi nie ma?? Pracowałeś nimi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 pascal, róznic nie ma, pracowałem Lake Country, duzo zniosą, dobrej jakości, fajnie wykańczają, mnie odpowiadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 pascal, ja pracowałem na monello i mogę szczerze polecić A to co koledzy piszą o Lake Country to akurat fakt Miałem w łapach LC i różnic brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi