Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też z ciekawości przeczytałem ten temat, i opinie są podzielone, mi się żaden nie rozkleił, chociaż zużyłem z 5 sztuk. Zresztą tak jak mówię, nie ma sensu wydawać pieniędzy na drogie pady. Co z tego, że Ci będzie klej trzymał na 100%, jak gąbka do wyrzucenia przez zawadzanie?

Opublikowano

Z początku, przynajmniej w moim przypadku, prowadzenie rotacji sprawiało trochę problemów, i raczej to był powód szybkiej destrukcji gąbek. Oklejanie auta nie miało tutaj żadnego znaczenia :)

Opublikowano

binkowski91,

Rozumiem, masz na to jakąś radę jako ktoś kto już zapanował nad mocą rotacji, ale jeszcze pamięta jak to jest na początku :-] ??

Może trzeba zaczynać od możliwie jak najbardziej płaskich powierzchni - dach, maska :o

Opublikowano
Czytałem w temacie, że ABW to badziewie i zaraz się rozleci :o

ABW szybko padają na polerkach DA, ze względu na temperaturę. Badziewiem nie są, tylko klej wykorzystywany przez producenta nie należy do najlepszych...

Opublikowano

odklejanie się może tez wynikać ze złego suszenia, nie sądzicie?

Najważniejsze to chyba żeby nie wpaść na pomysł kładzenia na grzejniku, lepiej niech pomału schną leżąc w temp pokojowej po umyciu.

Opublikowano

Jeszcze nie miałem takiego przypadku za to pożyczyłem polerki i padów kumplowi a ten suszył beret na grzejniku i mi załatwił 3 sztuki.

Escimo pewnie masz rację, w czasie pracy moze się tak dziać.

Mogliby się przyłożyc trochę do ich wykonania, bo cena całkiem niezła...

Opublikowano

Tu nie chodzi o wykonanie - po prostu nie wiedza jak - jaki klej i w jakiej temperaturze używa np 3m do sklejania - rozmawiałem z Panem Bugajem zanim pojawiły się u forumowych dystrybutorów te gąbki.

Opublikowano

panowie i panie, jakich aplikatorów użyć do prac z Auto Finesse Tripple i następnie do nałożenia Finish Kare 1000p? chodzi mi o ręczne nakładanie, bo o ile temat o padach do polerek znalazłem, to czym pracować przy ręcznym stosowaniu już nie...

Opublikowano
Jakie najlepsze pady do scholla S2, S17 i S40???

To wszystko zależy od rodzaju lakieru, ostatnio uzyskałem akceptowalne efekty po S17+ na futrze scholla.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

https://www.shineon.pl/sklep/na-zewnatr ... m-m14.html

https://www.shineon.pl/sklep/na-zewnatr ... m-m14.html

Co sądzicie o tych talerzach, jak wyglądają one w stosunku do talerzy Flexipads tych białych "miękkich", czy są dużo twardsze, a może takie same?

Cenowo wyglądają trochę lepiej, stąd moje pytanie. Nie chcę kupować w ciemno i testować, gdyż to będzie moja pierwsza korekta, szukam złotego środka.

• Dystrybutor
Opublikowano

Jeżeli chodzi o mały BP to bierz ten biały. Żółty strasznie się wygina i nie można go dobrze docisnąć żeby coś przyciąć :/ Natomiast 125mm zdecydowanie żółty.

Opublikowano
Jeżeli chodzi o mały BP to bierz ten biały. Żółty strasznie się wygina i nie można go dobrze docisnąć żeby coś przyciąć :/ Natomiast 125mm zdecydowanie żółty.

Dziękuje bardzo za odpowiedz ;)

Opublikowano

Czy ktoś używa-ł padów Monello ?? Na zdjęciach łudząco przypominają te z Lake Country CCS.

Ktoś wypowie się w tej sprawie?

Opublikowano

pascal, ja pracowałem na monello i mogę szczerze polecić :)

A to co koledzy piszą o Lake Country to akurat fakt ;) Miałem w łapach LC i różnic brak.