Swoop Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 maclaren, u mnie na szybach w domu się sprawdziło - znaczy zdecydowanie mniej się brudzą
vanquisz Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 maclaren, glinkowałeś? Na oknach dachowych lubią osiadać mocno zbite zanieczyszczenia.
Ciastek Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Mini up. Co prawda na dachu, i z lewej ręki bez statywu no ale coś tam widać 6 miechów 2 warstwy, raz myty rękawicą, a tak tylko bezdotyk
jukojuko Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Jak na 6 miesięcy to bardzo dobrze trzyma.
booohal Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 jukojuko, Tam nie ma wycieraczek. Rain'x tak właśnie trzyma. Super produkt wg. mnie.
Ciastek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Kolejny Up, tym razem z innej perespektywy Mowa oczywiście o 2 warstwach z listopada Z małą dedykacją dla Swoop'a
tfelek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 co to za autko ciastek ? to Alfa dżulietta
Ciastek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 co to za autko ciastek ? to Alfa dżulietta Dokładnie A co? [ Dodano: 12 Czerwiec 2012, 14:44 ] Jaka Alfa? tfelek już napisał Dobry soundtrack Dzięki
mały_dżon Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Rain-X zakupiony w realu , szyba umyta płynem do szyb Ajax, jednokrotna aplikacja i wytarcie do sucha MF. Do momentu nie używania wycieraczek woda spływała od ok. 60 km/h, po użyciu wycieraczek od 80 km/h, w lekkim deszczu i prędkościach powyżej 100 km/h nie było potrzeby użycia wycieraczek, dla mnie
Aivars Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 W ramach ciekawostek dodam, ze Niewidzialna Wycieraczka Autoland'u zdecydowanie lepiej odprowadza kropelki z przedniej szyby niz RainX 2w1
spiczek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 RainX zrobił na mnie duże wrażenie, kropelki uciekają, są tak piękne, że spróbuje użyć RainX na lakierze zamiast sealanta, ciekawe jaki będzie efekt, na szybie trzyma się długo i kropelkuje ekstra. Jedyny problem to uwidacznia wady wycieraczek, które maja 1,5 roku i 15kkm. Generalnie wyglądają dobrze, znaczek zużycia jeszcze się nie pojawił, więc zastanawiam się czy pomoże coś 303 WIPER TREATMENT, czy trzeba kupić nowe. Ma ktos jakieś doświadczenia z WIPER TREATMENT?
k24 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ja mam, stosuje regularnie co ok 2tys km, zmniejszone smużenie wycieraczek na NW, Może przedłuża ich życie jednak zawsze na jesień wymieniam wycieraczki na nowe
mały_dżon Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 U mnie Rain-X poprawił działanie wycieraczek, jednak po dwóch dniach jazdy w deszczu widać dużą różnicę w spływaniu kropel i tam gdzie działa wycieraczka jest o wiele słabiej
Borek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 spróbuje użyć RainX na lakierze zamiast sealanta patrząc na to jak rainx rozpuszcza wszelkiego rodzaju aplikatory gąbkowe nie odważyłbym się go użyć na lakierze. Jak już bardzo chcesz przetestuj na jakimś małym niewidocznym elemencie
fipa Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ja testowałem na służbowym Oplu Corsie kłaść NW na lakier granatowy akryl (ten popularny). Lakier był wtedy jeszcze mocno zmęczony, ale ładnie kropelkował i łatwiej się domywał na automacie. Zaznaczam, ze nie przykładałem sie ani do aplikacji, ani do polerowania, także troche na odwal to zrobiłem. Trwałość taka sobie, po jakimś czasie znikła (w koncu jest niewidzialna )
Camel- Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 W ramach ciekawostek dodam, ze Niewidzialna Wycieraczka Autoland'u zdecydowanie lepiej odprowadza kropelki z przedniej szyby niz RainX 2w1 A no. Potwierdzam 2w1 to słaba NW i słabo czyści. Czyli jak zwykle co do wszystkiego to do niczego
Keil Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 a to nie jest taki cleanerek do już nałożonego wcześniej "pełnego" raina ?? ja tam za wiele od tego nie oczekuje i traktuje jak QD do NW
kamildge Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 A jakim preparatem czyścicie szyby już po aplikacji? Przyznam się, że z ciekawości spróbowałem clinem, efekt niestety mizerny, powstają baardzo duże smugi, ciężkie do spolerowania ...
danielek. Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 W ramach ciekawostek dodam, ze Niewidzialna Wycieraczka Autoland'u zdecydowanie lepiej odprowadza kropelki z przedniej szyby niz RainX 2w1 A no. Potwierdzam 2w1 to słaba NW i słabo czyści. Czyli jak zwykle co do wszystkiego to do niczego Moją pierwsza NW była ta od Autolandu nano coś tam po przeczytaniu kilku oh i ah na temat Rain X postanowiłem go wypróbować,niestety zawiodłem się. Bardziej odpowiada mi budżetówka która dużo lepiej i szybciej usuwa wodę niż oklepany RainX,dobrze że ostatnio wylała mi się praktycznie cała butelka to będzie pretekst do kupna czegoś nowego
JM63 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 a to nie jest taki cleanerek do już nałożonego wcześniej "pełnego" raina ?? ja tam za wiele od tego nie oczekuje i traktuje jak QD do NW Według mnie 2w1 psuje działanie Rainx'a. Lepiej umyć płynem do szyb w mniejszym stężeniu
escimo Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 kamildge, Megs Glass Cleaner. 3 miesiąc już się trzyma Rain-X. Co prawda na bocznych szybach tylko, ale trzyma się
Camel- Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 No bo RainX musi być prawdziwy, a nie ten szajs 2w1
picollo Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 U was tez jest tak, że świeżo po nałożeniu rainx woda ładnie kropelkuje i szybko ucieka, ale np. teraz było kilka dni deszczowych, w deszczu zrobiłem tylko kilkaset kilometrów, użyłem może kilkadziesiąt razy wycieraczkę i efekt kropelkowania i szybkości spływania kropli jest duzo gorszy w miejscu gdzie zbierają wycieraczki. Teraz chcąc nie chcąc trzeba przecierac szybę bo sie nie da jechac. A w miejscach gdzie wycieraczki nie dosięgną, mimo mocno brudnej szyby, kropelki uciekają znaacznie szybciej. Możliwe, to że w tak krótkim czasie pióra wycieraczek zebrały tą cienką warstwę RainXa ?
Rekomendowane odpowiedzi