JacekZKL Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Taki efekt miałem po "wosku" k2 ultra wax. natomiast po wosku top drive też z tesco już tego efektu nie było.
jijx Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 U mnie po k2 ultra wax też samochód z lekka zrobił się biały ale co dziwne daje jakiś efekt kropelkowania ale utrzymuje się już miesiąc
radek7155 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 Kiedyś dwa razy przemeczylem się z czernidłem Turtle wax aplikacja koszmarna i jeszcze zostają mazy,efekt mizerny, trwałość bardzo słabą. Uzyskanie ładnego efektu tym specyfikiem to jak
Moderator krd Opublikowano 13 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 radek7155, o jakim dokładnie czernidle mówisz? Bo rozumiem, że chodzi o produkt do opon? Bo ten produkt - Extreme Nano-Tech Tyre Gel jest jak najbardziej godny polecenia.
radek7155 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 To było około 2 lat temu, produkt z tego co pamiętam nazywał się Black shine
rossi78 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Black Chrome Turtle, czernidło. Badziewie. Nie polecam, j.w.
michael149 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Tar remover by K2 faktycznie nie remuwał nic. By coś zeszło nakladałem na lakier ręcznik papierowy, psikałem tym badziewiem i czekałem godzinę dopsikując by nie wysechł. A i tak mało co zeszło. 2. Ultra wax - maznąłem tym czymś niebieskie auto. Kropelkowanie owszem było jeden dzień, na drugi dzień auto całe białe. 3. K2 klima doktor. Do dziś jebie z klimy tym syfem. A użyłem rok temu. Najlepsze sa komentarze na yt jak ludziom elektronike zalało. 4. K2 alaska. Śmierdzi, ale szybę odmrozi. Ale ten smród.. 5. K2 pasta turbo tempo. Sprzedałem ze stratą 2 szt. na allegro bo nie chciałem ryzykować zniszczenia auta. 6. K2 Akra do mycia silnika. Szajs. Proszek ixi byłby lepszy. Nie rozpuszcza oleju, brudu, nic, ch.... Z K2 Arka się nie zgodzę ponieważ działa bardzo dobrze nawet bez ręcznego dotykania smaru i innych syfów i przy tym ma specyficzny ale przyjemny zapach - już kikka butelek zużyłem i dla mnie jest spoko z powyższymi nie wiem bo nie używam takich specyfików .
Killaz Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Widzę, że często pojawia się tu marka CarPlan. I bardzo dobrze, bo ich środki kompletnie nie działają. Kupiłem kiedyś degreaser, bo chciałem lekko wyczyścić silnik. Koniec końców silnik bardziej wyczyściłem przy pomocy benzyny ekstrakcyjnej i Ludwika, o zgrozo, świetnie zadziałał środek do czyszczenia PIEKARNIKÓW w promocji po 13 zł niż degreaser od CarPlan.
wooke Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Ale płyn przeciw zamarzaniu szyb spełnia swoje zadanie.
witmaciej Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 U mnie po k2 ultra wax też samochód z lekka zrobił się biały ale co dziwne daje jakiś efekt kropelkowania ale utrzymuje się już miesiąc Panowie robiłem tym produktem i było ok
Eidos71 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 Po przejrzeniu forum nie zauważyłem, aby taki temat istniał - a myślę, że może być przydatny. Chodzi o kosmetyki i akcesoria, które zakupiliśmy, a które "nie podeszły nam", lub których zastosowanie/działanie nie spełniło naszych oczekiwań i z tego powodu nie kupimy/nie użyjemy ich ponownie, czyli zalegają nam na półce. W moim przypadku na pewno będą to: - AIO SG (nabyte "próbnie" ok. 1,5 roku temu) - oczekiwałem działania zbliżonego do AF Tripple, lub DG 501, a chciałem dać szansę polskiemu produktowi w szybkim poprawieniu kondycji lakieru "roboczego muła". Niestety - mimo prób maszynowej pracy tym AIO na średnich i miękkich padach gąbkowych, oraz na finiszowym padzie MF, efekt był mierny (nieporównywalny do ww produktów AF i DG). - UC Meg'sa - być może narażę się wielu osobom, ale (wg mnie) produkt ten jest silnie przereklamowany. Ręczna praca daje nikły efekt w stosunku do włożonego wysiłku, zaś efekty pracy DA (próby na średnim i miękkim padzie LC) są niższe od oczekiwanych/obiecanych przez producenta.
Eidos71 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 Niby taki temat jest, ale... Nie do końca "pokrywa się" z tym, o co chodzi mi w moim temacie. Jeżeli jednak rzeczywiście oba tematy się dublują - posypuję głowę popiołem i proszę o usunięcie mojego.
sergiej7 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 Meguiar's Gold Class Bug 'n Tar Remover- w sumie od tego zaczela sie moja przygoda z forum/detailingiem. Nic nie zbiera, zostawia mega slady na plastikach, trzeba naprawde porzadnie przetrzec kazdy element grilla, zeby usunac nalot po tym dziadostwie. Albo cos zle robie z tym specyfikiem;)
wooke Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 Nawiązując do Megsa UC to zauważyłem, że nie różni się niczym od pasty tempo. Słabo nabłyszcza zmatowienia, rys czy hologramów nie usuwa. Ale co ja mogę wiedzieć, zaraz odezwą się wielcy znawcy i mój post będzie usunięty, bo na tym forum nie można napisać noc złego o jakimś produkcie.
Berd Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 wooke Wręcz przeciwnie na forum możesz pisać o swoich odczuciach dotyczących poroduktu Wracając do Megsa UC. Ja od dłuższego czasu używam produkty Meguiars i uważam, że UC świetnie usuwa delikatne ryski i hologramy Ostatnio z powodu braku dostępu do energii elektrycznej robiliśmy ręcznie Hyundaia Sonatę. Większość defektów usuneliśmy, a właściciel był wniebowzięty. Pytanie ,czy nie zawiele oczekujesz od tego produktu oraz jak nim pracujesz (maszynowo, ręcznie) Głębokich defektów nie usunie. Możesz spróbować najsilniejszej pasty Meguiars M 105 lub 101
wooke Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 Berd, wiem że mogę pisać ale już tego nie robię, bo mało mnie nie zabili. A co do UC, to robiłem tricolorem, bo niestety nie mam dostępu do polerki. Myślałem, że choć trochę wyrówna lakier, ale wszystko co było zostało. Szkoda, że się nie udało, ale przynajmniej sobie przetestowałem.
KHOT Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 No to lecimy: ADBL Micro Wash - w działaniu niczym nie odstaje na plus od płynu do prania biały jeleń przy dużo wyższej cenie. RainX - gorsza alternatywa dla nw z autolandu. Meguiars Gold Class Rich Leather Cleaner & Conditioner - ani nie czyści, ani specjalnie nie chroni, jedynie dobre żeby nabłyszczyć na chwilę. Shiny Garage glinka - przepak chińskiej glinki z aliexpress, porobiła dużo bałaganu na lakierze.
Maacul Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2016 SG Apple Plastic Dressing - klei się, zbiera kurz, kupiłem PB NL i dressing od SG teraz mam tylko do nablyszczania dywaników
hardy_pol Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Shiny Garage glinka - przepak chińskiej glinki z aliexpress, porobiła dużo bałaganu na lakierze. Tu się zgadzam w 100% glinka tragiczna. Teraz wypuścili wersję soft i ciekawe co z tego będzie.
Moderator krd Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Eidos71, pozwoliłem sobie Twój temat dołączyć do już istniejącego, który oczywiście był znacznie wcześniej
KHOT Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Eidos71, pozwoliłem sobie Twój temat dołączyć do już istniejącego, który oczywiście był znacznie wcześniej Moim zdaniem złe wyjście, bo to zmienia całkowicie odbiór postów z tematu który został dołączony. Tutaj mowa jest o produktach trefnych/niebezpiecznych, podczas gdy w temacie nowym nie odnoszono się do produktów szkodliwych, za to takich które zwyczajnie rozczarowały, mówiąc potocznie "były ok, ale dupy nie urwały". Nie wymieniłbym żadnego z opisanych w moim poście produktu (może poza glinką SG) tutaj jako "niebezpiecznego/trefnego"! Za to mnie osobiście rozczarowały na tyle że drugi raz raczej kupię jedynie gdy nie będzie dostępnej alternatywy, czego nawet nie rozważałbym gdyby miały być niebezpieczne/szkodliwe. Zupełnie różne kategorie i połączenie tych tematów w jeden tylko będzie prowadzić do nieporozumień.
Moderator krd Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 KHOT, a moim zdaniem "produkty niepolecane" jak najbardziej wpisują się w temat.
KHOT Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 KHOT, a moim zdaniem "produkty niepolecane" jak najbardziej wpisują się w temat. Chodzi o kosmetyki i akcesoria, które zakupiliśmy, a które "nie podeszły nam", lub których zastosowanie/działanie nie spełniło naszych oczekiwań i z tego powodu nie kupimy/nie użyjemy ich ponownie, czyli zalegają nam na półce. Nie widzisz różnicy między tym, a "Produkty niepolecane / niebezpieczne / trefne"? Przykład ADBL Micro Wash - raczej nie kupię go drugi raz, bo średnio mi pasuje, ale w życiu nie odradzałbym go komukolwiek, czy twierdził że jest trefny/niebezpieczny.
michation00 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Nigrin anti fog - zostawia tyko mazy, słabo sie dociera , szyby dalej parowały Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi