clhseba Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 faraon3021 trzeba będzie się przejechać do OBI po "zakupy"
Moderator Domel Opublikowano 13 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 Swoop, minetoo, dzieki faraon3021' date=' Oczywiście jak Ty modzisz te opryskiwacze to musi wyjśc Tylko zastanawia mnie jedno - po co Ci tyle tych opryskiwaczy poprzerabianych na pianownice ?? [/quote'] Dzieki.Tez sie czasem zastanawiam A tak powaznie to staram sie robic swoje modyfikacje tak aby wszystkie zmiany byly odwracalne co oznacza ze kazda pianownica w kilkanascie sekund ponownie staje sie opryskiwaczem a tego nigdy za wiele Nie moglem sobie darowac Krotka akcja w terenie A czy zauważyliście tak jak napisałem wcześniej,że po zrobieniu drugiej dziurki,tego powietrza które pompujemy"starcza na mniej",na mniejszą powierzchnie ?? Oczywiscie To normalne i m.in.dlatego robilem duzego Marolexa. Rewelacja !!! Wlasnie taki duzy mam zamiar kupic:) Dzieki za video
faraon3021 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dziekuje bardzo wszystkim za "lajki" na moim funpagu . To nie ostatnie moje slowo w temacie pianownic. Rewelacja !!! Wlasnie taki duzy mam zamiar kupic:) Dzieki za video Rewelacja to bedzie jak bedziesz mial juz swoja sprawna pianownice i bedziesz z niej zadowolony jak ja ze swojej
PIOTRUŚ Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 zasada przerobienia dużego marolexa jest taka sama jak małego ?? Dziurka i filce??
faraon3021 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 zasada przerobienia dużego marolexa jest taka sama jak małego ?? Dziurka i filce?? Podobna. Tzn zasada jest identyczna czyli powietrze doprowadzone przez dziurki w rurce wraz z roztworem ktory mamy spienic przechodzi przez filce i koncowke herbicydowa(pozwala osiagnac plaski strumien) Trudno osiagnac dobra piane w industry 12 z kilku powodow. Jest wyzszy niz marolex 1,5 czy 2l,rura miedzy zbiornikiem a zaworem dozujacym ma b.duza srednice i jest przy tym sztywna i krotka czyli malo poreczna . Wszystko to razem dawalo bardzo dziwny efekt. Czyli kilka sekund idealnej piany a nastepnie kilka sekund "mleka"i tak na na przemian . Bardzo irytujace Mimo wszystko sie udalo
PIOTRUŚ Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 To może jakaś "intrukcyja" jak to zrobić co by był efekt taki fajowy ... jutro weekend i można by zakupić sprzęt i podłubać Mały śmiga fajnie ale na moje auto jest za mały i mnie denerwuje dopompowywanie ....w sumie to się chyba pompa przytarła z deczka bo ciężko idzie pompowanie .....a taki duży to
faraon3021 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 To może jakaś "intrukcyja" jak to zrobić co by był efekt taki fajowy ... jutro weekend i można by zakupić sprzęt i podłubać Cierpliwosci Wlasnie staram sie to ogarnac tak zeby nie zalapac sie na "bezdotyk" Nie sama piana czlowiek zyje Mały śmiga fajnie ale na moje auto jest za mały i mnie denerwuje dopompowywanie Bedzie do kol i silnika w sumie to się chyba pompa przytarła z deczka bo ciężko idzie pompowanie .....a taki duży to A ile razy smarowales uszczelki??
PIOTRUŚ Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 "0" a przeszło mi to przez myśl
wrobelOCP Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 faraon3021, powinieneś dostać statut "FOAM MASTER"
kojak Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 faraon3021, a które to uszczelki należy smarowac ? I czym najlepiej ?
faraon3021 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Tworek, Wlasnie przeczytalem Twojego posta Dopiero teraz
the_rahzel Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 wracają wieczorem do domu zastałem na biurku Marolex'a 1500 plus, zestaw końcówek herbicydowych, zmywak, wkładki filcowe i filce pod szafki Cały komplet do modyfikacji
faraon3021 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Więć teraz trzeba będzie przytopic te otworki i kombinowac ze szpilkowymi dziurami. Kto Faraona nie slucha ten se dlugo nie podmucha Taka tam klatwa Faraona A zeby nie bylo za ladnie to okazalo sie ze musialem pozmieniac linki do filmikow bo nie mialem prawa uzywac tych utworow ktore dalem w podkladach Nie masz praw nie masz podkladu w filmiku albo podlacza Ci durne reklamy Dobrze ze kolega sie zlitowal i napisal pare taktow do filmikow Co za swiat ze skrajnosci w skrajnosc
kojak Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 hehe Ale Faraon nic mi nie radził na temat wielkości,średnicy dziurek.
Tworek Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 kojak, wielkość otworków ma znaczenie, chyba tak samo ważne jak to co używasz jako filce, w moim przypadku gąbka techniczna. Zaraz ogarniam zacznę jakiś tam materiał.
faraon3021 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 hehe Ale Faraon nic mi nie radził na temat wielkości,średnicy dziurek. Nie ?? Wypalic szpilka.......... wypalic i naewt tumaczlem dlaczego Szpilka ma srednice 0,6-0,7 mm a nie 1,5mm Poczatkowo podalem wersje z jednym otworkiem a pozniej po zmianie rurki z dwoma. A teraz ".....nie radzil....."
fireman Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 faraon3021, to jak w końcu lepiej bo się pogubiłem przy dziurkach od szpilki i filach glorii?
kojak Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 faraon3021, tak tak,to,żeby wypalic to jak najbardziej się zgadzam,że mówiłeś,ale np nie mówiłeś,żeby nie robić większego otworu-np wiertłem 1.5 mm,ale w sumie też nie pytałem. Nie wiedziałem,że większy otwór będzie gorszy niż mniejszy. Tworek, Gąbke podobną chyba nawet mam,tylko,że w "grubszej" formie,trochę porzeźbie i coś może wyjdzie. No teraz sobie już z tego zdaje sprawe,że ma znaczenie wielkość otworków. Z resztą prawda jest taka,że w większości przypadków wielkośc jednak ma znaczenie...
the_rahzel Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 ale po przeczytaniu posta the_rahzel, długo nie myśląc zrobiłem 2 otworki wiertełkiem 1.5mm(a mogłem najpierw spróbowac dorobic drugi otwór szpilką) Więć teraz trzeba będzie przytopic te otworki i kombinowac ze szpilkowymi dziurami. Ja najpierw zrobiłem rozgrzaną agrafką,ale to nic nie dało.Potem poszło wiertło 1,5mm i było lepiej,ale nie wystarczające,a potem druga dziurka 1,5mm i jest efekt jak widać na filmiku. Może różnica jest taka między tymi dziurkami że ja mam ta rurkę z dość mały przepływem powietrza,to jest nie okrągła tylko w krzyżyk + i może dlatego u mnie 2x1,5mm było najlepszym wyjściem.
Tworek Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Nakręciłem co nie co, ale nie nadaję się to do pokazania, chyba mam za jasne kafelki w łazience, jak tylko pogada na to pozwoli, pierwsze testy na aucie, czarny lakier o wiele więcej pokaże niż prawie biała kafelka. the_rahzel, moja rurka również jest wew + nimo to mam u siebie jedną dziurkę 0,6mm
4miras4 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Jeszcze jest sprawa grubości gąbki jak również jej gęstości. Po moich testach gdzie użyłem tej gąbki-zmywaka która pozostała z oddzielenia szorstkiej części (filców) również wychodzi piana tyle że trzeba dopasować jej odpowiednią grubość i po jej ,,odchudzaniu" można otrzymać różną jakość piany. Tworek zrób real zdjęcie tej gąbki jaką użyłeś bo mam coś podobnego tyle że moja chyba jest zbyt miękka i pod wpływem ciśnienia jest zasysana w kierunku dyszy i ją po prostu zatyka i pompa nie jest w stanie przepchnąć roztworu.
kojak Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 the_rahzel, i ja również mam rurke z krzyżykiem + .
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 http://www.paco-cases.pl/shop/index.php ... techniczna
Administrator AreK Opublikowano 16 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Dzięki pomocy Darka "Tworek" wyodrębniłem najciekawsze mody opryskiwaczy do nowego tematu. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0
siwyjac Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 no i ja posiadam już pianownicę marolex oczywiście opryskiwacz został zmodyfikowany (dostał szerszą rurkę) a zamiast gąbki dwa filce i dwa oringi. nawet z badziewnej nołnejmowej aktywnej piany robi nawet fajną, dość wolno ściekającą pianę...
Rekomendowane odpowiedzi