rafalowy Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Miał ktoś taką sytuację? Suszenie poprzez ogrzewanie foteli.. Amator ze mnie, wiem. http://s6.ifotos.pl/img/173605471_aserwns.jpg 1
jacek_1 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Dla mnie słabo wyciągnięta chemia po praniu. Zrób przejazd z wodą destylowana i plama zniknie
Dante05 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Wypierz jeszcze raz i dobrze odciągnij wodę. Mnie to wygląda jak byś prał ręcznie i potem suszył poprzez ogrzewanie foteli.
Yakuz89 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Niedosuszone albo za malo plukane. Musialy byc mocno namoczone. Tak jak koledzy pisza, czeka cie plukanie tych foteli jeszcze raz.
rafalowy Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Fotele z tylu, które były suszone normalnie, bez podgrzewania siedzeń wyglądają idealnie. Tylko te z przodu mają taki plamy i odciski od podgrzewania.. Trzeba ponownie wyprać i zejdze? Dodane po 2 minutach 34 sekundach: Wypierz jeszcze raz i dobrze odciągnij wodę. Mnie to wygląda jak byś prał ręcznie i potem suszył poprzez ogrzewanie foteli. Najpierw gościu spryskał fotele, następnie odkurzaczem piorącym wciągnął ten syf czy jakoś tak. Jak pojechać do domu to włączyłem ogrzewanie przednich foteli. Na drugi dzień czyli dzisiaj to wyszło..
Andi Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Witam :-) Czy może ktoś powiedzieć jaka metoda prania jest prawidłowa i najlepsza? 1)Prespray enz-all ->szorowanko->płukanie samą wodą. 2)Prespray enz-all->szorowanko->płukanie z formula 90. Bardzo dziękuję za odpowiedź:-) Pozdrawiam.
lukasz04 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Witam :-)Czy może ktoś powiedzieć jaka metoda prania jest prawidłowa i najlepsza? 1)Prespray enz-all ->szorowanko->płukanie samą wodą. 2)Prespray enz-all->szorowanko->płukanie z formula 90. Bardzo dziękuję za odpowiedź:-) Pozdrawiam. Opcja nr 2
molkon07 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Witam serdecznie, przymierzam się do wyprania tapicerki ale mam kilka pytań mam w posiadaniu odkurzacz puzzi 8/1 oraz dwa środki rm 760 i rm 769 wiem, że to mały arsenał ale zamierzam dokupić środki które są polecane na 1 stronie tego tematu w bagażniku autka wylała się ropa tylnej kanapie też się oberwało dlatego pytam w jaki sposób podejść do tego prania jaka kolejność środków? co dokupić? dziękuje za wyrozumiałość to będzie moje pierwsze pranie stąd moje pytania pozdrawiam
annadekiel Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Hej, dzięki za świetny poradni, tego szukałam.
czech4 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Co będzie lepszym presprayem enzall czy pr101
mati73 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Mi najlepiej się sprawdza prochem s789, mam jeszcze enz-all, ale zależy jeszcze od plam bo są takie które prochem nie usunie, a chemspec już tak i odwrotnie
molkon07 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Witam, jaki opryskiwacz polecacie i szczotki, które wam się sprawdziły oraz jakąś sprawdzoną turboszczotkę do odkurzacza pozdrawiam
danielcio Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2017 czesc. chyba popelnilem blad i potrzebuje pomocy : czyscilem dzisiaj dywaniki w audi a6 c7. uzylem srodka sonax do wykladzin i tapicerki ( w sprayu). jako narzedzia uzylem szczoteczki. odkurzylem dywaniki,popsikalem srodkiem,poszorowalem,wysuszylem mikrofibra. Niestety w kilku miejscach wlos dywanikow i wykladzin stal sie 'zbity',w kupki,nie jest juz jednolity,puszysty. Jaki popelnilem blad? Zbyt agresywna szczotka/szorowanie? Moze nie wymylem do konca srodka czyszczacego,powieniem to moze wszystko wyplukac woda ? Co teraz z tym zrobic?
cagmyjnia Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 Jakiś pomysł na to ? ... na fotelu jest skorupa z brudu
zmorka Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 [ref]cagmyjnia[/ref], to trzeba wyprać i tyle, prespray, szczotka, prespray, szczotka, ekstrakcja i zabawa trwa.
cagmyjnia Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 ze szczotkę do tak nie za ostro na alcantarę... ale cierpliwość jak zawsze popłaca...mały kroczkami poszło ;] przed... po... na to Funky Witch MMS...
DjDarecki Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Panowie . Jest jakaś chemia do prania co pachnie ? używam czasami kompletu chemspec i nie pachnie nic
.r. Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Chemia do prania nie ma pachnieć...
DomeZ Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Dodaj sobie aromatu na bazie wody Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Balzac Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2017 Napisałem w dziale szybkie pytania...nie uzyskałem odpowiedzi być może gdzieś umknęło w natłoku innych pytań. Mam nadzieje ze moderator nie ukarze mnie za to. Problem dotyczy dywaników. Walczę z nimi od 3 dni. Dywaniki obstawiam od 2005 roku nie prane i nie czyszczone. Na początku trzepanie i odkurzanie.Później Tersus PR 101. 10 min doczekałem tarcie szczotką. Płukanie w Karcher RM 760. Wysychają i znowu tak samo wyglądają jak na zdjeciu. Czynność powtórzone 3 razy. No dobra ma drugi dzień do wanny i płukanie wodą. Schodzi ciągle syf z dywaników tersus i rm powtarzany 3 krotnie. Wysychają i znowu tak samo. Kolejny dzień namaczam w proszku do prania płukanie samą wodą. W wodzie były około 5 godzin. Ściągam odkurzaczem wodę. Po godzinie schnięcia nadal tak samo. Ręce opadły. Proszę o poradę co mogę jeszcze zrobić ?
Global-Clean Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dnia 5.06.2017 o 23:07, DjDarecki napisał: Panowie . Jest jakaś chemia do prania co pachnie ? używam czasami kompletu chemspec i nie pachnie nic Produkty zapachowe wystepuja zazwyczaj oddzielnie w zależności od producenta. Zazwyczaj dodaje sie je do detergentu do plukania. Są rozne zapachy slodkie owocowe kwiatowe zapachy świeżości. Mozna tez naniesc juz rozrobiony neutraliser jako oprysk koncowy w ten sposób nanosze prochem A275 bioenzymatyczny zapach z bakteriami ktory wytrawia to czego nie dalo sie usunac ekstrakcyjnie.
cougar2001 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dnia 17.06.2017 o 22:34, Balzac napisał: Napisałem w dziale szybkie pytania...nie uzyskałem odpowiedzi być może gdzieś umknęło w natłoku innych pytań. Mam nadzieje ze moderator nie ukarze mnie za to. Problem dotyczy dywaników. Walczę z nimi od 3 dni. Dywaniki obstawiam od 2005 roku nie prane i nie czyszczone. Na początku trzepanie i odkurzanie.Później Tersus PR 101. 10 min doczekałem tarcie szczotką. Płukanie w Karcher RM 760. Wysychają i znowu tak samo wyglądają jak na zdjeciu. Czynność powtórzone 3 razy. No dobra ma drugi dzień do wanny i płukanie wodą. Schodzi ciągle syf z dywaników tersus i rm powtarzany 3 krotnie. Wysychają i znowu tak samo. Kolejny dzień namaczam w proszku do prania płukanie samą wodą. W wodzie były około 5 godzin. Ściągam odkurzaczem wodę. Po godzinie schnięcia nadal tak samo. Ręce opadły. Proszę o poradę co mogę jeszcze zrobić ? Ja takie dywaniki zazwyczaj atakuje myjką ciśnieniową i track clean z tenzi w rozcieńczeniu 1:10
Siwycleanline Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jak kolega wyzej tez polecam myjke cisnieniowa jak wszytko inne zawiodlo. Ja uzywam Kenotek textile cleaner czysty koncentrat do pianownicy nastepnie szoruje szczota do dywanikow na wkretarke i dobrze wyplukuje myjka. Opcja hardcore ale czasami nie unikniona.
Balzac Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2017 Dzięki za zainteresowanie ale powiem tak...wszystkie metody zostały sprawdzone. Nie powiem udało się trochę to oczyścić z syfu ale stanu idealnego nie osiągnąłem. Bardzo gruby włos a i ponad 10 lat wody i chemii to nie widziało. Niżej przedstawiam zdjęcie aby nie było że nic nie umiem :-) Tapicerka w ciężarówce ...palone papierosy, gotowanie obiadów w kabinie. W ruch Tersus PR 101 jako prespray i RM Karcher. Efekt jest. 1
Balzac Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2017 Wczoraj czyściłem fotele. Jako prespraya użyłem Adbl Pre Spray Pro. Przetarłem miękka szczotką. Chwilę doczekałem i potem odkurzaczem wyciągałem. Użyłem proszku Karcher RM 760. Gdzie popełniłem błąd?
Rekomendowane odpowiedzi