chemiczek1980 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Czy macie jakies sprawdzone srodki np. Kärchera badz jeszcze innych dostepnych w DE, bo niestety z racji tego ze mieszkam, gdzie mieszkam, Chemspec i inne polecane firmy w tym watku sa raczej niedostepne, moglbym sciagac z Wysp, ale nie usmiecha mi sie jakos.
R90 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam, mam takie głupie pytanie. Jutro wypozyczam Karchera puzzi z RM 760. Jak to sie pierze? Natryskuje ten RM 760, wcieram w tapicerkę, czekam 10min i odsysam?
czystatapicerka Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Kliknij na stronę nr 1 i przeczytaj pierwszy post. Nie dziękuj
R90 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 OK. Z podsufitką można wilgoć odessać odkurzaczem piorącym >?
mutra Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 zależy od podsufitki, ja u siebie normalnie odsysałem odkurzaczem ale w niektórych autach lubi sie odklejać. Jak się boisz to zamiast odsysać wycieraj delikatnie najpierw wilgotną a potem sucha fibrą. Dobrze jest też na podsufitke natryskiwac srodek ręcznie a nie odkurzaczem - łatwiej kontrolujesz ilośc płynu i mniejsze ryzyko przemoczenia.
R90 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 OK, mam nadzieje , że moj 14 letni Golf nie ucierpi na tym
michalk9017 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2016 Witam mam pytanko kumpel chce mi dać auto do prania i problem polega na tym że na przednim fotelu pasażera ma plamę po wymiocinach dwa lata temu dał auto wyprać jakiemuś gościowi i plama dalej została (potrzeba do tego jakiś odplamiacz) i na tylnej kanapie wychodzą mu białe plamy ale to chyba z winy złego płukania pozdrawiam
patryk88 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Polecił by mi ktoś jakąś dobrą chemię do prania tapicerki i podsufitki. Dopiero zaczynam. Mam odkurzacz puzzi 10/1.
Pit_Krk Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 patryk88, może raczyłbyś cokolwiek przeczytać zanim zaczniesz zadawać pytania, które były omawiane setki razy.
patryk88 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2016 Tylko mam już mętlik w głowie. Każdy coś inego poleca. A odkurzacz chociaż dobry?
patryk88 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Formula 90 lepiej w płynie czy w proszku
Krzylu Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Na początek lepiej kup proszek w małym opakowaniu i zacznij prać.
indoman Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Po przeczytaniu tego watku jedna rzecz nie daje mi spokoju, czesc uzytkowników opisuje proces prania w ten sposób że jak uzywamy b.dobrego prespraya to proces płukania wystarczy zwykła wodą. Na dodatek czesto pojawia sie opinia ze np. po rm760 pozostaje biały osad, czy mozna przyjac ze jak zastosujemy jakis podstawowy prespray ( nie mówie tu o pr101 czy enz all) to wtedy warto podziałac ekstraktorem ? uzywajac np. pr101 po co podnosic ryzyko powstania białych plam i stosowac np ex850 jezeli plamy znikaja juz na poczatku prania.
Krzylu Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 ciekawa teoria,będę musiał raz tak zrobić ze po presprayu użyć samej wody do wypłukania.Może ktoś za mało razy płucze po prespreyu?
ShadowWarrior Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 panowie szybkie pytanie. mam okazje za fajną kasę kupić "ZELMER Quattro Wodnik 616.6EU" - http://www.satysfakcja.pl/p/125711-odku ... zarny.html czy zda on egzamin do wyprania dywanu i kilku tapicerek z bardzo dobrym efektem czy szkoda kasy na to? PreSpray i środek do ekstrakcji natryskiwałbym opryskiwaczami (środki tenziego wybrałbym chyba) - mam też oddzielnie dużą parownicę ale z tego co zrozumiałem czytając opis nie będzie konieczna?
wilk30 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 ja posiadam Zelmera Wodnik Trio duo 519 tak samo wygląda bebechy pewnie te same tylko ja mam go już dobre 20 lat. Nie polecam, do odkurzania może być, ma mały pojemnik na brudną wodę chyba ok 1,5l lub 2l i na wodę z detergentem-3,5l głośność -80decybeli, u mnie dysza nie tryska równomiernie. Już lepszy jest Hyundai a polowe tańszy 1tyś to gruba przesada.
Blacha Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2016 Planuje otworzyć myjnie parową jako rozszerzenie do warsztatu, czy para zda egzamin w czyszczeniu tapicerki?, czy może bedzie potrzebny zakup specjalnego odkurzacza ?
piotr@sta Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Ja po kupnie auta piorę fotele tak rozbieram je, wrzucam żeby się pomoczyły, a następnie piorę ręcznie w wannie następnie susze i są czyste. Później staram się na bieżąco odkurzać wnętrze i nie dopuścić by brud wbił się w materiał.
srs006 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam chcę oddać auto do prania wnętrza tapicerki i tu pojawia się pytanie. Która metoda prania wnętrza jest bardziej skuteczna, lepsza czy polecana: - Pranie ekstrakcyjne? - Pranie parą? proszę o opinie ekspertów. Pozdrawiam
jagmar Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Panowie... kończy mi się VP Classic Carpet Cleaner... zamawiać jeszcze raz czy skusić się na Pre-Spray Pro oraz Textile Rinse od ADBL ? Za VP przemawia cena... 90 zł za 5 litrów koncentratu... I nie wiem czy warto dokładać do ADBL...
Damian0907 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 A miał ktoś styczność z taki odkurzaczem? Mam 3 typy: Karcher SE 5100 Zelmerem 919 albo taki, możecie się wypowiedzieć http://allegro.pl/odkurzacz-pioracy-vax ... 22741.html
mandora Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Panowie czym usunąć plamy z rdzy na wykładzinie w aucie? Poległem... Robiłem Enz-all + formula90. Próbowałem nawet Tenzi top perfekt. Czy macie jakąś metodę na rdzawe plamy?
Rekomendowane odpowiedzi