Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, marcineke napisał(a):

@DZIADZIA piszesz o Swag koncentrat Leather Cleaner?

Właśnie wczoraj czyściłem nim czarne skóry, 1:10, siła czyszczenia bardzo dobra, zapach słaby , mocno wodnisty.Czysci bardzo dobrze.Na przednim fotelu wlałem do pianowniczki Auto Graph Leather Cleaner i robi to samo co Swag tylko bardzo przyjemnie pachnie i piana gęstsza.W sumie Swag jest ok ale jak skończę butelkę 0,5l czyli 5l gotowego płynu więcej nie kupię.

A tak przy okazji kupiłem Swag Leather Cleaner i kladlem go 2x na czarnych skórach, świetnie się rozprowadza, szybko wchłania, pozostawia fajną matową powierzchnię i smug nie zauważyłem o których mówiłeś....wczoraj nałożyłem 2 warstwy i fajnie wygląda....

Za to dziś położyłem na to warstwę Swag Leather Wax i.....sam nie wiem ....skóry błyszczące , aplikacja tragedia, docieranie tragedia...efekt ....za bardzo się świecą jak dla mnie za to są mocno czarne, jakby mocno przyciemnione.

Nie wspomnę że po tych zabiegach skóra jędrna i super w dotyku 

IMG_20240202_173437.jpg

IMG_20240202_173638.jpg

IMG_20240202_205400.jpg

IMG_20240203_090204.jpg

IMG_20240203_090435.jpg

IMG_20240203_115438.jpg

IMG_20240203_120432.jpg

Ten zestaw

• 1 miesiąc temu...

Cześć. Połskóra będzie ZAWSZE plastikiem? Znajomy twierdzi, że przy "mieszanych" siedzeniach producenci nie używają skóry naturalnej, przynajmniej np. w bmw.
Pacjent E60, konkretnie mówiąc.

Wyryte w skale z S20 FE 5G

• 3 miesiące temu...

Muszę wyczyścić fotele skórzane (czarna, jednolita skóra), (jestem amatorem, żadne studio) w 20 letnim Mercedesie W211 i Volvo V70.

Początkowo chciałem kupić zestaw colourlock soft, natomiast często podnoszone jest, że to jest zestaw dla skór, które mają do 5 lat.

W naszych autach po tych ok 20 latach, skóry są dosyć twarde i błyszczące.

Proszę o pomoc, jakie produkty kupić i w jakiej kolejności je użyć.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

A po oczyszczeniu czym odżywić skórę?

W 20 letnim w211 jeszcze nie popękała (chociaż jednym miejscu widać przetarcie koloru) to wystarczy użycie np. colourlock versiegelung, czy polecacie coś innego?

Jezeli kupię do odżywienia i zabezpieczenia Manufaktura Wosku Liquid Satin Leather to po czyszczeniu będzie drugim i ostatnim etapem?

Versiegelung nie odżywia, tylko konserwuje top coat. Colourlock od odżywienia ma Leder Protector. Używałem go na skórzanych meblach w domu i sprawdził się bardzo dobrze, były odczuwalnie przyjemniejsze, a lata świetności mają za sobą. Dajesz najpierw odżywkę, potem impregnat, kompleksowo tak się to robi.

3 godziny temu, MMCzysci napisał(a):

Versiegelung nie odżywia, tylko konserwuje top coat. Colourlock od odżywienia ma Leder Protector. Używałem go na skórzanych meblach w domu i sprawdził się bardzo dobrze, były odczuwalnie przyjemniejsze, a lata świetności mają za sobą. Dajesz najpierw odżywkę, potem impregnat, kompleksowo tak się to robi.

Super, dziękuję za pomoc, czyli kupię 

- cleaner w wersji soft (jeszcze jakąś szczotkę, może też kupię Colourlock)

- odżywkę Colourlock Leder Protector albo wyżej polecana manufakturę wosku 

- na koniec do zabezpieczenia versiegelung

Pochwale się wynikiem prac 🙂

@zieloczek100 Manufaktura Wosku Liquid Satin Leather jest fajny, jako jeden z nielicznych całkowicie nie wpływa na wygląd wyczyszczonych skór, są idealnie matowe jak po czyszczeniu, czy zabezpiecza? Trzeba uwierzyć na słowo.Jrden z fajniejszych i szybkich sposobów zabezpieczenia skóry.

@zieloczek100 jak Colourlock to już cany system, versiegelung też nie pozostawia żadnej widocznej swojej obecności ale raczej to do nowych skór.

Zestaw od Manufaktury Wosku cleaner soft plus Liquid to świetny wybór, szczotka to najlepsza Sibellum ta najprostszą można na allegro kupić za 16,50 jest boska.

• 1 miesiąc temu...

Kierownica skórzana, przebieg auta 15 tys km. Niestety już się błyszczy. Myłem softem od colourlocka i na to poszedł versiegelung i nie nie jest matowa jak była od nowości. Nie wiem czy to robi versiegelung czy soft za słaby? MF przy wycieraniu po sofcie bielutka czyli kiera niby czysta. Z tego co wiem, soft nie ruszy versiegelung. Kupić stronga czy można tylko więcej bałaganu narobić? Ogólnie po czyszczeniu czymś zabezpieczyć ją co da efekt matowy, co ? Czy nie ma potrzeby, raz a jakiś czas przetrzeć softem?

21 minut temu, rustin napisał(a):

Kierownica skórzana, przebieg auta 15 tys km. Niestety już się błyszczy. Myłem softem od colourlocka i na to poszedł versiegelung i nie nie jest matowa jak była od nowości. Nie wiem czy to robi versiegelung czy soft za słaby? MF przy wycieraniu po sofcie bielutka czyli kiera niby czysta. Z tego co wiem, soft nie ruszy versiegelung. Kupić stronga czy można tylko więcej bałaganu narobić? Ogólnie po czyszczeniu czymś zabezpieczyć ją co da efekt matowy, co ? Czy nie ma potrzeby, raz a jakiś czas przetrzeć softem?

Mysle, ze za dużo zabezpieczenia dales bo ja zawsze po nim mam wspanialy mat. Tak jak po qd chemical guys czy qd funky witch (on tez do czyszczenia sie nadaje) czy leather milk swissa na przykład. 

1 minutę temu, nervus napisał(a):

Mysle, ze za dużo zabezpieczenia dales bo ja zawsze po nim mam wspanialy mat. Tak jak po qd chemical guys czy qd funky witch (on tez do czyszczenia sie nadaje) czy leather milk swissa na przykład. 

To teraz muszę stronga kupić?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

To jest ekoskora - plastik. Może kupić Soft + Versiegelung z colourlocka, możesz ją też prawdopodobnie wyczyścić IC. Jeśli chodzi o te pęknięcia, to z nimi już niewiele zdziałasz, bo plastiku się nie nawilży

• Dziękuję 1